עבור לתוכן

מחפש את התוכנה האידיאלית לשרטוט 3D שתדע לעבוד עם מחרטה

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אני מעוניין לחזור שוב לעבוד בשרטוט 3D אחרי הרבה זמן שלא נגעתי בנושא ורציתי לדעת איזו תוכנה "נחשבת" כיום בתחום כמו שפוטושופ היא התוכנה לעריכת תמונות.

בעבר שירטטתי בsolid edge ו- skech up ומאז עברו קצת מים מים בנהר ואשמח להיתעדכן.

מלבד זאת אני רוצה פה ושם לשחרר חלק מהחלקים ליצור פיזי במחרטה/ הדפסה תלת מימדית (דבר ממש מעניין!)/ CNC וכו'..

אני כרגע מחפש תוכנה שתהיה יחסית ידידותית למשתמש, פשוטה ונוחה שלא אאלץ לחפש כפתור לעשיית EDGE או קיטום או משהו אחר במשך שעה מרוב כפתורים מבלבלים.

שמעתי על SolidWorks, pro engineer והתוכנות שדיברתי עליהם מעלה ואז יצאתי עוד יותר מבולבל בנוגע להיצע השוק.

אשמח קצת לסידור חוט המחשבה ולדעת קצת יותר על כל תוכנה, מה עדיף לשימוש היום וכאלה...

המון תודה רבה!

ERL :xyxthumbs:

פורסם

אממ רוב התוכנות הרציניות לא תוכנות פשוטות

עבדתי פעם קצת ב CNC , עבדתי עם תוכנה בשם Cimatron .

בכל מקרה למכונות וכאלה - השוק עובד עם SolidWorks.

פורסם

הבחור מעלי צודק, השוק עובד עם סוליד וורקס.

הדפסה תלת מימדים או בשמה הלועזי rapid prototype, ניתן לבצע כמעט מכל תוכנה, שיב לב שהיא תומכת פורמט שנקרא stl

http://en.wikipedia.org/wiki/STL_%28file_format%29

מעניין אותי יותר איפה בדיוק אתה מתכנן להשתמש בזה? מדפסות כאלו יקרו מאוד, וחומר הגלם שלהם גם מאוד יקר.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה עד כה על העזרה! :xyxthumbs:

בנוגע להדפסה תלת מימדית, אז הבנתי מאיזה בחור אחד באתר ישראלי אחר שהישתמש בשירותים של חברה מחו"ל שעושה הדפסות ושולחת לארץ, יקר קצת זה נכון, אבל זה בר שימוש אם יש לך מוצר מוגמר ביד (בצורה העיצובית) ומוכן לייצור שמשתלם לייצר או שרוצים לייצר. כרגע לצורך הקונספט, כאשר ויהיה צורך נתקדם הלאה.. :P

אגב, באיזה פורמט יש לשמור פרויקטים שאני מעוניין להביא לבית מלאכה לייצור?

בנוסף לכך, תהיתי אם יש גרסה "מועדפת" על קהילת המשרטטים, הבנתי שבאוטוקד יש איזה גרסה שעל אף שהיא לא הכי מתקדמת "המומחים" עדיין אוהבים אותה על פני החדשות, כנ"ל גם לגבי הפייסבוק החדש.. :smile1:

יום טוב כולם ופורים שמח לאלו שהחלו לחגוג כבר היום.. ;)

נ.ב-

שאלה פחות קשורה, ניתן לבצע קידוח מדורג במחרטה? (מדרגות)

פורסם

אגב, באיזה פורמט יש לשמור פרויקטים שאני מעוניין להביא לבית מלאכה לייצור?

מה שאני יודע זה פורמט שנקרא parasolid

שאלה פחות קשורה, ניתן לבצע קידוח מדורג במחרטה? (מדרגות)

רק אם המחרטה יכולה להיות כרסומת (כלומר הזחל יכול להסתובב בזכות עצמו ולבצע כרסום)

אם זו מחרטה קלאסית, ועוד ידנית - תשכח מזה

פורסם

אני יודע על מה אתה מדבר

אבל יש גם חברות בארץ שישעו את זה.

הוא שלח את זה לחו"ל כי הוא רצה להדפיס דרקון וחרב ולקבל צביעה כמו הרנדרינג, וזה לא שירות שניתן בארץ עד כמה שידוע לי

כל תוכנה שיכולה לייצא STL דרך הייצוא שלה או דרך פלאג תעשה את העבודה.

הידועות בתחום השרטוט הן solidworks ו rhinocores

פורסם
  • מחבר

האמת היא שלבחור שממנו קיבלתי השראה בנוגע להדפסת תלת מימד נקרא "דיזינגוף" מ-HT (על פי שהבנתי הוא יחסית חדש בתחום ויש לו שירטוטים ועבודות מאוד מרשימות הן בשרטוט והן בפועל, הוא עובד עם SU עם פלאגינים, בחור מאוד מוכשר. אפשר למצוא אותו גם באתר אייפונס).

"גישה נחסמה", תודה על הפירוט (לא הייתי בטוח אם הקטע של המדרגות תופס על כל מחרטה), נראה כי יש לך ידע, אשמח אם תוכל לחלוק קצת על המקורות/ אם עבדת בתחום.

המון תודה רבה חבר'ה\ אם יש לכם דברים להוסיף אשמח תמיד. :yelclap:

קדימה להתחיל לשרטט ושלוח לייצור, פרטים, תוצאות וכו' תצפו לראות בהמשך... ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים