פורסם 2010 בפברואר 2615 שנים השאלה מתחלקת ל-2 חלקים:חלק A בתמונה - לא הבנתי איך עברו משורה 2 לשורה 3 ומה רוצים אלה.חלק B - זה הכנה לחלק C הבעייתי. שניהם בשאלה הזו:נתונה משפחת הפונקציות (B בתמונה)לאילו ערכים של M יש לפונקצייה שתי נקודות חיתוך עם ציר ה-Xב. לאילו ערכים של M יש לפונקצייה שתי נקודות חיתוך עם ציר ה-X ששתיהן נמצאות באותו צד של ראשית הצירים.לא הבנתי מה זה ראשית הצירים ולא הבנתי למה ב-ב (C בתמונה) כפלו ב (M-2) בריבוע ולא רק ב (m-2)http://img2.timg.co.il/forums/1_139209113.bmp
פורסם 2010 בפברואר 2615 שנים לא הבנתי את A, פעם הבאה תעלה את השאלה כמו שכתוב ואל תעשה פרשנות זה רק מבלבל.לאילו ערכים של M יש לפונקציה שתי נקודות חיתוך עם ציר X.אתה מציב 0 במקום ה Y שהפוקנציה ב"גובהה" Y = 0 שם היא נוגעת בציר ה X, ואמור לצאת לך 2 תוצאות מתי היא נוגעת.ראשית הצירים זה המפגש של ציר X וציר Y, ורוצים לדעת מתי הפונקציה גם נוגעת פעמיים בציר האיקס וגם רק מימין או רק משמאל לציר ה Y,כלומר אתה משלב את התוצאות שקיבלת מקודם שזה חותך פעמיים את X ועושה עוד משוואה עם הסימנים <> ואחרי שתקבל את התוצאות פה.תשרטט גרף, ותסמן את ההתניות שיצאו.קח אותי בערבון לא נגעתי בזה 5 שנים.
פורסם 2010 בפברואר 2615 שנים מחבר תודה על התגובה המהירה אני כבר עובר עליה בקשר ל-A, ככה בדיוק זה כתוב בספר + יש הסבר להזער באיזה שהם חוקים שאני יעלה לקראת הערב. שוב תודה
פורסם 2010 בפברואר 2615 שנים לא הבנתי את A, פעם הבאה תעלה את השאלה כמו שכתוב ואל תעשה פרשנות זה רק מבלבל.לאילו ערכים של M יש לפונקציה שתי נקודות חיתוך עם ציר X.אתה מציב 0 במקום ה Y שהפוקנציה ב"גובהה" Y = 0 שם היא נוגעת בציר ה X, ואמור לצאת לך 2 תוצאות מתי היא נוגעת.ראשית הצירים זה המפגש של ציר X וציר Y, ורוצים לדעת מתי הפונקציה גם נוגעת פעמיים בציר האיקס וגם רק מימין או רק משמאל לציר ה Y,כלומר אתה משלב את התוצאות שקיבלת מקודם שזה חותך פעמיים את X ועושה עוד משוואה עם הסימנים <> ואחרי שתקבל את התוצאות פה.תשרטט גרף, ותסמן את ההתניות שיצאו.קח אותי בערבון לא נגעתי בזה 5 שנים.לא ככה פותרים את זה, על מנת למצוא נק' חיתוך עם ציר ה-X משתמשים בדלתא (שהיא a^2-4ac), כאשר דלתא גדולה מ-0, יש לפונקציה שתי נק חיתוך עם ציר ה-X. על מנת למצוא שתי נק' חיתוך מצד אחד של ראשית הצירים משתמשים בנוסחאות וייטה, כאשר C/A (מכפלת שני הפתרונות) גדול מ-0 יש לפונקציה שני פתרונות בעלי אותו סימן - כלומר מצד אחד של ראשית הצירים.
פורסם 2010 בפברואר 2715 שנים לא ככה פותרים את זה, על מנת למצוא נק' חיתוך עם ציר ה-X משתמשים בדלתא (שהיא a^2-4ac), כאשר דלתא גדולה מ-0, יש לפונקציה שתי נק חיתוך עם ציר ה-X. על מנת למצוא שתי נק' חיתוך מצד אחד של ראשית הצירים משתמשים בנוסחאות וייטה, כאשר C/A (מכפלת שני הפתרונות) גדול מ-0 יש לפונקציה שני פתרונות בעלי אותו סימן - כלומר מצד אחד של ראשית הצירים.תיקון: b^2-4ac
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.