עבור לתוכן

האם יתקבל פחות FPS במשחקים שירוצו על DIRECTX10 לעומת DIRECTX9?

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לעבור לוידואוז 7 ויש לי כרטיס מסך תומך DIRECTX10 (RADEON4770 והייתי רוצה לדעת האם מעבר לDIRECTX מתקדם יותר יפגע בFPS במשחקים בהם אני משחק או שהFPS לא ישתנה?

פורסם

יש ירידה של כמה FPS בודדים בדיירקס 10.

רוני

פורסם

לא מדויק בכלל רוני.

אתה יכול לעבור לוינדוס 7 זה לא קשור!

הקשר פה הוא למשחק שתריץ! הכונה שאם משחק מסויים רץ רק על DX9 אז זה לא ישנה ממש עם זה היה על VISTA\XP\WIN7. (למרות שיש גימרים שטוענים שיש הבדלים בין מערכות הפעלה! שוב אבל זה הבדל ממש זניח)

מתי כן זה משנה?

ברגע שהמשחק יכול לרוץ גם על DX9 וDX10. אז זה תלוי בהלחטה שלך בהגדרות של המשחק אם הוא יעבוד על DX9\10 יש?

באופן טבעי ומין הסתם משחק שרץ על DX10 אתה תקבל פחות FPS בגלל שהגרפיקה שתקבל תהיה הרבה יותר עשירה.

וגם פה יש חילוקי דעות אם בכלל יש שיפור של ממש עד בכלל.

ההבדל בביצועים וב FPS משתנה במשחק שתשחק יש משחקים שהנפילת FPS תהיה חזקה והשיפור היה מורגש! ויש להפך! גם לגבי הכרטיס מסך שתריץ איתו את המשחק ATI או NVIDIA.

נ.ב

לגבי DX11 הם טוענים שיש הבדל בגרפיקה ללא נפילת בצועים.

פורסם

בן DX10 ל DX11 יש כן נפילת ביצועים...

אין נפילת ביצועים ( אפילו שיפור של 15~% ) בן DX10 ל DX10.1.

פורסם

בן DX10 ל DX11 יש כן נפילת ביצועים...

אין נפילת ביצועים ( אפילו שיפור של 15~% ) בן DX10 ל DX10.1.

לגבי DX11 הם טוענים שיש הבדל בגרפיקה ללא נפילת בצועים.

לא ממש האמנתי להם.

פורסם

לא ראיתי טענה כזאת...

אתה יכול להסתכל אך DIRT2 רץ ב DX11 לעומת DX9 באותו כרטיס ( עם מערכות הפעלה שונות ) נפילה דיי חדה בביצועים...

פורסם

אולי לא הבנתה?

אבל אני איתך בדעה! או יותר נכון בעובדה.

פורסם

הבנתי, אני מחזק את דעתנו ! ;D

פורסם
  • מחבר

מצוין. זה בדיוק מה שרציתי לשמוע. אם כך אני אשאר עם RADEON 4770 עד שיצאו כרטיסי 5XXX מתקדמים יותר וזולים יותר, מאחר ובאותו מחיר לא אזכה ליותר FPS אולי גם הDX11 בעתיד יתפוס יותר אז ניתן יהיה להתקדם.

תודה רבה.

פורסם

אתה תזכה ליותר FPS עם סדרת HD5000 על סדרת HD4000 אבל לא ב DX11 מול DX10... כמובן שתלוי איזה כרטיס בודקים מול איזה...

פורסם

DX11 בעקרון אמור\יכול להיות מהיר מ-DX10 על אותו הכרטיס, כל עוד לא מפעילים eyecandy יחודיים של DX11 (כמו tesselation וכו').

ברגע שמוסיפים את האקסטרה eyecandy, מן הסתם שתהיה פגיעת ביצועים שלא קיימת ב-DX10 :nixweiss: - האפקטים לא קיימים.

אפשר גם לראות את זה בבדיקה הבאה, אם תשוו את עמ' 3 לעמ' 4:

ATI Cypress Gaming Performance Analysis

פורסם

לא ראיתי טענה כזאת...

אתה יכול להסתכל אך DIRT2 רץ ב DX11 לעומת DX9 באותו כרטיס ( עם מערכות הפעלה שונות ) נפילה דיי חדה בביצועים...

ברור אבל האם DX11 יותר כבד מDX10?

את זה אי אפשר לדעת בינתיים

נראה לי רק בCRYSIS 2 יהיה אפשר לדעת כי הוא יתמוך בDX9 DX10 DX10.1 וDX11

פורסם

כמו שסינדרום אמר, DX11 ללא ביטול tesselation וכו' יהיה כבד יותר מ DX10...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים