עבור לתוכן

ע"פ הכתבה הבאה, כבר לא משתלם לקנות Core I5?

Featured Replies

פורסם

ראיתי את זה ב-IO עם אמירה, ואני מצטט : "ל1156 היוא חיים מוזרים ופה הם נגמרים, כבלו את הדור הבא 1155"

http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20100209194503_Intel_to_Release_Sandy_Bridge_Processors_New_Infrastructure_in_Q1_2011_Source.html

מצויין במאמר ש-Sandy Bridge מכוונים לאותו שוק של ה-Lynnfield, ולמעשה נראה שאלה מחליפים אותם... יצאו לוחות בסוקט חדש, 1155 , ומעבדי Sandy Bridge לא יתמכו בלוחות קיימים אלה רק בסדרה 6 של לוחות אם [s1155] שיצאו בשנה הבאה.

כך שנצטך להחליף לוח בנוסף למעבד, אם נרצה אחד חזק יותר. אגב, גם התגובות מראות את זה ככה.

אז.. מה דעתכם?

פורסם

זה ידוע שמעבדי Sandy bridge יחליפו אותם ולא יעבדו באותה תושבת.

ו-Core i5 מעולם לא היה משתלם, אנשים פשוט חושבים ש-AMD זו באסטה בשוק ואוטומטית פוסלים את כל קו המוצרים שלהם. האנשים שלא חושבים ככה - מרוויחים. אני לא אומר שכל בעלי Core i5 הם פראיירים או שהם קנו מעבדים שאינם משתלמים - ממש לא. אני אומר שלכל משתמש יש את המעבד שהכי משתלם בשבילו. בכותרת שאלת "כבר לא משתמש לקנות Core i5?" וזה מרמז לכך שבתקופה מסוימת היה ברור חד וחלק שלשוק מסוים זה המעבד היחיד ללכת עליו מבחינת עלות:תועלת... וזה לא נכון.

כבר זמן מה היה ידוע שתושבת AM3 תאפשר עבודה עם המעבדים החדשים של AMD ל-2011. נכון שאולי ידרש עדכון ביוס ונכון שאולי עד אז יהיו אפשרויות עדיפות (כמו החלפת כל המערכת).. אבל זה משהו שאתה יכול להחזיק ביד, כשמנגד הפלטפורמות של אינטל אשר ברור שאין להן עתיד.

פורסם
  • מחבר

לא התכוונתי לכך ש-Ci5 אמור להיות משתלם לשוק מסויים, אלה לרמת הכדאייות הכללית. נגיד אם עד עכשיו היה עדיף לקנות לצרכים X בתנאים Y אז עכשיו זה כבר ברור שהמעבד לא משתלם לאותם תנאים וצרכים אם חושבים קדימה ועדיף לחשוב על AM3 או S1366, תלוי בצרכים כמובן.

אז לפי מה שזה נראה אם אני חושב קדימה, אני צריך לחשוב פעמיים לפני שאני בוחר במערכת מבוססת S1156, לפי מה שאני מבין ממך ומאמר.

פורסם

שוב, זה מעולם לא היה משתלם. כל משתמש והדרישות שלו.

וזה לא AM3 ו-LGA 1336, זה רק AM3. אורך החיים של LGA 1336 זה כמעט כמו של LGA 1156. יצאו עוד כמה מעבדים וזה הכל.

פורסם

אבל לAMD אין לוחות עם SATA 6GB ו USB3

אז מה בכל זאת לקחת AMD?

כי אולי מבחינת שדרוג עתידי של המעבד זה מאפשר אבל מבחינת הטכנוליגה החדשה של הSATA ו USB זה לא מאפשר

וגם המהירויות של הזיכרונות נמוכים

פורסם

יש את ה-770TA-UD3. למה אתה אומר שאין?

פורסם

סבבה צודק אני לא מצאתי שחיפשתי

אבל עדיין המהירויות של הזיכרון נמוכה רק OC מגיע ל1600

בכל מקרה אז מה אתה אומר על מה ללכת ?

GIGABYTE GA-770TA-UD3 עם 965 VS ‏P55A-UD4P s1156 עם I5 750

(1600ש''ח) (1920ש''ח)

P55A מאפשר זיכרונות של 2200 מה שה 770TA לא

ואני מתכוון ללכת על 1600 אבל עדיין זה יאפשר לי בעתיד לשדרג

ואני גם לא מתכוון לעשות OC

פורסם

למי אכפת מתדר הזיכרון? :nixweiss:

ואם אתה צריך עזרה בקנייה של מעבד/לוח - תפתח דיון משלך בבקשה. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים