עבור לתוכן

בקשה להכוונה להתקנת שתי מערכות הפעלה, כל אחת בדיסק נפרד

Featured Replies

פורסם

הנושא די דחוף לי כי אני עומד לקבל מחשב חדש ואני צריך להחליט איזו מערכת הפעלה להתקין עליו.

בגלל שיש לנו משחקי ילדים (קומפדיה ועוד) שבוודאות לא נתמכים על ידי 64 ביט, שקלתי להתקין וינדואס 7 32 ביט.

אבל הציעו לי להתקין בדיסק אחד וינ. 7 ,64 ביט, ובדיסק נפרד משהו כמו למשל xp שמניסיון בפועל תומך בכל השאר.

נאמר לי כי בזמן הפעלת המחשב נכנסים ל-f 10 או משהו אחר, ושם אפשר לבחור את מערכת ההפעלה מבין השניים.

אם לא נכנסים לזה, זה עובר לבד לברירת המחדל שנקבעה.

רציתי לברר האם זה דבר מאד מסובך לעשותו , והאם יש איפה שהוא הנחיות לכך?

פורסם

בעיקרון מה שהציעו לך נשמע לי יותר הגיוני מאשר להתקין את אותה המערכת הפעלה רק בגירסת 32 Bit ולכן לדעתי

הכי כדאי לך להתקין XP במקביל לWin 7 64Bit.

אני אנסה להסביר מהניסיון שלי איך ניתן להתקין שני מערכות הפעלה:

קודם כול תמיד הולכים על המערכת הפעלה הישנה יותר ואותה מתקינים ראשונה (במקרה שלך Win Xp),

לפני ההתקנה יוצרים את המחיצות שאנחנו רוצים לכול מערכת הפעלה שונה (במקרה שלך מומלץ לתת יותר ל-7

מפני שהיא שוקלת יותר מ-XP).

ומתחילים את ההתקנה של המערכת הפעלה הישנה יותר, לאחר שההתקנה הושלמה והכול פועל כראוי מתקינים את

המערכת הפעלה השנייה בדיוק כמו כול דבר רק שהפעם בוחרים את המחיצה השנייה (המחיצה שבה לא הותקנה עדיין מערכת הפעלה)

לאחר סיום ההתקנה אם אני לא טועה בלי ללחוץ על שום כפתור אמור לעלות לך תפריט ששואל אותך איזה מבין מערכות ההפעלה

אתה רוצה להפעיל, בכדי לעבור למערכת ההפעלה הבאה אתה עושה הפעלה מחדש ובוחר פשוט מאוד את המערכת השנייה.

אני מקווה שאני לא מטעה אותך אך זה מה שאני זוכר ואני חושב שזה אמור לפעול כראוי,

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,אבל הכוונה שלי היא להתקין כל מערכת הפעלה בדיסק נפרד, כך שאני מניח שזה נעשה קצת אחרת, אבל אני באמת לא בטוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים