עבור לתוכן

שאלה בקשר לחידוש רשיון.

Featured Replies

פורסם

בשעה טובה הסתיימה תקופת ה"נהג חדש" והרשיון שלי כבר לא בתוקף, אבל קיבלתי בדואר לשלם על רשיון חדש (195ש''ח) השאלה שלי היא האם הרשיון שקבלתי בדואר תקף לפני התשלום או רק אחרי התשלום? רשום לי תאריך 28 ליוני 2010 אבל האם זה אומר שאני יכול לנסוע עד התאריך הזה מבלי לשלם על הרשיון שקבלתי בדואר או שרק אחרי ששלמתי ואני בעצם מחכה שהכרטיס יגיע בדואר.

תודה אני ממש מבולבל, אני חייל כך שזה ממש מעצבן שאני חוזר הביתה ואין לי רכב.

פורסם

אחרי התשלום.

פורסם

ברגע ששילמת ויש על הרשיון הזמני (מנייר) חתימה של הבנק (גם בנק הדואר נחשב לצורך העניין) הרשיון תקף, ולפיכך אתה יכול לנסוע איתו. בכל מקרה אם אתה עדיין מודאג הרשיון מפלסטיק מגיע תוך שבוע-שבועיים.

תתחדש

פורסם

אתה יכול לשלם גם באינטרנט, ואאל"ט גם אישור התשלום באינטרנט תופס - אבל אל תתפוס אותי במילה.

פורסם

משהו כאן נשמע לי מוזר... איך יכול להיות שהתאריך המופיע על הרשיון החדש הוא זמן מה אחרי תפוגת הרשיון הישן?

פורסם

זה דווקא די הגיוני, זה רישיון זמני - כל המטרה שלו זה לגשר על הזמן בין הרישיון הישן לחדש...

פורסם

אתה יכול לשלם גם באינטרנט, ואאל"ט גם אישור התשלום באינטרנט תופס - אבל אל תתפוס אותי במילה.

לא תופס.. הייתי בסיטואציה הזאת והתקשרתי למשרד הרישוי לבדוק.

משהו כאן נשמע לי מוזר... איך יכול להיות שהתאריך המופיע על הרשיון החדש הוא זמן מה אחרי תפוגת הרשיון הישן?

מה שקורה זה ככה:

- היה לך רשיון פלסטיק, שעומד לפוג תוקפו

- קיבלת רשיון נייר, רשיון זמני, שאומר לך שאתה צריך לשלם אגרה על מנת לחדש את הרשיון שלך. הרשיון הזמני הזה אמור להיות בתוקף של כחצי שנה ואמור לשמש אותך בתקופה שבין הפלסטיק הישן לפלסטיק החדש. על מנת שהרשיון הזמני יהיה בתוקף הוא צריך עליו חותמת ששילמת את האגרה. את החותמת הזאת אתה מקבל או בדואר\בנק במעמד התשלום, או במשרד הרישוי במידה ושילמת באינטרנט.

- כשבוע לאחר תשלום האגרה תקבל בדואר את הפלסטיק החדש ותוכל לזרוק את כל הישנים.

פורסם

אני מכיר את השיטה, תודה רבה... השאלה היא ממתי הפלסטיק החדש "מתחיל" רק פרק זמן מסויים אחרי שהפלסטיק הישן "נגמר"... בפעם האחרונה שאני הייתי צריך לחדש את הרשיון שלי, קיבלתי תאריך שנדמה לי קדם במעט לתאריך התפוגה של הישן או היה זהה לו, מה שאומר שאלא אם הייתי מחכה לשבוע האחרון בשביל לעשות את החידוש, לא היה שום שלב שבו הייתי נמצא בלי "פלסטיק" תקף (כלומר כשהישן כבר פג תוקף והחדש עוד לא הגיע).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים