עבור לתוכן

זקוק להסבר קצר - בעיקר כלכלה, גם קצת מוזיקה

Featured Replies

פורסם

קראתי לי להנאתי את המאמר בוויקפדיה על דויד בואי - ובו היה כתוב משהו על Bowie Bonds. נכנסתי למאמר על אותם בונדס ובאמת שלא הבנתי כלום... מה זה לעזאזל? מישהו יכול להסביר? רוב המושגים שם הם כלכליים ולא מוזיקליים - אני ממש לא מבין מה זה. חוץ מהשם.

המאמר המדובר: http://en.wikipedia.org/wiki/Bowie_Bonds

פורסם

אגרות חוב שמגובות ע"י ההכנסות העתידיות של דוויד בואי מהאלבומים שהוא הקליט לפני 1990 (שנות הזהב שלו).

כמו שברכישת אג"ח רגילות המשקיעים יודעים שיש מאחורי האג"ח חברה עם הכנסות ורווחים שיכולה להחזיר את האגרות במועד הנקוב,

ככה גם כאן המשקיעים סומכים על זה שההכנסות במהלך השנים יכסו את האגרות + ריבית .. מה שהסתבר כטעות בגלל שמכירות האלבומים באופן כללי ירדו בצורה דרסטית בשנים האלה בגלל המעבר לפורמטים דיגיטלים ושיתוף הקבצים.

רעיון חכם מאוד מצידו, במקום לחכות שנים ולקבל את הכסף בטיפטופים הוא קיבל 55 מיליון במכה, ובדיעבד נראה שהוא לא ממש היה מרוויח את הסכום הזה בדרך הרגילה. מסתבר שהוא איש עסקים לא רע :)

פורסם
  • מחבר

ומה זה בעצם אג"ח? מעין התחייבות לקבלת תשלום עתידי על השקעה? סורי על השאלה המפגרת - אני בור מוחלט בענייני כלכלה.

פורסם

קראתי לי להנאתי את המאמר בוויקפדיה על דויד בואי - ובו היה כתוב משהו על Bowie Bonds.

זה אחד הדברים הכי הזויים והכי מופרכים ששמעתי בחיים שלי. זמר שמנפיק איגרות חוב על המכירות העתידיות שלו.

פורסם

אבל תודה שזה גאוני מצידו.

זמרים בינלאומיים עם שם יכולים לגייס ככה עשרות מיליונים.

את האמת, זה מזכיר לי את הרעיון שבכרטיסי שחקנים בכדורגל. רק שהכרטיס מחולק לרבבות ני"ע ומוחזק ע"י אנשים רבים. (פלוס העובדה שאין למחזיקים באג"ח שום סמכות על הזמר, שלא כמו על שחקן)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים