עבור לתוכן

LG W2220P או DELL 2209WA ?

Featured Replies

פורסם

היי חברה,

כבר הייתי סגור על קנייה של הדל 2209wa אבל לאחר קריאת ביקורות רבות לגבי המסך הבנתי שיש בעיה של צפיה במסך בחושך עקב בהירות גבוהה מדי דבר שיכול לבוא לידי ביטוי בעיקר בצפייה בסרטים בחושך, האם יש מישהו שיש לו את המסך ויכול לחוות דעה על המסך? :s05:

עכשיו אני מתלבט אם אולי ללכת על הLG יש לו את אותו הפאנל וה"בעיה" הנ"ל אינה באה לידי ביטוי במסך של LG לפי הביקורות.

הבנתי שהדל מגיע מכויל טוב יותר מהמפעל, למרות שאין לי מושג בעניין אני בטוח שאני אסתדר עם שינוי ההגדרות או הכיול של הLG.

יתרון נוסף של הLG זה חיבור HDMI.

לעומתו היתרונות של הדל הם יציאות USB מחיר נמוך יותר. לדעתי המסך גם נראה קצת יותר טוב, והמותג DELL קצת יותר נחשב.

אני גם יודע שאת הדל מפסיקים לייצר אבל זה לא מהווה בעיה מבחינתי.

חוץ מזה עוד לא שמעתי אנשים שיש להם את הLG שחוו דעה עליו,

אז אני אשמח אם במקרה יש משהו שמכיר קצת את הLG ואם הוא גם מכיר את הדל אז בכלל טוב.

המסך ישמש לצפיה בסרטים לעבודה שותפת, ולא ישמש למשחקים.

תודה.

מצ"ב ביקורות על המסכים

http://www.digitalversus.com/article-358-7465-35.html

http://www.digitalversus.com/article-358-4862-88.html

פורסם

שלום,

מבחינת הפאנל - כלומר מבחינת תכלס התצוגה בפועל) אז ה2209 (DELL) וה2220P (כלומר הLG) זהים לגמרי. זה אותו הפאנל. -כלומר מבחינת האיכות הDELL לא טוב יותר אלא זהה בדיוק לLG.

המחיר הזול של ה2209 נובע מהעובדה שהוא ירד מהפס ייצור וכרגע המכירות שלו הן בגדר לגמור מלאים, לכן המחיר האטרקטיבי.

בצד הפחות הריק של הכוס החצי מלאה אגיד שאל תזלזל בעובדה שהוא ירד מפס הייצור. המשמעות עבורך היא שהWORST CASE SCENARIO במקרה של תקלה לדוגמה בעוד שנתיים היא שפיזית לא יהיה ליבואן חלפים להחלפה במקרה של מימוש אחריות ואז אתה עלול לקבל מה שיש לו (מסך DELL אחר עם פאנל TN סטנדרטי)-

כמובן ניתן להכנס לוויכוח האם זה צודק והאם זה בסדר - , אני אומר- לא כדאי בכלל להגיע למצב שוויכוח או סוגיה שכזו עלולה לעלות.

לכן הדבר הזה הוא לא משהו לזלזל בו. כאן נשאלת השאלה האם אתה מוכן לקחת את הסיכון- במחיר של 200 שקל פחות.

לLG בנוסף יש חיבור HDMI. אך אתה לא תטעה אם תחליט שאתה לא צריך אותו, (היתרון הגדול הוא שתוכל לחבר ממיר HD או למעשה כל התקן HDMI כמו לדוגמה STREAMERים למיניהם- ללא מחשב באמצע-וכרטיס טלויזיה. במידה וזה לא רלוונטי- היציאה הזו מיותרת לחלוטין).

מה מהם יותר שווה ? המסכים זהים לחלוטין באיכותם (וDELL לא מותג איכותי יותר מLG, גם לDELL לא חסר מוצרי LOWEND שלא שווים כלום).

מה שמשאיר את ההבדל היחידי של המחיר -שנובע מהסוגיה של הייצור.

לשיקולך.

פורסם

לגבי "הורד מפס הייצור" - מדברים על זה כבר הרבה זמן, וגם אני ציינתי זאת, אבל עברו כבר כמה חודשים, והמסכים לא נהיים פחות זמינים. אני לגמרי לא חושב שזה שהוא ירד מפס הייצור (אם זה בכלל נכון) קשור למחיר הנמוך שלו. אם כבר, לרוב קורה המצב ההפוך - מוצרים שכבר לא מיוצרים נהיים יותר נדירים ויותר יקרים.

ההבדל במחיר נובע משילוב של הבדלי מחירים במקור (DELL לעומת LG), הבדלי תמחור בתחנות הביניים (היבואנים) וכן הבדל בפיצ'רים (כניסת HDMI מוסיפה לעלות).

לגבי "לא לזלזל בעובדה שהוא ירד מייצור". לדעתי, זה דווקא משהו שלא צריך להתייחס אליו בכלל. כי לא משנה איזה מסך תקנה היום, הוא יירד מייצור הרבה לפני שתסתיים לך תקופת האחריות. ואם תיתקל בבעיה אחרי זה, היצרן/יבואן יצטרכו לתת לך מענה כלשהו בכל מצב, וזה לא יהיה טריוויאלי. אבל משום שזה יהיה נכון לכל מסך, זה לא צריך להוות שיקול.

פורסם

גם לי יש את ההתלבטות הזאת. ה-LG עולה 1,395, וה-DELL עולה 1,131 (המחירים הכי זולים בזאפ נכון להיום). אם מדובר רק על HDMI ועל סיכוי טוב יותר כביכול לממש את האחריות, אם יהיה צורך, ב-LG, האם זה לא יהיה נכון להגיד שפער המחירים, 23% יותר, לא מצדיק את הקנייה של ה-LG?

פורסם

מהתרשמות קצרה, שטחית ועל פי מידע ברשת בלבד, איכות הבניה והנדסת האנוש ב-LG עדיפים. אני במקומכם הייתי קונה את ה-LG (ב-2209WA שלי גיליתי שתי בעיות הקשורות ב-QA).

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם,

אני מתלבט כרגע אם לקנות את ה- 2209WA , או LG2286L עם תאורת הלד.

מה אומרים ?

תודה

אמיר

פורסם

מה בדיוק הקשר בין ה-LG2286L לדיון הנוכחי ומדוע הקפצת דיון בן 4 חודשים?

פורסם

הקפצת דיון עתיק כל-כך, ודאבל פוסטינג לא מקובלים בפורום. תמשיך בבקשה בדיון המקורי שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים