עבור לתוכן

עונש יצירתי בצבא: 100 סיבות 'למה אסור להיות עייפים'

Featured Replies

פורסם

טירונות קרבית היא טירונות חי"ר.

שיריון ותותחנים לא עושים טירונות קרבית.

• תגובות 51
  • צפיות 10.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שי, אתה טועה אני יכול להגיד לך שטירונות שריון / תותחנים היא קרבית לכל דבר. אמנם לא באינטנסיביות של חי"ר אבל עדיין. (יש מסעות, ימי שדאות, אימונים ושינה בשטח וכו' וכו')

וגם האורך שלה כ-3- חודשים (ביחס ל-02 שהיא 3 שבועות/חודש)

אם אני לא טועה ההבדל היחיד בין 05 ל-03 מתבטא בזריקת רימון, תרגילי פלוגה/מחלקה ולשב"ים.

פורסם

וזה בדיוק ההבדל בין חייל שיריון או תותחנים ולבין חייל חי"ר.

אתה חושב שעושים תרגילי פלוגה בטירונות בשביל הכיף?

וכמו שאמרת, טירונות חי"ר היא הרבה יותר אינטנסיבית עם הרבה יותר משמעת.

פורסם

לגבי המשמעת, דווקא בחיילות כמו תותחנים/שריון המשמעת מאוד חזקה. מהסיבה הפשוטה, שמפעילים כלים "עוצמתיים", ולכן נדרשת משמעת מאוד גבוהה.

אין לי מושג, לגבי המשמעת בחי"ר אבל אני יכול להגיד לך שבטירונות שלי (תותחנים) המשמעת הייתה מאוד גבוהה.

פורסם

טירונות היא בעצם הכשרה בסיסית וראשונית לחייל. כיוון ששריון ותותחנים הם חיילים קרביים לכל דבר ועניין(או שמא קרבי השריון בגולן שקולים בעינייך לעבודה משרדית) - הרי שההכשרה שלהם קרבית ולכן הטירונות שלהם קרבית. לומר ש"רק חי"ר זו טירונות קרבית" גובל בטמטום ונגוע בזלזול.

פורסם

העניין הוא שאין לך נקודת השוואה.

אני מכיר כמה שעשו את המעבר הזה (מחי"ר לתותחנים ומשריון לחי"ר) ושניהם אמרו שטירונות שיריון/תותחים היא משחק ילדים מבחינת משמעת ומאמץ גופני לעומת טירונות חי"ר.

פורסם

תמיד יעשו השוואות למי יש יותר גדול. בתותחנים למשל, האימון מתקדם הוא לא קל בכלל מבחינה פיזית לפחות למס' מסויים של תפקידים. מס' 3 (זה שסוחב את הפגזים מהתומ"ת (תותח) והטען מס'-4, קורעים את התחת נראה לי פי אלף מחבריהם לחי"ר. פגז זה מינימום 42 ק"ג...

אבל יש ויש...

פורסם

אני מכיר כמה שעשו את המעבר הזה (מחי"ר לתותחנים ומשריון לחי"ר) ושניהם אמרו שטירונות שיריון/תותחים היא משחק ילדים מבחינת משמעת ומאמץ גופני לעומת טירונות חי"ר.

אבל להזכירך,

אדוני לא אמר "05 טירונות קשה יותר מ03". זה לגיטימי.

אדוני אמר "03 לא טירונות קרבית". זה בולשיט.

פורסם

תראה, המושג "קרבי" מאוד מופשט וכללי מאוד. חי"ר אכן מתמקצעים יותר על הכלי שלהם (M-16/תבור אנערף...) ועל התפקיד שלהם.

וגם באימון המתקדם שלהם. תותחנים ושריון, יותר מתמקצעים על הכלים שלהם. אע"פ שגם להם בשירות יש קווי חי"ר בדומה לחירניקים, לכל דבר ועניין.

פורסם

לך יש נקודת השוואה? [אני לא מדבר על חברים של חברים שאמרו לך]

פורסם

חחח איזה פורום של גיקים כולם ישר קופצים להתלהב מ-03....

פורסם

אתה מגניב.

פורסם

יש לו כל סיבה להתלהב, הרי בקומנדו הימי הם עושים טירונות 029

פורסם

אני בתור לוחם בתותחנים שרק סיים צבא לפני 4 ימים אני אסביר קצת על מה שהולך ומה דעתי בנושא..

אני אתחיל בלהגיד שהצבא שלנו הוא הצבא הכי עומלל ומסכן שראיתי בחיים שלי ואני באמת לא מבין איך אנחנו מנצחים מלחמות באמת באמת שלא מבין.

מי שמיכר ומי שלא חזרתי מארה"ב להתגייס ורציתי להתגייס לתותחנים :screwy::facepalm::bash::s07::kopfpatsch:

אני יכול להגיד שהטירונות שאני עברתי הייתה טירונות יחסית קשה (אוג 07).

עשינו מסעות של עד 30 ק"מ, שדאות במשך 3 ימים בקיצור הכל כלול.

המשמעת שהייתה לנו בטירונות הייתה יחסית קשה.

הטירונות שהיום עוברים בשבטה (ממחזור מרץ 8 ליתר דיוק) היא בדיחה.

אני גם הייתי מפקד טירונים של מחזור אוג 08.

היום בטירונות של תותחנים אין להם דבר שנקרא "שדאות", העונשים שהם מקבלים זה "זכור את זה"\"צפה פגיעה" (כל אחד ואיפה שהוא היה בצבא).

עובד על שיטת ה"נקודות השחורות" בעיקרון..

ההכשרה של הלוחמים לירי (מטווחים, פרט חוליה וכד') הוא ביזיון שלא ראיתי דבר כזה בחיים!

הטירונים יורים ואפילו לא בודקים פגיעות, הכשרת חיילים שלא מסוגלים ללכת (בשל פגיעה ברגל) ועדין המ"מ\מפל"ג אומר לך "לא משנה העיקר שירה"

מפקדים שמאפסים לחיילים שלהם את הנשקים :s05:

מפקדים שעוזרים לחיילים במבחנים.

אני לא יודע איך זה בחי"ר, אני די בטוח שזה לא שונה ממה שהולך בתותחנים.

בטח גם התקציב שלכם הולך על צביעה של קירות ועוד כל מיני דברים לא חשובים.

לגבי המשמעת בצה"ל, אין חוקים רשמיים למשמעת.

כל מפקד\קצין ומה שהוא למד מהמפקדים שלו.

בגלל זה הצבא העלוב שלנו מתנהג לחיילים צעירים בצורה כל כך מגעילה (זובורים, כפאות סמלים וכד'..)

אז להגיד שבחי"ר המשמעת יותר הדוקה זה שקר, יש ויש.

בקשר לעונש שקיבלת אני באמת כבר לא יודע מה להגיד על הצבא המטומטם שלנו.

נו באמת פאקינג קצין עלוב מסכן וצעיר שכומתו. אין לו עיניים אחרים לעשות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים