עבור לתוכן

שאלה בקשר ליציאה דיגיטלית של כרטיס קול

Featured Replies

פורסם

אהלן

יש לי לוח אם של ג'יגהבייט 7VTXH עם כרטיס קול 128 של קריאטיב. עכשיו לפי הבנתי יש לו יציאה דיגיטלית. מה שאני רוצה לשאול זה למה משמשת היציאה הזאת? מה אני יכול לחבר אליה?

הכרטיס קול כרגע מחובר דרך היציאה הרגילה של הרמקולים למערכת סטריאו מיני של אייוה (מספקת אותי), במערכת יש כניסה של שתי בננות, אולי אפשר לחבר אותה דרך היציאה הדיגיטלית וככה להשיג איכות יותר טובה?

אגב בכרטיס יש לי 3 חורים שכולם נראים אותו דבר! אחד לרמקולים אחד למיקרופון ואחד line in, איפה נמצאת היציאה הדיגיטלית??

תודה מראש! 8)

פורסם

אתה עם קבר 128 אין לך

פורסם

א. תבדוק בהוראות של לוח האם שלך (אם יש לך אותם ואם לא חפש אותם בקובץ PDF באתר של יצרנית הלוח), בד"כ ה-LINE OUT הופך בהגרה נכונה ב-DEVICE MANAGER ל-SPDIF שזאת יציאה דיגיטלית.

ב. אם אתה מחבר את היציאה הדיגיטלית הזאת לרמקולים של מחשב שיש להם כניסה דיגיטלית (למשל ה-880 של ALTEC LANSING או הדגמים היקרים של קריאייטיב), או למערכת HOME CINEMA אז אתה יכול להוציא COMPRESSED AC3 SOUND ואם יש לך כונן DVD במחשב אז אתה יכול בעצם לשמוע דולבי דיגיטל.

ג. היציאה הדיגיטלית הזאת לא תתחבר מן הסתם ל"סתם כניסה" במערכת מיני שאין לה שום יכולת ל-HOME CINEMA אז ממש לא כדאי לך לנסות.

פורסם
  • מחבר

בקשר להאם יש יציאה אז בדקתי וכן יש ואני יכול בהגדרות לבחור אם לאפשר אותה או לא.

אז מה שאתם אומרים זה שהיציאה הזאת זה רק לחיבור לרמקולים מיוחדים למחשב או למערכות קולנוע ביתי??

אז בינתיים אין לי מה לעשות איתה? :'(

פורסם

אז מה שאתם אומרים זה שהיציאה הזאת זה רק לחיבור לרמקולים מיוחדים למחשב או למערכות קולנוע ביתי??

כן, זאת יציאה דיגיטלית שנקראת S/PDIF. אתה יכול להשתמש בה רק אם יש לך מערכת לדולבי דיגיטל.

פורסם
  • מחבר

כן, זאת יציאה דיגיטלית שנקראת S/PDIF. אתה יכול להשתמש בה רק אם יש לך מערכת לדולבי דיגיטל.

סבבה!

תודה על העזרה!

אגב יש לי עוד שאלה, אם נגיד אני אקנה את ההרקולס פוריטסמו אני ארגיש הבדל באיכות?

איזה כרטיס קול הכי מומלץ בטווח מחירים של 250-300?

פורסם

סבבה!

תודה על העזרה!

אגב יש לי עוד שאלה, אם נגיד אני אקנה את ההרקולס פוריטסמו אני ארגיש הבדל באיכות?

איזה כרטיס קול הכי מומלץ בטווח מחירים של 250-300?

ההרקולס פוריטסמו הרבה יותר טוב!!! ובמחירים האלה רק אותו! (ולא רק באלה)

פורסם
  • מחבר

לא אכפת לי יציאות או פיצרים, אכפת לי על איכות הקול! האם אני ארגיש שיפור אם אני אקנה את הפוריטסמו?

האם השיפור שווה 270 שקל?

פורסם

ממש לא.

למה אתה שואל? כי יציאה דיגיטלית היא דיגיטלית.

משמע, הנתונים יוצאים האופן דיגיטלי ישר מהמקור, (0,1,0,1,0) ולא עוברים שינוי, אלא אם אתה משתמש באקוליסר.

באחריות, אתה לא תשמע הבדל.

פורסם
  • מחבר

ממש לא.

למה אתה שואל? כי יציאה דיגיטלית היא דיגיטלית.

משמע, הנתונים יוצאים האופן דיגיטלי ישר מהמקור, (0,1,0,1,0) ולא עוברים שינוי, אלא אם אתה משתמש באקוליסר.

באחריות, אתה לא תשמע הבדל.

התכוונתי האם אני אשמע הבדל ברמקולים הרגילים (מערכת מיני) ולא דרך היציאה הדיגיטלית. היציאה הדיגיטלית לא משנה לי!

מה שמשנה לי זה האם אני אשמע הבדל באיכות כשאני שומע דרך היציאה הרגילה של הרמקולים?(לא הדיגיטלית)?

פורסם

יש לי Apache CyberSound ACS200... יש לו יציאות Front,Rear,Line-in,Optical-Out אם אני זוכר נכון... יש שם משהו דיגיטלי?

פורסם

יש לי Apache CyberSound ACS200... יש לו יציאות Front,Rear,Line-in,Optical-Out אם אני זוכר נכון... יש שם משהו דיגיטלי?

הממשק האופטי הוא דיגיטלי. האור לא מעביר אות אנלוגי (כמו זה שיוצא מה-FRONT וה-REAR של הכרטיס שיש לך).

בכל מקרה, בלי קשר לעניין של כניסה/יציאה דיגיטלית , כרטיס קול איכותי כמו דגמים מסוימים של HERCULES ו-TERRATEC יתנו סאונד איכותי יותר מסתם AC97 שנמצא על לוח האם. במקרה שיש את ה-CREATIVE 128PCI על לוח האם, הוא מספיק טוב אם לא מתכוונים להשתמש במערכת שמע היקפית אלא סתם להוציא מהיציאה האנלוגית את האודיו למערכת סטריאו (מיני למשל).

פורסם
  • מחבר

הממשק האופטי הוא דיגיטלי. האור לא מעביר אות אנלוגי (כמו זה שיוצא מה-FRONT וה-REAR של הכרטיס שיש לך).

במקרה שיש את ה-CREATIVE 128PCI על לוח האם, הוא מספיק טוב אם לא מתכוונים להשתמש במערכת שמע היקפית אלא סתם להוציא מהיציאה האנלוגית את האודיו למערכת סטריאו (מיני למשל).

על הלוח שלי (7VTXH) יש creative 128 אבל הוא o/b לא pci כמו שרשמת!, התבלבלת או שהתכוונת ל- PCI??

אז עם אני אקנה נגיד את הפורטסימו של הרקולס אני לא ארגיש הבדל גדול כשאני משתמש ביציאה הרגילה של הרמקולים??

פורסם

במקרה שיש את ה-CREATIVE 128PCI על לוח האם, הוא מספיק טוב אם לא מתכוונים להשתמש במערכת שמע היקפית אלא סתם להוציא מהיציאה האנלוגית את האודיו למערכת סטריאו (מיני למשל).

על הלוח שלי (7VTXH) יש creative 128 אבל הוא o/b לא pci כמו שרשמת!, התבלבלת או שהתכוונת ל- PCI??

אז עם אני אקנה נגיד את הפורטסימו של הרקולס אני לא ארגיש הבדל גדול כשאני משתמש ביציאה הרגילה של הרמקולים??

נדמה לי שהדגם של הכרטיס שיש לך ONBOARD נקרא CREATIVE 128 PCI. זה לא אומר שיש לך פיזית כרטיס שמותקן בחריץ PCI, אבל גם התקנים שנמצאים ONBOARD יכולים להיות בתקן PCI (למשל בקרי ה-USB שיש בכל לוח אם, יכולים לשתף משאבים עם כרטיסי PCI).

אם אתה משתמש בדרייברים חדשים והכרטיס עובד אצלך יציב וטוב, ואתה מתכוון רק לחבר את זה למערכת סטריאו (לא HOME CINEMA וכאלה) אז חבל לך על הכסף של כרטיס נפרד. אתה יכול להסתפק במה שיש (ותאמין לי שיש גרועים יותר והרבה פחות איכותיים ממה שיש לך כרגע).

אם כבר לעשות קפיצה ברמה אז זה מהכרטיס ONBOARD לכרטיס מתקדם שנותן סאונד דולבי דיגיטל ויש בו פיצ'רים מיוחדים (למשל הפאנל של ההרקולס XP המצוין).

פורסם
  • מחבר

אחלה!!

תודה רבה על העזרה!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים