עבור לתוכן

מה עדיף

Featured Replies

פורסם

המתמטיקה שאתה לומד באוניברסיטה ממש לא דומה או קרובה למה שלמדתה בבית הספר..

בתכלס כל מקצוע הנדסה יש בו המון מתמטיקה עד שהיא תצא לך מכל החורים בגוף במיוחד במדעי המחשב / אלקט'.. ואם את כלכך אבל כלכך אוהב מתמטיקה עדיף לקחת תואר כפול במתמטיקה ומדעי המחשב.. ככה כשתסיים תתואר אולי תוכל לעשות משהו עם התעודה שלך חוץ מלקחת אותה ולנגב איתה את ה---.

פורסם
  • מחבר

תודה על העצה של הניגוב, אבל בקטע הזה אני כבר סגור אחרי ששקלתי את זה היטב.

בכל מקרה אני הולך על עתיד אקדמי.

פורסם

תדע לך שרוב האנשים לא מסיימים תארים מדעיים בשלוש שנים במיוחד אם מדובר בתואר דו חוגי. אתה לא חייב להחליט על היסטוריה מראש. תוכל להתחיל ללמוד לב"א כללי ומתמטיקה ולהחליט במהלך הלימודים אם היסטוריה מושך אותך או דווקא פילוסופיה או ג"ג למשל. גם אם חסר לך בגרות תוכל להתקבל ע"ת וגם אם אין לך בגרות תוכל לבקש ללמוד קורס בודד או שניים ויש סיכוי טוב שיסכימו

פורסם

מתנצל מראש אבל, עוד לא השלמת בגרויות ואתה חושב על פרופסורה?

הזכרת לי נשכחות. כשהייתי בגילך (לפני הרבה שנים) הוצאתי 98 במבוא לכלכלה וכבר חשבתי על פרס נובל.

יש לי חבר שהוא פרופסור למתמטיקה יוקרתית בארה"ב.

1. אם אתה חושב שתוכל להתעסק במחקר בלבד, תשכח מזה, בוודאי במתמטיקה.

2. חוץ מזה שחלק ניכר מהזמן תהיה מרצה, קח בחשבון שיש קליקות וסיכסוכים. ואם תסתכסך עם הבוס שלך (הדיקן) הוא עלול לא לתת לך העלאה בשכר בעוד שמרצה פחות טוב אבל מקורב, כן יקבל.

בקיצור, הבעיות שיש לכל השכירים, יש גם לפרופסורים.

3. כמו שכתב Jackoo, אין קשר בין המתמטיקה באוניברסיטה לזו שבבית הספר. החבר שלי עזב את בית הספר בכיתה י"א, הוציא בבגרות 6, ובכל זאת הוא אחד הטובים בעולם בתחומו. מקרים הפוכים של תלמידים שקבלו ציונים גבוהים מאוד בבגרות ולא מצאו ידיים ורגליים באוניברסיטה, יש לא מעט.

בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה במה שלא תבחר.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים