עבור לתוכן

האם אפשר להחליף חלקים בחומרה בלי לפרמט את הדיסק הקשיח?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הרבה בילבולים בדיון אחד אז אני אעשה קצת סדר:

1. הרבה פעמים מערכת הפעלה מותאמת יחד עם הדרייברים לצ'יפסט ובגלל שהHAL במערכת ההפעלה לא יודע להתאים את עצמו לבד לשינויים משמעותיים כאלו יהיו קונפליקטים וגם סביר להניח שכתוצאה מכך BSODים כמו שאם תעשה דבר פשוט כמו שינוי כל הגדרת AHCI בביוס (לא חייבים ללכת רחוק כדי להפיל מערכת הפעלה, במיוחד חלונות).

2. אין שו קשר בין התקנה של מערכת הפעלה לפירמוט. זה נכון שכשאתה מתקין מערכת הפעלה אז יש לך אפשרות לניהול מחיצות בסיסי ובחירה של מערכת קבצים, אבל זה בהחלט לא תנאי להתקין מערכת וזה גם משהו שניתן לבצע ללא התקנה של המערכת.

3. Windows 7 היא סוג של "מה שויסטה היתה צריכה להיות לפני שנתיים". כמו הרבה מוצרים של מייקרוסופט שלב הבשלות מגיע ממש מאוחר או בגרסא הבאה/חבילת שירות של המוצר.

נכון שהיא דורשת יותר מהחומרה מאשר XP, אבל מצד שני זה בהחלט מוצדק וגם הניצול של החומרה מורגש מאוד.

הבנתי כמעט כל מושג שהשתמשת בו! אני גאון!!!!!!!!!!!

(סתם, אני יודע מה זה HAL, BSOD ואני מניח ש AHCI זה משהו בסגנון Hardware Connection Interfeace)

רגע, והרצה של תיקון למערכת ההפעלה תפתור את הבעייה?

ואם זכרוני אינו מטעה אותי, פעם אחרונה שניסיתי להתקין WINDOWS XP, הייתי חייב לעבור דרך שלב כלשהו של פרמוט בשביל ההתקנה, או שאולי זה היה בגלל שהדיסק הקשיח היה דפוק? אני לא בטוח

אבל בכל מקרה, אם אני מתקין מערכת הפעלה בלי לפרמט, זה פשוט לא יזהה את הקבצים שהיו לפני ההתקנה מחדש, לא?

פורסם

התקנת תיקון שונה מאוד בXP ובמערכות שבאו אחריה.

בעצם אותו תיקון אמור לאפס לך את הגדרות המערכת ובכך גם לבנות את הHAL מחדש.

אם אתה מתקין מערכת הפעלה בנוסף למערכת קיימת היא מתעלמת מהקודמת ואפילו שמה אותה בתיקות עם זיהוי נפרד כמו windows.old או windows.0 וכנ"ל גם לפרופילים של משתמשים.

פורסם
  • מחבר

התקנת תיקון שונה מאוד בXP ובמערכות שבאו אחריה.

בעצם אותו תיקון אמור לאפס לך את הגדרות המערכת ובכך גם לבנות את הHAL מחדש.

אם אתה מתקין מערכת הפעלה בנוסף למערכת קיימת היא מתעלמת מהקודמת ואפילו שמה אותה בתיקות עם זיהוי נפרד כמו windows.old או windows.0 וכנ"ל גם לפרופילים של משתמשים.

הכוונה שלי היא לאו דווקא לקבצי מערכת הפעלה, אלא כל סוג של קובץ - קבצי התקנה (אני לא מצפה מהדברים המותקנים שימשיכו לעבוד), וידאו וכו'

פורסם

הקבצים הם קבצים. זה ממש לא משנה אם מותקנת מערכת הפעלה או לא באותו דיסק קשיח על התפקוד שלהם.

פורסם
  • מחבר

הקבצים הם קבצים. זה ממש לא משנה אם מותקנת מערכת הפעלה או לא באותו דיסק קשיח על התפקוד שלהם.

אבל אין איזו מערכת כזאת שזוכרת את כל הקבצים הקיימים או משהו כזה?

האם עדיין תהיה לי גישה פשוטה אליהם אחרי שאני אתקין מחדש את מערכת ההפעלה? (בגישה פשוטה אני מתכוון לעבור בין תיקיות כדי להגיע לקבצים, לא להריץ תוכנה שמשחזרת מידע שנמחק)

פורסם

כן, תיהיה לך גישה לספריות קיימות וקבצים כל עוד לא פרמטת אותם ביחד עם הכונן/פרטישן עליו אתה מתקין את מערכת ההפעלה מחדש.

מערכת הפעלה "זוכרת" תוכנות שהתקינו את עצמן על-גביה. אם תנסה להכנס לספריה של תוכנה שהותקנה על מערכת הפעלה קודמת ולהריץ ממנה את קובץ ה EXE, רוב הסיכויים שתתקל בקשיים ותיאלץ להתקין אותה מחדש, על-גבי המערכת החדשה.

פורסם

תפסיק לצוטט תגובות מעליך.

קבצים הם קבצים. אני לא אוהב לחזור על עצמי, תנסה להבין לבד.

פורסם
  • מחבר

מצטער שאני מאלץ אותך לחזור על עצמך, פשוט הייתי בטוח שלמערכת יש איזו דרך מסויימת לדעת אילו קבצים קיימים על הדיסק הקשיח, ואחרי התקנה מחדש זה נאבד או משהו (אתה לא צריך לחזור על עצמך שוב, הבנתי את הרמז)

פורסם

רק לחדד את המ שALÞHÃ ציין: לא כל executable דורש התקנה כדי לעבוד.

פורסם
  • מחבר

חשוב לי לציין שאני יודע את זה, יש לי יותר ידע בתחום מהאדם הממוצע (בעולם שמחוץ לפורום, כן?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים