עבור לתוכן

עזרה - שידרוג הזיכרון מ - 2gb ל- 3 או 4gb בעת שימוש ב-windows xp

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לשדרג את הזיכרון במחשב שלי. כרגע יש לי 1GBX2 OCZ 800MHz DDR2 PC2-6400 Platinum

(אפשר לראות את המפרט המלא בצד), ואני מתלבט האם להוסיף עוד 1GB או 2GB בהתחשב בעובדה שאני משתמש ב-Windows xp

ועל כן מראש מוגבל ל-3GB או 3.5GB אם אני לא טועה. מבחינת עלות/תועלת איזו אופציה עדיפה מבחינתי, ואם הולכים על האופציה של 2GB, האם עדיף מקל זיכרון אחד או שניים של 1GB?

בנוסף רציתי לדעת האם זה משנה אם אני מתקין זיכרון של חברה אחרת (שעובד על אותו תדר אבל על מתח שונה) בתוספת לזיכרון שיש לי עכשיו (שעובד על 2.1 Volt)? האם עדיף לקחת דגם אשר דומה לדגם הנוכחי שלי מאותה חברה?

אני לא מתכוון לשנות את מערכת ההפעלה שלי, וכן לא מתכוון לעשות OC.

תודה מראש

פורסם

קודם כל הדבר הכי חשוב הוא האם אתה בכלל צריך עוד זיכרון. אני לא הרגשתי הבדל גדול במעבר מ-2GB ל-4GB. אם זה היה עולה לי כסף והייתי יודע - הייתי נשאר עם 2GB.

על רוב השאלות שלך יש תשובות בסטיקי. בכל זאת בקצרה:

מותג: לא חשוב מאיזה יצרן קונים. תזמונים: שיהיו דומים, בפועל יהיו הכי חלשים מבין כל הזיכרונות. תדר: שיהיו בתדר של הזיכרונות הקיימים ומעלה, גם כן יהיו הכי חלשים מבין כל הזיכרונות. מתח: שיהיה דומה כי כל המודולים עובדים עם אותו מתח. אם יש לך כרגע שני מודולים ותקנה עוד אחד אז כנראה שתוותר על Dual Channel. אם תקנה עוד שני מודולים אז לא תוותר על הטכנולוגיה. בכל מקרה שיפור הביצועים לא כזה מורגש ששווה להתייחס לזה יותר מידי.

פורסם
  • מחבר

עברתי על הסטיקי, ואכן זה עזר לי להבין עוד דברים. לפי מה שאני מבין המתח בו פועלים הזכרונות הוא כן פקטור חשוב. כפי שציינתי קודם הזכרונות שלי עובדים כרגע על 2.1 Volt (זה גם ע"פ מה שמומלץ לדגם הזה באתר של ocz

http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_platinum_dual_channel

כל הדגמים האחרים (של DDR2 800Mhz) שחיפשתי באתרים של החנויות השונות עובדים על מתח מומלץ של .1.8V

אני לא מצליח למצוא דגם מתאים של זיכרון שעובד באותו מתח בו אני עובד עכשיו. יש לציין שכאשר קניתי את המחשב המתח שהוגדר ב-bios באמת היה מוגדר נמוך מדי לזיכרון שלי, ועל כן המחשב קרס מספר פעמים עד שלקחתי אותו בחזרה לחנות ושם סידרו לי את זה (ובנוסף החליפו לי את הזכרונות בחדשים מאותו דגם כי גם הם היו תקולים). יש פתרון?

לפי מה שאתה אומר אני לא בהכרח ארגיש הבדל במעבר לנפח זיכרון גדול יותר? השימוש העיקרי שלי במחשב הוא לטובת משחקים וסרטים וכמובן עבודה שוטפת (office ואינטרנט). עיינתי בפוסטים קודמים בפורום וראיתי שבמקרים רבים נאמר לאנשים שאין טעם שהם ישדרגו את הזיכרון שלהם מ-2GB ל-3 או 4 מפני שהם לא יבחינו בשינוי בביצועים. האם הדבר נכון גם במקרה של המפרט שלי בשימוש במשחקים בהגדרות גבוהות (ראיתי לדוגמא שאחת הדרישות המומלצות ל-Bioshock 2 הם 3GB Ram ללא הגדרה למערכת הפעלה ספציפית)?

פורסם

מי אני שאתווכח עם דרישות מערכת של ישומים. אני רק יכול לומר מניסיון (שלי ושל אחרים).

מה שכן, אתה תמיד יכול לשדרג. אז אם יש לך מערכת חזקה ותראה שהיא מתאימה לדרישות של משחק חוץ מהזיכרון.. ותראה ביצועים ירודים, אז ניתן יהיה לשדרג.

לגבי המתח- נכון, פחות מתח יכול לגרום לבעיות. אני לא אמרתי שצריך אותו מתח בידיוק, אמרתי שיהיה דומה. אם אחד 1.8 והשני 2.1 אז זה לא נורא ששניהם יפעלו ב-2.1. חוץ מזה שאתה צריך לקחת בחשבון הבדלים אחרים. אם הזיכרון שעובד במתח של 1.8 הוא עם תזמונים של למשל 5-5-5-18 והזיכרון 2.1 עובד ב-4-4-4-12.. אז כשתפעיל אותם ביחד אז כולם יפעלו ב-5-5-5-18.

מה זה אומר? זה אומר שאפשר לתת פחות מתח לזיכרון שפועל ב-2.1 ואז להגיע לעמק השווה.. נניח 2.0 או 1.9.

אותו הדבר ניתן לומר במקרה הפוך, אתה יכול להריץ את הזיכרון של 1.8 עם התזמונים של הזיכרון המהיר (בעצם זה אוברקלוק) ולתת לו יותר מתח בשביל שהוא יחזיק את התזמונים הללו. אם הוא יצליח אז מה טוב, הוא גם יפעל במתח מתאים.

פורסם
  • מחבר

אני לא עלול להרוס או לגרום נזק לזיכרון במידה ואני מנסה להפעיל אותו במתח יותר גבוה או יותר נמוך מהמתח הרשמי המומלץ לו ע"פ היצרן?

האם כל מה שעלול לקרות זה שפשוט הוא לא יעבוד, והמחשב לא יתפקד כמו שצריך?

פורסם

אם קראת את מה שרשמתי אז אתה יכול להבין שאתה לא תריץ במתח שאינו מומלץ כי שאו שתעשה אוברקלוק קל לזיכרון החלש או שתעשה downclock לזיכרון היותר מהיר.

וכן, זה אמנם אפשרי, אבל אלו הבדלים מינוריים וסביר שזה לא יקרה. הכוונה כשהמתח הוא מעט מעל המומלץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים