עבור לתוכן

בעיה עם מסך- LCD

Featured Replies

פורסם

יש לי מסך LCD 17 אינץ מלפני 5 שנים ולאחרונה הופיע פס כחול לכל אורך המסך.

בהתחלה זה נעלם אחרי ששיניתי שומר מסך (שינוי צבע במסך) או אחרי משחק למרות שתמיד אחרי יום זה היה חוזר שוב לזמן קצר,אבל עכשיו פתאום הופיע עוד פס אחד ממש לידו ועכשיו לא משנה מה אני עושה אני לא מצליח להפתר ממנו :'(

זה קשור איכשהו לפיקסלים השרופים ש LCD צובר עם הזמן? כי זה לא רק פיקסל אחד זה ממש קו דק לאורך כל המסך יש דרך לתקן את זה?

אני לא מבין את זה יש לי אולי את המסך 5 שנים אבל המסך הזה לא היה כמעט פעיל הוא היה בעיקר בשביל גלישה באינטרנט וכתיבה.

אני מקווה שהמסך לא עומד למות לי בקרוב

פורסם

ראשית אני מציע שתחבר את המסך למחשב אחר בשביל לאבחן אם אכן מדובר במסך תקול או שזה נובע מהמחשב.

פורסם
  • מחבר

באמת שזה הדבר הראשון שחשבתי לעשות עד שראיתי שהקו הזה עוקב אחרי למשחקים וגם בנוסף לזה שהדלקתי את המסך ממצב STAND BY הקו הזה פתאום הופיע זה אפילו לא הגיע לווינדוס. יש לי ידע במסכים ואני די בטוח שהפעם זה לא בעיה במחשב, קצת בעיה כרגע בשבילי לחבר את המסך למחשב אחר בשביל להיות בטוח שזאת לא הבעיה.

בכל מקרה מישהו פעם נתקל בבעיה הזאת של הקו הכחול לכל אורך המסך?

שמעתי על פיקסלים שרופים אבל קו זה בטוח אומר משהו אחר :-\

פורסם

זה כשל נקודתי באלקטרוניקה של המסך. אחד ה-column drivers (שמספקים מתח לפיקסלים לאורך עמודה שלמה) הלך. אין איך לתקן את זה בלי להחליף את האלקטרוניקה, וזה לא בהכרח אומר שהמסך ימות לגמרי בקרוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים