עבור לתוכן

דרישת סיפור השיער במקום עבודה חדש

Featured Replies

פורסם

אז ככה, אני די חדש במעגל העבודה, ולכן אני לא בטוח שתשובה והפניתי את השאלה איליכם.

לאחרונה התחלתי לעבוד בעבודה במפעל מסוים, בתור מאבטח בקבלה.

אחד המנהלים ראה אותי היום ומסתבר שהתקשר לאחראים עלי ודרש מהם שאני יסתפר.

אם אני מסרב, מותר לו לפטר אותי?

חשוב לציין, שהחלפתי עובד קבוע במקום שעזב למקום אחר מבעיות אלו ואחרות, אשר מחזיק שיער שמגיע עד לכתפיים.

פורסם

אם אכן עבד בחור עם שיער עד הכתפיים (שבטח עשה קוקו בעבודה, דבר שנחשב אסטטי למדי), והשיער שלך דומה לשלו (ואתה לא אימו עם פוני ופאות שמסתירות 50% מהפרצוף) אתה יכול לגשת לממונים עליך ולדבר על זה. בסה"כ - ברגע שאתה לא מסתפר למרות שהמנהלים מתעקשים על זה הם יוכלו למצוא אלף ואחת סיבות אחרות כדי לפטר אותך, כשבעצם מדובר בסירוב לשיער.

זה כולה עבודת קבלת פנים במפעל, אתה בטח מקבל שכר מינימום... גם אם תאבד את העבודה הזאת יהיו עוד הרבה כאלה עם אותו שכר שלא ידרשו ממך להסתפר.

פורסם

ומה תעשה? תקבול אותם? זה לא צבא. חוקי, לא חוקי, כל עוד לא מדובר בפגיעה במשכורת (שעות נוספות שלא שולמו כחוק, עיקוב בהעברת השכר) אתה לא יכול לעשות כלום. אתה יכול להחליף מקום עבודה או להגיד להם לכו לעזאזל. מעבר לזה כלום. תתבע הם יגידו שפוטרת בגלל משהו אחר בכלל.

פורסם
  • מחבר

אם אכן עבד בחור עם שיער עד הכתפיים (שבטח עשה קוקו בעבודה, דבר שנחשב אסטטי למדי), והשיער שלך דומה לשלו (ואתה לא אימו עם פוני ופאות שמסתירות 50% מהפרצוף) אתה יכול לגשת לממונים עליך ולדבר על זה. בסה"כ - ברגע שאתה לא מסתפר למרות שהמנהלים מתעקשים על זה הם יוכלו למצוא אלף ואחת סיבות אחרות כדי לפטר אותך, כשבעצם מדובר בסירוב לשיער.

זה כולה עבודת קבלת פנים במפעל, אתה בטח מקבל שכר מינימום... גם אם תאבד את העבודה הזאת יהיו עוד הרבה כאלה עם אותו שכר שלא ידרשו ממך להסתפר.

שערנו שונה, זה הבעיה, אבל האורך של שלי אולי רבע משלו, פשוט צומח כאפרו ושלו חלק.

זה מפעל עם משרדי ההנהלה וגם ההנהלה יושבת שם, של חברה גדולה ומוכרת.

ומה תעשה? תקבול אותם? זה לא צבא. חוקי, לא חוקי, כל עוד לא מדובר בפגיעה במשכורת (שעות נוספות שלא שולמו כחוק, עיקוב בהעברת השכר) אתה לא יכול לעשות כלום. אתה יכול להחליף מקום עבודה או להגיד להם לכו לעזאזל. מעבר לזה כלום. תתבע הם יגידו שפוטרת בגלל משהו אחר בכלל.

קודם כל, לא אמרתי שאני יעשה משהו בנידון, רק רציתי לדעת את מידת החוקיות של זה.

כמו לדוגמא שאסור לפטר על פי אפליות מסוימות.(מין וגזע). וכן, אם אני ידע שזה אסור, אני יגיד להם "לכו לעזעזל" בשפה נורמאלית ובשביל זה אני צריך תשובה.

פורסם

אפרו זה אולי מגניב, אבל לא אסטטי למדי, ובטח ובטח שלא במשרדי הנהלה של חברה גדולה. או שתסתפר, או שתחליף מקום עבודה. ;D

כעקרון דרישת המנהלים למראה אסטטי של עובדיהם, במיוחד אחד שרואה את כל המבקרים כמוך, היא לגיטימית לגמרי.

פורסם
  • מחבר

אוקי, לצערי הבנתי.

פורסם

אצלנו במשרד האחראי על המאבטחים דורש מהם להיות מסופרים מגולחים ומעונבים. יצאת בזול..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים