עבור לתוכן

התייעצות לפני קניית lenovo thinkpad w510

Featured Replies

פורסם

טוב אז ככה, מצאתי את הדגם של thinkpad w510 של לנובו בשתי וראציות:

הדגם שמוגדר כ 4319-29G שנמכר ברוב החנויות המוכרות כמו למשל שניידר : http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=14822

היתרון של הדגם הזה הוא: מעבד חזק יותר מהדגם השני 820QM, וגם נחשב כחנות מוכרת ואמינה.

החסרון: מחיר 11,678 , סוללה של 6 תאים, זיכרון של עד 8GB.

והדגם של 4319-2qu שנמכר בקיו-סיס : http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=43192qu&Cat2Cat1ID=10&Cat2ID=33&aff=Zap〈=he

היתרון:מחיר: 9,599, סוללה 9 תאים, זיכרון של עד 16GB.

החסרון:מעבד יחסית חלש יותר 720QM, החנות נחשבת כיבואן אפור.

אני שלחתי להם מייל לברר לגבי האחריות והם טוענים שהאחריות היא של IBM, והבנתי שהם קונים את המחשב דרך חנות בחו"ל בשם superwarhouse קישור: http://www.superwarehouse.com/Lenovo_ThinkPad_W510_43192QU_Notebook/43192QU/po/1583114

מחיפוש שעשיתי בפורום אודות החנות לא מצאתי מידע שדי עונה על השאלה של כדאי או לא כדאי.

הבנתי שבגלל שהיא לא קונה את המוצרים שלה דרך יבואן רשמי, אלא פשוט קונה את המוצרים שלה בחו"ל ומוכרת בארץ שזה קצת בעייתי.

אבל מבירור שעשיתי מסתבר שלארץ מייבאים את הדגמים בdefoult הכי פחות טוב שיכול להיות שזה די מעצבן.

אה ואגב הכנסתי את מספר הדגם 4319 באתר של לנובו לפי הקישור שפרסמו פה וישראל מופיעה באחריות לדגם זה.

אז אחרי מגה-חפירה, הייתי שמח לשמוע או לקבל רעיונות לכאן ולכאן.

(אני כבר איזה חודשיים שלוש בהתלבטוית וחיפושים אחרי מחשב נייד לצרכי גרפיקה,תלת וכו' ולפעמים זה יכול לשגע עד שמוצאים משהו)

התקציב אגב הוא 12K

תודה לעונים ושוב סליחה על החפירה.

פורסם
  • מחבר

אולי בכל זאת מישהו משהו מתישהו? :(

פורסם

נראה שעשית מחקר מקיף, אין ממש מה להוסיף.

QSYS אכן יבואן מקבילי די גדול של ניידים מכל מיני סוגים. הם לא מסתירים זאת, וזה חוקי וכשר לחלוטין.

כמו שאמרת, ישראל מופיעה ברשימת המדינות, לכן המחשב יכוסה באחריות IBM. במקרה הזה אתה לא מקבל משהו פחות טוב.

לא הבנתי למה התכוונת ב"defoult הכי פחות טוב".

ואגב, לכל הW510 אמורה להיות אותה מגבלת זיכרון. לפי אתרי לנובו - 16GB.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שבסופו של דבר אני אכן אלך על זה.

בdefaoult התכוונתי לברירת המחדל של אותו דגם, למשל ה-dell precision m6400 בארץ בא עם כרטיס מסך של 512 MB בלבד.

לדוגמא :באתר של לנובו יש שלוש וראציות ל w510 כולל מסך מגע, וקיבולת של 16GB ו 8 GB אני מזמין אותך לנחש איזה דגם בחרו היבואניות הרשמיות להביא לארץ (ללא קשור לcustomize של הדגם) אני מתאר לעצמי שהסיבה היא כלכלית בעיקרה.

הנה קישור לאתר של לנובו לדגם של W510 עם קיבולת של 8GB בלבד:

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/systemconfig.runtime.workflow:LoadRuntimeTree?sb=:00000025:00002902:&smid=FB35C8C3EB6B4076848E1488F7083D90

אגב כששלחתי מייל לאחת החנויות הדי מוכרות יחסית שמוכרות מחשבים ושאלתי לגבי הדגם של ה-16GB התשובה שלו הייתה פתח ציטוט:"בכל מקרה יש רק דימים של 4GB בעולם,אז המקסימום זה 8." סגור ציטוט.

בכל מקרה תודה על התשובה :)

פורסם

לW510 יש 4 סלוטים של זכרון, מכאן ה16GB. :)

פורסם
  • מחבר

לW510 יש 4 סלוטים של זכרון, מכאן ה16GB. :)

נכון, וזה לא שקיימים עוד מחשבים פחות חדישים יחסית שתומכים ב-16GB (אומנם לא שראיתי כאלו בארץ)

אבל מסתבר שאדם שמתוקף תפקידו כמוכר מחשבים לא יודע מה קורה בשוק.

וזה מסוג הדברים שמטריפים אותי.

אגב למי שראה בממון את הבדיקת בקיאות כזו שעשו למוכרי טלויזה היה נקרע מצחוק, שאלו איזה מוכר אחד על חיבור HDMI וסקארט והטמבל אמר בבילבולי ג'יבריש לו, שHDMI זה חיבור נקבה, סקארט זה זכר וזה כל הסיפור.......

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מה קנית בסוף ואצל מי?

ואם יורשה, באיזה מחיר?

אני מתעניין בדיוק על אותם דברים ומתלבט בין הw510 לבין הprecision m6500

ראשית, בגלל המחיר - ההבדל ביניהם גדול.

שנית, הפריסיזון יותר מושך מבחינת מראה (אם הביצועים היו שווים, זה גם שיקול)

שלישית, בעצם אני מעדיף 15 אינטש, מה שמושך אותי בפריסיזון שאני מוכן לוותר וללכת על 17 - זה הנתונים שנראים טובים יותר.

השאלה באמת, אם יש את ה510, כאן בארץ עם מעבד של 820, ויחד עם זאת עם אפשרות לזכרון של 16 ג"ב במהירות 1333 מה"צ

(בינתיים אני אסתפק ב-8 ג"ב במהירות של 1333, ב-2 סלוטים)

וכמובן, האם בסופו של דבר, עם הנתונים האלו, זה כבר לא יצא יותר יחקר מהפריסיזון...

אני מתלבט קשות ולא מצליח להחליט.

אני גם לא מצליח להחליט, עד כמה כל שדרוג, חשוב לי ברמה כזאת של לשלם עליו את המחיר...

למשל, אם אני צריך לבחור בין מעבד לבין זכרון - מה עדיף (מעבד 720 וזכרון מהיר/גדול או מעבד 820 ופחות זכרון/פחות מהיר) ובכלל, כמה יתרום לי יותר המעבד המתקדם יותר.

כנ"ל לגבי הזכרון, כמה יהיה ההבדל בין זכרון במהירות של 1066 לבין 1333

וכן, עד כמה ההבדל בין מחשב שיכול לסבול 8 ג"ב לבין מחשב שיכול לסבול 16 ג"ב זכרון

(אני בכל מקרה רוצה כעת רק 8 ג"ב, השאלה עם עצם העניין שהמחשב לא מסוגל ליותר מ-8 זה אומר משו על ביצועים שלו...)

מי יחכים אותי????

פורסם
  • מחבר

נכון להיום טרם קניתי את w510 למרות שהוא המחשב שכרגע עונה על רוב הצרכים שלי.

תראה לגבי המראה הכללי של המחשב, סדרת thinkpad ידועה בכיעורה בוא נאמר שלא בעדינות, אבל הם מפצים על זה בעמידות וביצועים יוצאים דופן, כיום יש לי thinkpad r40 ישן ומקרטע שקיים אצלי בסביבות 7 שנים, שאותו אני מעונין להחליף, כשאומרים לי שהוא מכוער, אני בד"כ עונה שיש לו אחלה של אופי, ובשורה התחתונה הוא עושה את העבודה. (לפחות עשה כיום הוא קצת חלש לצרכים שלי שזה גרפיקה מאוד כבדה).

(אבל תאמין או לא הוא הצליח להריץ לי פריימיר פרו CS4)

את w510 אני תיכננתי לקנות אצל qsys אבל המרחק(הם בצפון אני בדרום), וקצת העניין של הייבוא האפור עדיין מטרידים אותי, אז בנתיים אני מחכה, ומי יודע אולי הdell precision m4500 יצא לשוק בחודש חודשיים הקרובים במחיר סביר ואני אלך עליו.

כמו שציינת המחיר הוא די מהותי, הפערים בין הw510 ל m6500 מבחינת המחיר זה בסביבות ה 3K ואם אני קונה אצל קיו-סיס אז זה 5K שזה מטורף בעיני,

נכון שה M6500 הוא די מפלצתי וגם נראה טוב, אבל בשורה התחתונה לא בא לי להיסחב עם הסאן-רוף הענק הזה, סטודנט שלומד איתי משתמש במחשב vostro 17 אינ'ץ ושמע זה די ענק.

לא מצאתי את הדגם של w510 עם 820 ו16 GB, אבל קח בחשבון שברוב המקומות שביררתי לשדרג ל16GB עולה הון ומנפח את המחיר משמעותית. (ותחשוב כמה יעלה לך בסופו של דבר לעשות את השידרוג היקר הזה בפריסיזון שהוא גם ככה עולה הון תועפות).

אני אישית חושב שאת ההבדל בין ה 8ג'יגה ל-16 גי'גה אני ארגיש רק עוד כמה שנים כשיהיו יישומים שבאמת ידרשו כל כך הרבה כוח, בנתיים גם 8 זה בסדר.

אני כרגע מעדיף את w510 ולו רק בגלל המחיר, וגודל המסך.

לגבי הקנייה עצמה אני מחפש מקום סביר עם מחיר סביר בדרום (דבר נדיר בפני עצמו).

בהצלחה.

פורסם

תודה, עזרת לי מאוד!

רק שאלה אחת נותרה לי פתוחה

האם עצם העובדה שהמחשב מוגבל ל8 ג"ב מצביעה על כך שהמחשב יכול להיות פחות טוב גם בדברים אחרים חוץ מהמגבלה של כמות הזכרון...

ובעצם, עוד דבר אחד.

כמה הייתי מתעקש על מהירות הזכרון כשמדובר על 1066 מה"צ - שזה הסטנדרט לבין 1333 מה"צ, שמייקר בהרבה וגם נדיר

תודה לך, סידרת לי ת'מחשבות

פורסם
  • מחבר

הממ לגבי השאלה הראשונה לא שידוע לי ,

ולגבי עניין המהירות אני לא בקיא בזה מספיק בשביל לתת לך תשובה מקצועית אבל לא הייתי משקיע יותר מדי כסף בשביל תוספת של 267 MHZ עם אותו סוג של מעבד כלומר אין לי מושג בכמה זה באמת מורגש בשביל להצדיק את פער המחירים הקיים.

אבל אם הייתי מוצא מחשב שעונה על כל מה שאני צריך מבחינת המפרט מחיר וכו' ורק זו הייתה הדילמה שלי, הייתי מתפשר.

פורסם

לשתי השאלות-

אין שום טעם להתחשב בזה, בטח שלא בניידים שהשדרוג עולה הרבה הרבה יותר מהתועלת.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי Woodi.

אז מה קנית בסוף, ואיפוא?

אבי

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מצטרף לשאלתו של אבי

אני עומד ממש כעת לקנות מחשב.

רגע לפני ההזמנה.

מעניין גם אם יש למישו מידע לגבי קיוסיס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים