עבור לתוכן

שאלה במתמטיקה - 005 - פונקציה ריבועית (פרבולה)

Featured Replies

פורסם

השאלה מתחלקת ל-2 חלקים:

חלק A בתמונה - לא הבנתי איך עברו משורה 2 לשורה 3 ומה רוצים אלה.

חלק B - זה הכנה לחלק C הבעייתי. שניהם בשאלה הזו:

נתונה משפחת הפונקציות (B בתמונה)

לאילו ערכים של M יש לפונקצייה שתי נקודות חיתוך עם ציר ה-X

ב. לאילו ערכים של M יש לפונקצייה שתי נקודות חיתוך עם ציר ה-X ששתיהן נמצאות באותו צד של ראשית הצירים.

לא הבנתי מה זה ראשית הצירים ולא הבנתי למה ב-ב (C בתמונה) כפלו ב (M-2) בריבוע ולא רק ב (m-2)

http://img2.timg.co.il/forums/1_139209113.bmp

פורסם

לא הבנתי את A, פעם הבאה תעלה את השאלה כמו שכתוב ואל תעשה פרשנות זה רק מבלבל.

לאילו ערכים של M יש לפונקציה שתי נקודות חיתוך עם ציר X.

אתה מציב 0 במקום ה Y שהפוקנציה ב"גובהה" Y = 0 שם היא נוגעת בציר ה X, ואמור לצאת לך 2 תוצאות מתי היא נוגעת.

ראשית הצירים זה המפגש של ציר X וציר Y, ורוצים לדעת מתי הפונקציה גם נוגעת פעמיים בציר האיקס וגם רק מימין או רק משמאל לציר ה Y,

כלומר אתה משלב את התוצאות שקיבלת מקודם שזה חותך פעמיים את X ועושה עוד משוואה עם הסימנים <> ואחרי שתקבל את התוצאות פה.

תשרטט גרף, ותסמן את ההתניות שיצאו.

קח אותי בערבון לא נגעתי בזה 5 שנים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה אני כבר עובר עליה

בקשר ל-A, ככה בדיוק זה כתוב בספר + יש הסבר להזער באיזה שהם חוקים שאני יעלה לקראת הערב.

שוב תודה :xyxthumbs:

פורסם

לא הבנתי את A, פעם הבאה תעלה את השאלה כמו שכתוב ואל תעשה פרשנות זה רק מבלבל.

לאילו ערכים של M יש לפונקציה שתי נקודות חיתוך עם ציר X.

אתה מציב 0 במקום ה Y שהפוקנציה ב"גובהה" Y = 0 שם היא נוגעת בציר ה X, ואמור לצאת לך 2 תוצאות מתי היא נוגעת.

ראשית הצירים זה המפגש של ציר X וציר Y, ורוצים לדעת מתי הפונקציה גם נוגעת פעמיים בציר האיקס וגם רק מימין או רק משמאל לציר ה Y,

כלומר אתה משלב את התוצאות שקיבלת מקודם שזה חותך פעמיים את X ועושה עוד משוואה עם הסימנים <> ואחרי שתקבל את התוצאות פה.

תשרטט גרף, ותסמן את ההתניות שיצאו.

קח אותי בערבון לא נגעתי בזה 5 שנים.

לא ככה פותרים את זה, על מנת למצוא נק' חיתוך עם ציר ה-X משתמשים בדלתא (שהיא a^2-4ac), כאשר דלתא גדולה מ-0, יש לפונקציה שתי נק חיתוך עם ציר ה-X. על מנת למצוא שתי נק' חיתוך מצד אחד של ראשית הצירים משתמשים בנוסחאות וייטה, כאשר C/A (מכפלת שני הפתרונות) גדול מ-0 יש לפונקציה שני פתרונות בעלי אותו סימן - כלומר מצד אחד של ראשית הצירים.

פורסם

לא ככה פותרים את זה, על מנת למצוא נק' חיתוך עם ציר ה-X משתמשים בדלתא (שהיא a^2-4ac), כאשר דלתא גדולה מ-0, יש לפונקציה שתי נק חיתוך עם ציר ה-X. על מנת למצוא שתי נק' חיתוך מצד אחד של ראשית הצירים משתמשים בנוסחאות וייטה, כאשר C/A (מכפלת שני הפתרונות) גדול מ-0 יש לפונקציה שני פתרונות בעלי אותו סימן - כלומר מצד אחד של ראשית הצירים.

תיקון: b^2-4ac

פורסם

כמובן, תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים