עבור לתוכן

מתלבט בין p55m-ud2 לבין p55a-ud3 ואשמח לשמוע על אלטרנטיבה של AMD

Featured Replies

פורסם

ידידי נאמר כאן מספיק...

הכל נתון לשיקולים שלך כרגע.

פורסם

בנושא העדיפות של המעבד מבחינת ביצועים לעריכה גרפית לא כל כך.

צירפתי לינקים שמראים שקיים פער משמעותי בין I5 ל965 בנוגע לפוטושופ ועריכה גרפית ונייקי רק רשם "שכח מזה" :)

מכונות אינטל עדיפות בפוטושופ על פני מכונות AMD. אבל זה רק פוטושופ ולאו דווקא "עריכה גרפית" באופן כללי. אם אתה עובד רק על פוטושופ ההתלבטות שלך קלה יותר ובחירה באינטל אולי תהיה עדיפה (אל תשכח את הביצועים למחיר וייתכן שAMD תחרותיים גם כאן) יש אפליקציות גרפיות בהן אין עדיפות לאינטל על AMD.

אתה בטח סקרן לדעת מהי הסיבה לעדיפות הברורה של מכונות אינטל בעיבוד תמונה בפוטושופ. הסיבה פשוטה. ADOBE בחרה לבנות את התוכנה שלה בעזרת הקומפיילר של אינטל (קומפיילר או בעברית מהדר היא תוכנית מחשב שהופכת את שפת המחשב במקרה שלנו ++C לשפת מכונה שמתאימה להרצה). הקומפיילר הזה של אינטל, מה לעשות, עובד טוב יותר על מכונות אינטל ובאופן בולט. אם המכונה היא איננה של אינטל, הקומפיילר מבטל בזמן הריצה את כל פקודות SSE בין אם המעבד תומך בהן ובין אם לאו. כלומר, יוצא שכאשר אתה מריץ את פוטושופ על מכונת AMD המעבד עובד במוד נחות יותר רק כי מתכנני הקומפיילר של אינטל חסמו מהתוכנה (במקרה הזה פוטושופ) את האפשרות להשתמש בכל טווח ההוראות של המעבד.

אפשר אולי להבין את חברת אדובי - הם רוצים ביצועים עדיפים ברוב המכונות ואולי יש שם גם קצת פוליטיקה. אני יכול להגדיר את זה כ"כשר אבל מסריח". בכל מקרה הניסיון להראות (כפי שכמה אתרים עושים) ש"AMD חלש בעיבוד תמונה" ולהתבסס על תוצאות פוטושופ כהוכחה, זה כבר לא כשר.

פורסם
  • מחבר
ידידי נאמר כאן מספיק...

אם אתה לא מעוניין לעזור\ אין לך את הידע לעזור, בבקשה אל תגיב בתרד הנוכחי. יש כאן מספיק אנשים עם ידע רחב ורצון טוב שישמחו לעזור ולייעץ כפי שאני מייעץ בנושאים שבהם אני מבין. אם אני ממשיך לשאול שאלות כנראה שיש פה קצוות פתוחים שעדיין לא נענו ואני מאמין שאם מישהו קורא את התרד הנוכחי מההתחלה הוא יראה שמספר שאלות לא נענו.

ולעיניינו-

תודה רבה "בור ועם הספר" (השם שלך לא מצדיק את הידע שלך!)

(קומפיילר או בעברית מהדר היא תוכנית מחשב שהופכת את שפת המחשב במקרה שלנו ++C לשפת מכונה שמתאימה להרצה)

אתה נשמע כמו המרצה שלי למיתוג\++C :)

את האמת שרוב השימוש הוא אכן על תוכנות של ADOBE אבל זה דיי מבאס לרכוש אינטל רק בגלל הסיבה הזו. מה עוד שבמידה ואני רוכש אינטל אני דיי מגביל את עצמי באופציות השדרוג. דבר נוסף, יכול להיות שבגרסא הבאה של פוטושופ או זו שאחריה הקומפיילר יתאים גם לAMD...

במידה ואני רוכש מפרט המבוסס על AMD. מן הסתם 965 אבל איזה לוח אם לקחת? שיתמוך בSATA3 USB3 ואם אופציה לOC בינוני עתידי?

בנוגע למפרט המבוסס על I5 750- עלו שתי אופציות ללוחות: p55a-ud3 היקר מביניהם אבל קראתי עליו ביקורות לא מוצלחות בנוגע ליציבות וOC. מה עוד שהוא יקר ב200 ש"ח מהלוח השני שהוא p55m-ud2 האחרון לא תומך USB3 ו- SATA3 ... אבל מכיוון שהוא עולה 200 ש"ח פחות אולי בעתיד יהיה אפשר להוסיף לו. אם למישהו יש רעיון נוסף ללוח אני אשמח לשמוע

פורסם

במידה ואני רוכש מפרט המבוסס על AMD. מן הסתם 965 אבל איזה לוח אם לקחת? שיתמוך בSATA3 USB3 ואם אופציה לOC בינוני עתידי?

Gigabyte 770TA-UD3

:xyxthumbs:

אצל גיגהבייט בלוחות AMD מתארים לוחות בתבנית כזו:

XYZ-BBBB

B= בלה בלה בלה

X = ערכת שבבים (770)

T = תושבת AM3

A = יכולות USB 3.0 ו-SATA 6.0Gbps (כמו ה-P55A-UD3 שהזכרת)

פורסם
  • מחבר

אחלה.

ומה לגבי הלוחות של אינטל? יש לך מידע לשפוך על הנושא? :)

פורסם

יש את ה-H55M-USB3

M בפלטפורמה החדשה = MicroATX

A = כמו ב-AMD, רק שכאן אין A

אין בלוח הזה SATA 6.0Gbps שלדעתי אף אחד לא צריך. אבל יש USB3.0 שזה אחלה דבר.

תעיף מבט במפרט הטכני שלו, אולי הוא יתאים לך.

פורסם
  • מחבר

ומה בנוגע לOC?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים