עבור לתוכן

האם יש עילה לתביעה?

Featured Replies

פורסם

לפני כמה זמן השארתי פרטים בחנות אוכל מהיר בקניון, היום בצהריים התקשרו אלי וביקשו שאני אבוא מחר להתלמדות.

אחה"צ כשהייתי מחוץ לבית ובסביבה התקשרו אלי וביקשו שאבוא היום להתלמדות על מנת שאוכל כבר לעבוד מחר כרגיל.

אז הגעתי, עבדתי וגם סגרתי את המקום בעזרת שני עובדים נוספים.

בסגירה שטפנו את הרצפה, ובגלל בעיה בניקוז המים עלו למעלה והחלקתי, כתוצאה יש לי כאבים בגב התחתון וקשה לי להתכופף, ובנוסף בגלל האקונומיקה נגרם נזק למה שלבשתי (400 ש"ח+-)

הבגדים פחות מטריד אותי, על הכאבים אני רוצה להתלונן.

השאלה אם יש פה עילה ואם זאת לא תהיה בעיה שאני מתלמד (לא מלאתי טופס 101 ואפילו עוד לא יצא לי להפגש פנים מול פנים עם המעסיק)

פורסם

נגרם לך נזק רציני, או שבסה"כ מדובר בכאב זמני וחולף?

פורסם

אתה רציני? בסה"כ לא שטפתם רצפה כמו שצריך, והיית מודע לבעיה בניקוז אבל לא נזהרת מספיק והחלקת... מה יש לתבוע? אנשים עכשיו יבואו ויזרקו לך משפטים כמו "מה אתה כוסית?" ואני בטוח שמהנפילה קיבלת מכה בגב התחתון שתעבור תוך מספר שבועות גג... זה כמו שתלך ותתבע את המקום שבו אתה לומד טאיקוונדו, כי בו כשהיית בקרב עם מישהו באימון קיבלת מכה חזקה ביד והיא כואבת... :kopfpatsch:

פורסם

חשבתי שבחנויות של מזון מהיר מקום העובדה מספק לך את הביגוד (מעין "תלבושת"). בכל מקרה, מי לובש בגדים בשווי 400 ש"ח כשהוא עובד במזון מהיר?

(אנשים שלא איכפת להם מכסף, מהפוסט שלך משתמע שכן איכפת לך).

בכל מקרה, הייתי מוותר על ההליך המשפטי ורואה עם המעסיק אם הוא מוכן לבוא לקראתך ולתת לך לפחות חלק מהכסף שלדעתך מגיע לך (תזהר עם המספק שאתה נוקב) ולדחוף לך את זה יחס עם המשכורת. בהצלחה

פורסם

בלי קשר, משלמים לך על "ההתלמדות"? כי זה לא חוקי להעסיק מישהו ב"התלמדות" ולא לשלם לו.

פורסם
  • מחבר

כן

כמו שאמרתי הוא תפס אותי כשהייתי מחוץ לבית וביקש שאני אבוא להתלמדות תוך חצי שעה, לא היה לי זמן לחזור הביתה ולהחליף בגדים, ולא קישרתי בין למכור שניצלים לבין לשטוף רצפה עם אקונומיקה.

אני לא יודע אם הכאב הוא זמני או שיחלוף מהר אבל אני לא מבין למה אני צריך להבליג על דפיקה בגב.

זה לא שרצתי שם עם המגב, הכל שם היה מחליק בטירוף ואין איפה לאחוז, המים עם האקונומיקה עלו והחלקתי על הגב.

אני לא אדם שמחפש קומבינות ותביעות לכסף קל אבל אני חושב שבמקרה הזה באמת יש פה אשמה.

ללכת לאימון טאיקוונדו ולשלם כדי לחטוף מכות זה לא כמו להגיע לעבודה בפעם הראשונה (מאיפה לי שיש בעיה בניקוז, ואם ידעתי אז מה?) וליפול מליקוי בטיחותי

פורסם

אתה רציני? בסה"כ לא שטפתם רצפה כמו שצריך, והיית מודע לבעיה בניקוז אבל לא נזהרת מספיק והחלקת... מה יש לתבוע? אנשים עכשיו יבואו ויזרקו לך משפטים כמו "מה אתה כוסית?" ואני בטוח שמהנפילה קיבלת מכה בגב התחתון שתעבור תוך מספר שבועות גג... זה כמו שתלך ותתבע את המקום שבו אתה לומד טאיקוונדו, כי בו כשהיית בקרב עם מישהו באימון קיבלת מכה חזקה ביד והיא כואבת... :kopfpatsch:

לכל מקום עבודה יש ביטוח עובדים, כמו שלכל מכון כושר\וואט אבר יש ביטוח(זה למה צריך להביא אישור רפואי) במקרה של תאונת עבודה ניתן להגיש תביעה לביטוח...

מה שכן צריך להוכיח נזק ממשי ולא "כואב לי הגב" אם אתה תלך לרופא תזדקק לטיפול שלא מכוסה ע"י סל הבריאות אתה יכול לתבוע תשלומי מביטוח העבודה שלך.

פורסם

בוא נגיד את זה ככה - אתה לא יכול להוכיח שאתה בכלל קשור למקום, או שעבדת שם, אין פרטים עליך והם רשאים בכיף להגיד שהם רואים אותך פעם ראשונה במקרה ותנסה לתבוע אותם... ברמת העקרון לא חתמת איתם על כלום, ככה שגם לצפות לשומדבר מיוחד אני לא חושב שתוכל.

לכל מקום עבודה יש ביטוח עובדים' date=' כמו שלכל מכון כושר\וואט אבר יש ביטוח(זה למה צריך להביא אישור רפואי) במקרה של תאונת עבודה ניתן להגיש תביעה לביטוח...

מה שכן צריך להוכיח נזק ממשי ולא "כואב לי הגב" אם אתה תלך לרופא תזדקק לטיפול שלא מכוסה ע"י סל הבריאות אתה יכול לתבוע תשלומי מביטוח העבודה שלך.

[/quote']

מן הסתם שאני מודע לכך, אבל מדובר בבחור שבכלל לא רשום במקום העבודה כפי שאמרתי למעלה, והמקסימום שהוא יוכל לקבל במקרה הטוב זה תשלום טיפולים מחוץ לסל הבריאות, אבל ממש לא פיצויים או משהו בסגנון...

פורסם

בוא נגיד את זה ככה - אתה לא יכול להוכיח שאתה בכלל קשור למקום, או שעבדת שם, אין פרטים עליך והם רשאים בכיף להגיד שהם רואים אותך פעם ראשונה במקרה ותנסה לתבוע אותם... ברמת העקרון לא חתמת איתם על כלום, ככה שגם לצפות לשומדבר מיוחד אני לא חושב שתוכל.

מן הסתם שאני מודע לכך, אבל מדובר בבחור שבכלל לא רשום במקום העבודה כפי שאמרתי למעלה, והמקסימום שהוא יוכל לקבל במקרה הטוב זה תשלום טיפולים מחוץ לסל הבריאות, אבל ממש לא פיצויים או משהו בסגנון...

פיצויים ועוד איך, אתה יודע שאפילו תאונות בדרך ל ומהעבודה מכוסות? ובמקרה של רכב חברה אתה מכוסה תמיד?

עשיתי תאונה עם הליסינג, לא קרה כלום מעבר לנזק לפגוש האחורי שלי התקשרתי לביטוח קיבלתי 2800 שקל "פיצוי"....

אם הוא לא היה רשום בתור עובד בחברה זה עוד יותר גרוע, אסור לפי החוק להעסיק עובדים ללא כיסוי ביטוח מתלמד שמתלמד אם אמרו לו אתה עובד היום הוא עובד שמה...

פורסם

שילך ויוכיח שהוא עבד שם [:

פורסם
  • מחבר

יש מצלמות, ושני עובדים עדים, אני חושב שזה מספיק.

אני גם לא חושב שהמעסיק ישקר ויכחיש שהוא לא דיבר איתי.

יש עורכי דין בחינם שאפשר להתייעץ איתם?

פורסם

אולי בתור התחלה תפנה לרופא ותברר מה הנזק?

פורסם

קודם כל זה תלוי מה הנזק שנגרם לך .

והתבעיה הזאת תיקח המון זמן .

וכמעט בטוח שבסוף אתה לא תקבל את כל מה שתבקש .

ומה הקשר לבטיחות ?

אתה שטפת ריצפה והחלקת בגלל המים .

איך עובדי ניקין מנקים רצפות מבלי ליפול גם במקומות שאין לאיפה לנקז את המים .

פורסם

איך עובדי ניקין מנקים רצפות מבלי ליפול גם במקומות שאין לאיפה לנקז את המים .

מקבלים נעלים מתאימות.

זה כמובן במקרה שבאמת למעסיק איכפת, מה שלא קורה רוב הזמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים