עבור לתוכן

משפחת עופר משכה התביעה נגד רוזנטל - יום נהדר...

Featured Replies

פורסם

במסגרת ההסדר, אליו הגיעו השניים באמצעות איש חדשות 10 מוטי קירשנבאום שתיווך בין הצדדים, משפחת עופר תמשוך את התביעה ורוזנטל לא יתנצל על דבר.

ואוו זאת חתיכת התקפלות... לא בדיוק "פשרה".

מעניין מה קרה שם...

פורסם
  • מחבר

לפעמים אני רוצה להיות זבוב על הקיר - זה אחד המקרים

אני די בטוח שמשפחת עופר לא היתה מושכת את התביעה אם היה להם קייס... אבל זה רק אני והדמיון המטורף שלי....

פורסם

תאוריה שלי בעניין:

מכוון שהסרט גם כך נשכח וגם שהוא שודר לא עשה הרבה רעש ובנוסף לזה להרבה אנשים פשוט לא איכפת, אם הם היו פותחים במשפט זה היה רשום בעיתונות, היה שוב פעם מעורר עניין

וזה היה מצטייר רע מבחינתם

אם הם היו זוכים במשפט אז זה היה מצטייר "כשליטת בעלי הון במדינה" ושחיתות בתי המשפט (בלי קשר אם הצדק היה איתם או לא)-שהרבה פוליטיקאים היו תופסים על זה טרמפ.

אם הם היו מפסידים במשפט אז בכלל העניין היה מקבל תוקף חוקי ומוכח

כך שלדעתי מבחינת זה היה מצב Loss-Loss , והם העדיפו להיות "אל תהיה צודק תהיה חכם"

הם העדיפו לוותר ולהשאיר את העניין קבור - שזה המצב עכשיו

כנראה עכשיו רוזנטל יהיה מתחשב כלפיהם בכתבות העתידיות שלו

פורסם
כנראה עכשיו רוזנטל יהיה מתחשב כלפיהם בכתבות העתידיות שלו

לא חושב שהוא יעשה כתבות בעיקר אליהם עכשיו

סך הכל הסרט היה "מגה כתבה" על האחים אופר -ואני לא חושב שהוא ימשיך לחפור בכיוון הזה

יש מספיק דברים אחרים לכתוב אליהם במדינה

פורסם

כל מטרת התביעה הייתה נקמה ותו לא. ברור היה שלא היה קייס לתביעה. נכון שבתחקיר היו מעט אי דיוקים, אבל מכאן ועד ניצחון בבמות בית המשפט הדרך ארוכה.

לכל מי שראה את תגובת האחים עופר (היה עימות טלוויזיוני עם הקרנת 2 הסרטים) היה ברור שזו היטפלות מטופשת לנושאים איזוטריים.

חוץ מזה שהמטרה הושגה.

מר רוזנטל למד שבנוסף לקשר ההון שלטון, יש קשר הון - אילי תקשורת. הסרט לא זכה לחשיפה אמיתית עד ליציאת סרט התגובה של האחים עופר.

גורמים שלא התיישרו לפי הקו הזה קיבלו איומים בתביעה (ראו ערך הסינמטק)

וגם אז היה בפינה נידחת יחסית בלוח השידורים.

לאחר הסרט הקריירה שלו צנחה באופן "פלאי". מלעמוד כ"פנים" של התוכניות הנלחמות באי צדק (בולדוזר, בולדוג), עבר למאחורי הקלעים של תוכנית תחקירים נישתית (המפצחים). וזה כשמישהו בכלל הסכים להעסיק אותו. תראו מי בעלי השליטה במדיות, ומי החברים שלהם.

תשלום הוצאות המשפט גם רוששו אותו כמעט לחלוטין. שכר טירחה למשפט מול טייקונים הוא מעל ליכולתו של האדם הקטן.

האיש שבור מכל הכיוונים, וכעת יש דוגמא חיה לכל תחקירן שיעז, כדי שיחשוב פעמיים לפני שהוא כותב משהו...

אז באמת אין עוד צורך במשפט. יום טוב ? לא בטוח שמיקי רוזנטל מסכים איתך... אולי קצת פחות גרוע.

פורסם

:goodposting:

המטרה הושגה; אף עיתונאי לא יעז להתנגח עם המשפחה הזו שוב.

פורסם

לא ידעתי ש-Yes בתחילת הדרך השתתפו במימון הסרט והתקפלו אחרי איומים מצד משפחת עופר. חלאות. יודעים לבזבז את כספי המנויים על בולשיט "השיר שלנו", "תיכון השיר שלנו" ו-"דני הוליווד", אבל להוציא כסף על סדרת תעודה שחושפת כיצד משפחת עופר גונבת מיליארדים אלוהים אדירים לא. עכשיו אני ממש רוצה לבטל את המנוי לחברה העלובה הזאת.

פורסם

והאלטרנטיבה לא הייתה פועלת באותה הדרך?

פורסם

אין לי כדור בדולח לבדוק מה האלטרנטיבה הייתה עושה. אני יודע מה Yes עשו.

פורסם

ואני אומר שלא צריך כדור בדולח, רק היגיון בריא.

פורסם

היגיון שלי אומר שלא ניתן לתבוע את החברה על סדרת תעודה שעוד לא צולמה ומבוססת בעיקר על דו"ח מבקר המדינה. בארצות הברית בשנות ה-70 חברות הטבק איימו לתבוע במיליארדים לפני פרסום כתבה קשה מאד. בפועל הם לא תבעו אף אחד. אם כבר הם נתבעו.

פורסם

משפחת עופר לא צריכה לטבוע כדי לשבש את עסקיה של חברה מסוימת.

פורסם

היגיון שלי אומר שלא ניתן לתבוע את החברה על סדרת תעודה שעוד לא צולמה ומבוססת בעיקר על דו"ח מבקר המדינה. בארצות הברית בשנות ה-70 חברות הטבק איימו לתבוע במיליארדים לפני פרסום כתבה קשה מאד. בפועל הם לא תבעו אף אחד. אם כבר הם נתבעו.

בארה"ב אין כמה משפחות ששולטות על חלק עצום מהמדינה, מדובר בהבדל מהותי. שלא נדבר על כך שבישראל אין שום גוף או עמותה שיהיו מוכנים לסייע משפטית למישהו שתובע או נתבע ע"י חברה שפגעה בחלק גדול מהציבור (בארה"ב ה-ACLU למשל יהיו מוכנים לממן הוצאות משפט בסכומים גדולים מאוד אם מדובר במקרה שמאוד חשוב מבחינה ציבורית). האופציה היחידה היא להגיש תביעה ייצוגית או תביעה רגילה ובכל מקרה הוצאות המשפט יהיו אסטרונומיות אם תפסיד במשפט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים