עבור לתוכן

מתלבט בין p55m-ud2 לבין p55a-ud3 ואשמח לשמוע על אלטרנטיבה של AMD

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני מרכיב מחשב במטרתו העיקרית בראש ובראשונה היא לעריכה גרפית דו מימדית ולאחר מכן, המחשב ישמש גם לתכנות ומשחקים.

בנוסף לכך מתוכנן OC עתידי ברמה בינונית.

באופן אישי אני חובב AMD אבל לצערי, הומלץ לי שלא להתקרב למעבד זה מכיוון שהוא ייצור לי בעיות עם העריכה הגרפית ויביא לביצועים ירודים ועד כמה שאני אוהב את AMD אני אוהב יותר ביצועים :)

מאחר והתמיכה העיקרית כיום של תוכנות צד שלישי בטכנולוגית GPGPU היא בטכנולוגית הCUDA של NVIDIA, מערכת הכוללת כ.מסך מובנה של ATI לא תהיה הברקה, מה שסביר שיהפוך מערכת מבוססת AMD ללא כדאית במיוחד בשלב זה. מערכת אינטל עם כרטיס מובנה פירושה בשלב זה ללכת על מעבד כפול ליבה עם תמיכה בHT ואילו תוכנות הCS4 מנצלות ריבוי ליבות. למרות שהפרשי הביצועים לא יהיו מטורפים.

המפרט שהוצע לי מבוסס על

Micron Rendition 2GB DDR3 1333Mhz I3 I5 I7 241.00 ₪

Gigabyte GA-P55A-UD3 P55 CHIPSET 718.00 ₪

Intel Core i5 750 Socket 1156 2.66Ghz Tray 1,013.00 ₪

קראתי הרבה דברים לא מזהירים לגבי הi5 וגם לגבי לוח האם. שבין היתר לפי מה שהבנתי בכלל לא מתאים לOC בינוני.

הוצע לי גם לוח האם הזה Gigabyte GA-P55M-UD2 P55 CHIPSET 558.00 ₪ שהוא קצת מבאס בגלל שהוא לא תומך

בSATA3 USB3 אבל ככל שאני קורא כאן יותר ויותר בפורמים אני מבין שאולי כדאי לי לקחת אותו בכל זאת.

ובקיצור יצאתי מבולבל מכל הסיפור הזה... :s05:

איזה לוח אם לקחת שיענה על הדרישות??

כמו כן אם אתם חושבים אחרת לגבי הAMD אני אשמח לשמוע!

תודה

פורסם

שמעת שטויות על AMD. שכח מזה.

תפרט יותר על השימושים שלך. עם אילו אפליקציות אתה עובד?

פורסם

שכחתי! :)

השימושים הצפויים של המחשב- עריכה גרפית, תכנות, סרטים, שימוש שוטף ומשחקים בעתיד:

אפליקציות רלוונטיות- פוטושופ, אילוסטרייטור, פרי הנד, אין דיזיין, פלאש ומעט עריכת סרטים. תהיה גם עריכה של תלת מימד אבל לא ברמה שמצריכה דגש.

אני לא מעוניין לרכוש כרגע כרטיס מסך כי רק בעוד 8 חודשים + המחשב יהיה זמין למשחקים... וחבל לי לקנות סתם כרטיס שיתיישן במארז.

אני מעדיף להשתמש בינתיים במובנה או לחלופין לקנות כרטיס זול שיתן תשובה מספקת לעריכה גרפית.

שעשיתי חיפוש ראיתי שכרטיס מסך למשחקים הוא דיי מנוגד לכרטיס של עריכה גרפית אבל אני מאמין שבמידה ואני קונה כרטיס מסך איכותי למשחקים הוא יעשה את העבודה בשביל עריכה גרפית דו מימדית. אני טועה?

אני מתכנן לבצע OC בינוני ברגע שהמחשב יתחיל לזייף. אני עדיין לא מתמצא בOC כי אף פעם לא עשיתי אבל לפני שאני אעשה אני אדאג ללמוד זאת היטב! ;D

USB3 SATA3 יתקבלו בברכה!

**זה פותח התרד פשוט הייתי אצל חבר ולא שמתי לב שאני מחובר עליו...

פורסם

כמה תגובות:

1. AMD מצויינים, וההיצע שהם נותנים מגוון ונותן לך יותר אפשרויות לבחור

2. הפרש הביצועים בין מעבד ארבע ליבות שעולה 500 ש"ח ובין מעבד ארבע ליבות שעולה 1000 ש"ח הוא 20-25%

3. המסקנה מ(2) שכל מעבד ארבע ליבות (וגם פחות שלוש למשל) יעשה את העבודה מצויין

4. בהעדר הבדלים תהומיים בין המעבדים השונים, שווה לקחת בחשבון עלות/תועלת. זה בהנחה שיש תיקרה לתקציב

5. נכון להיום, AMD עדיפים בשיקלול כללי של תועלת ביחס לעלות.

6. גם מעבד שלוש ליבות במחיר של 400 ש"ח יעשה את העבודה מצויין ואתה אפילו לא תרגיש בהבדל

הערה 1:

<סרקזם>

לצערי IBM וגם CRAY עשו טעות איומה כשבחרו מעבדי AMD לדחוף את מחשבי העל שלהם (שלושת המהירים בעולם הם AMD) אבל אנחנו נסלח להם כי זה נעשה בשוגג והם לא שמעו את מה שאתה שמעת שלא להתקרב לAMD.

<\סרקזם>

אני כמובן לא לועג לך, אלא לכל אלה שמיד אומרים "אל תתקרב ל.......". לך אני יכול להציע שאל תתקרב להמלצות כאלה.

הערה 2:

סימוכין ל-(2), מבחן כללי של מדגם מעבדים שיצאו ב2009 (בגרמנית אבל הדיאגרמות ברורות)

http://www.computerbase.de/artikel/hardware/prozessoren/2009/test_prozessoren_2009/24/#abschnitt_performancerating

פורסם
  • מחבר

איזה לינק מועיל! :xyxthumbs: רק חבל שהוא בגרמנית....

אמממ... את האמת לפי הנלינק איפה שה AMD 965 יותר חזק מהI5 זה ב3% +- ואיפה שהI5 יותר חזק מה965 זה ב8%+-

בכל מקרה למי איכפת?... האחוזים האלה זניחים.

יש פה לינק שמראה על ביצועים נחותים לAMD בנושא עריכה גרפית. זניח?

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=384&Itemid=63&limit=1&limitstart=4

בכל מקרה.... יש הצעה למפרט? :)[br]פורסם בתאריך: 19.02.2010 בשעה 09:48:11

פורסם

אסור להקפיץ דיונים (בתוך 24 שעות מההודעה האחרונה שלך [אלא אם כן זה להוספת מידע חדש]). קרא בבקשה את חוקי הפורום..

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=366877.0

פורסם
  • מחבר

סורי, טעות. התכוונתי להוסיף מידע חדש...

האלו בפורום מפרטי מחשב עזרה לבניית מחשבים לגרפיקאים... ויש פה עוד איזו השוואה שלא עושה חסד עם AMD שרלוונטי לגבי

http://www.tomshardware.com/charts/2009-desktop-cpu-charts-update-1/compare,1387.html?prod[2884]=on∏[2780]=on

אני כבר לא יודע איזה מםרט לקחת...

עזרה? :-\

פורסם

לפי דעתי עדיף ללכת על AMD!

שני התושבות AM3 וLGA 1156 ימותו ב2011!

AMD ישחררו את Buldozer ואינטל ישחררו את sandy bridge

965 וi5 מציעים ביצועים זהים!

קניית combo של לוח אם +זכרונות + מעבד תשתלם במיוחד אם תיקח AMD (יותר זול).

תקנו אותי אם טעיתי איפשהו D:

פורסם
  • מחבר

נכון, אז מבחינת שדרוגים... אין צורך של ממש להתחשב בזה לכאן או לכאן.

(מבאס לקנות מחשב ללא יכולות שדרוג!!)

אתה אומר שהביצועים שלהם זהים אבל לפי מה שראיתי לאחרונה (ראה לינקים המצורפים בתרד) נראה שלI5 יש יתרון על ה965 בכל הנוגע לגרפיקה.

כמו כן, ראה את הציטוט שצירפתי בהודעה הראשונה בתרד- האומרת על כך שיכולה להיות לי בעיה עם כרטיס מסך של ATI

אני אשמח לרכוש מפרט שיתבסס בסופו של דבר על AMD אבל צריך שיהיה לזה עובדות בשטח :)

פורסם

איך הגעת לזה בכלל? ב-2011 יצאו מעבדים חדשים ל-AM3, התושבת תשוב לתחייה. בתושבת LGA 1156 לעומת זאת לא צפוי שום מעבד, אפילו לא לפני 2011 (אולי כמה שמועות על Core i7 810 אבל גם אז מדובר במעבדים שלא יהוו תחליף מעניין).

פורסם

תעיין בבקשה בלינק לאתר הגרמני ש"בור ועם הספר" נתן ותיווכח לבד.

יש שם בנצ'ים להמון דברים.

כמובן שאם הבחירה שלך נוטה לעבודה משרדית ועריכה בעיקר =>i5

שימוש עיקרי הוא משחקים => phenom x4 965

שאלה לחברה כאן שמבינים : מודע אני לא מוצא באף מקום בארץ את ה (phenom II x4 965 stepping c3 (125w model ? ראיתי רק את הישן יותר.

בנוגע למות התושבות - איזה מעבדים יצאו לAM3? משהו שיהווה איום ממשי לביצועים של 965?

ולא אמרתה בעצמך שמשחררים את BULDOZER ב2011? (מתקדם יותר טכנולוגית מהAM3?)

פורסם
  • מחבר

כמובן שאם הבחירה שלך נוטה לעבודה משרדית ועריכה בעיקר =>i5

:facepalm:

קראת את התרד מההתחלה?... נראה לי שמההודעה הראשונה או השניה בתרד הבהרתי שהמחשב מיועד בראש ובראשונה לעריכה גרפית ורק אח"כ למשחקים.

אתה יכול לראות זאת גם לפי פירוט האפקליקציות.

ובנושא הלינק בגרמנית- גם, הגבתי בנושא.

פורסם

לא. תסתכל בדיון עם התמונה שהבאתי. הסברתי את מה שרואים בתמונה.

פלטפורמת סקורפיוס = מעבד זמבזי = ליבות בולדוזר = 32 ננומטרים, תושבת AM3 = זה השדרוג שיהיה שווה לאלו שקונים לוחות AM3 כיום.

פורסם

Franky המסר היה די ברור לא?

ושוב תודה לNike !

פורסם
  • מחבר

בנושא השדרוג המסר היה ברור...

בנושא העדיפות של המעבד מבחינת ביצועים לעריכה גרפית לא כל כך.

צירפתי לינקים שמראים שקיים פער משמעותי בין I5 ל965 בנוגע לפוטושופ ועריכה גרפית ונייקי רק רשם "שכח מזה" :)

שכחתי, אבל מה עושים אחרי ששוכחים?

ובקיצור, איזה מפרט לקחת? מבוסס AMD או INTEL?

כך או כך... אשמח להמלצות ספציפיות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים