עבור לתוכן

התלבטות AMD או INTEL במפרט דל תקציב עם דרישות גבוהות

Featured Replies

פורסם

אז ככה,

מדובר על מפרט משרדי חזק+גרפיקה, אני צריך ביצועים גבוהים בעבודה עם חלונות אינטרנט רבים, ותוכנות כבדות נוספות

כלומר PHOTOSHOP שדורש הרבה זכרון וביצועים גבוהים.

מתוכנן 4GB זכרון בתור שלב ראשון.

אני מתלבט בין

AMD Phenom II X4 955 Socket AM3 Box

3200MHZ

2MB CACHE

לבין

Intel Core i5 750 Tray

2660MHZ

8MB CACHE

שניהם בדיוק אותו מחיר, למרות שלוחות ל-AMD נראים קצת יותר זולים.

מה משמעות היתרונות של כל מעבד, ואיזה מהם יתאים יותר לצרכים שלי ?

תודה מראש !

פורסם

שני המעבדים טובים, הAMD מגיע בתושבת AM3, ויכול לשבת גם על לוח AM2+ כך או כך הLINEUP של הלוחות התואמים למעבד הזה שלם, ולכן יש לוחות שתואמים לו גםבתקציב מינימלי, CI5 לעומתו יש או לוחות בצ'יפסט P55 או לוחות בסיסיים יותר בצ'יפסט H55 כאשר אף אחד מהנ"ל אינו כולל לוחות ממש זולים (פחות מ300 ש"ח).הייתרונות של CI5 הם צריכת חשמל נמוכה יותר והTURBO BOOST שמאפשר לליבה בודדת או למספר ליבות לבצע OC זמני בעצמן וע"י כך לשפר ביצועים ביישומים שונים. הCI5 הוא גם מודל חדיש יותר מבחינת גיל. ל955 יש את יתרון המכפלה הפתוחה בתור מעבד BE, מה שאומר שקל יותר לבצע בו OC. אם אתה מתכנן OC, ולא מבין בזה יותר מדי או רוצה פרויקט קל, אז הוא בהחלט מקבל עדיפות. אחרת, אישית הייתי הולך עם CI5 ולוח P55 פשוט.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

בעקרון לא מתוכנן OC, וכן אני מעוניין לקבל את המערכת שתתן לי ביצועים הכי טובים לצרכים שלי.

מבחינת הקאש- מדובר בכל זאת על 2MB לעומת 8MB.

אני זוכר ש-2MB היה הסטנדרט לפני כ-3 שנים בערך

האם מדובר ביתרון משמעותי עבור ה i5 ?

האם יתרון בקאש נחוץ לצרכי העבודה שלי ?

פורסם

היי,

לעניות דעתי הi5 יהיה יותר מהיר. השאלה היא מה השיקולים שלך, בסופו של דבר אל תשכח שתצטרך להתאים לוח אם למעבד שלך ובגלל שבארץ לוחות של AMD הם יחסית יקרים כדאי שתיקח את זה בחשבון (במיוחד לוחות של פנום - אבל אולי אני טועה).

התדר של הi5 קצת יותר נמוך אבל יש עכשיו איזה קטע של Hyper Boost שמאפשר לך להאיץ את התדר ל3.2 - לא יודע מה הסיפור עם זה ובכל מקרה זה לא משמועתי לדעתי - כשמדובר במעבדי 4 ליבות בתדרים האלה אני לא חושב שתגיע למספיק עומס אלא אם כן אתה מריץ שרת..

קח בחשבון גם שהמעבד של אינטל משמעותית יותר חדש ז"א שתקבל יותר טכנולוגיה חדשה על לוח האם.. זה יכול לתרום משמעותית לביצועים

עוד משהו שכדאי לשים לב אליו, לדעתי i5 תומך בDDR3 בלבד - משמע הזכרונות יותר יקרים אבל בהתאם גם יותר חזקים.

לסיכום, לדעתי שניהם מתאים לך מבחינת הדרישות - בהנחה כמובן שזו ההתלבטות היחידה שלך. אני אישית הייתי הולך על האינטל (אולי אני קצת משוחד) כי הוא יצא מאוחר יותר וכי הלוח שלו כנראה זול יותר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים