עבור לתוכן

צריך יעוץ צו ראשון

Featured Replies

פורסם

רק שתדע, אין יותר מידי חשיבות לראיון בצו הראשון.

אם יהיה לך קב"א מעל 52, ימיינו אותך למודיעין ויציעו לך עתודה, מעל 54 זימון למסלולים מיוחדים כגות תלפיות, שחקים וחבצלות.

בכל אופן אם אתה לומד מחשבים (ברמה של 5 יח"ל) אתה מקבל זימון לגאמא (יחידת מחשבים בחיל המודיעין).

ערן.

לא נכון. עתודה הוא אכן יקבל - אבל שאר הדברים ממש לא בטוח ואפילו סיכוי נמוך.

תמו הימים של "מודיעין מעל הכל" והיום הפרופיל קובע הרבה יותר - פרופיל קרבי הולך לקרבי - אלא במקרים יחסית יוצאי דופן מבחינת נתונים(וגם זה לא מבטיח כלום) או - בסבירות גבוהה יותר - ענייני ת"ש למינהם(בן יחיד וכו').

• תגובות 41
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אוקי, מה שתגיד.

סיכוי נמוך?:

יש לי פרופיל 97 עם סעיף ראיה.

קיבלתי מיונים לכל יחידות העילית,למודיעין ומסלולי העתודה (אני לא יודע אם מותר לי לפרט לאיזה בדיוק).

ערן.

פורסם

כן. סיכוי נמוך.

זה שאתה קיבלת לא אומר שכולם מקבלים - לא היו חסרים חבר'ה איתי בשריון עם 56 90 שקיבלו מנילה קרבית בלבד בלי שום מיונים.

למרות ששמתי לב לאיזושהי מגמה מעצבנת ממש - בעלי הפרופיל הקרבי הנמוך(72) מיועדים ישר ליח"ש(שריון/תותחנים/נ"מ/הנדסה וכו') ולא מקבלים מיונים למינהם -למרות זאת חבר'ה עם פרופיל 97 משום מה כן מקבלים מיונים למינהם.

פורסם

הפואנטה היא שכמעט כל האנשים בכיתתי קיבלו מיונים ליחידות הנ"ל.

יכול להיות שזה בגלל שאני בכיתת פיזיקה?

ערן.

פורסם

יכול מאוד להיות. זה משפיע אבל עדיין לא אבסלוטי.

פורסם

אם אתה כל כך רוצה להימנע משירות קרבי [שזה לא משהו שאני ממליץ] אז אתה תמיד יכול לעשות יג', גם בלי יד', ולהתגייס להיות ג'ובניק.

פורסם

כן ואז 90% שיתקעו אותו בחיל האוויר, סליחה התכוונתי חיל מוזרים

פורסם

לא נכון. תלוי תחת איזה חיל הוא עושה את הלימודים.

פורסם

לא נכון. תלוי תחת איזה חיל הוא עושה את הלימודים.

חימוש? :screwy:

פורסם

הבנתי שכולם שם דפרים

פורסם

חימוש? :screwy:

גם.

וגם יש לך תקשוב, מודיעין.

פורסם
  • מחבר

חכו שניה כולם.

אז חשוב להבהיר אני בן יחיד בנוסף ל2 אחיות(זה משפיע?),ובנוגע למחשבים זה לא שאנחנו לומדים תכנות או דברים כאלה,ממה שהבנתי לומדים תקשוב שזה דברים בסיסיים כמו חומרה,רשתות וכאלה..(מקבלים תעודה של טכנאי PC סיסקו משהו),ועושים 7 יח'ל.(יעזור?,גם אם זה לא תכנות?)

פורסם

תספר לנו איך היה בצו עצמו. איזה שלבים היו, מה שאלו, איך ענית וכדומה.

פשוט ממה שסיפרת קודם אני צופה לך קב"א 50 ומודיעין אולי תראה בסרטי מרגלים. כל אלו שדיברו כמוך אצלי בבי"ס והלכו לצו ראשון (אלו שהבריזו מהשיעורים וזרקו זין) וסיימו בשיריון...

אני מאוד מקווה שהיה לך שכל ותספר לנו איך הלך ושהלך טוב...

גם זה שאתה מספר על "אנחנו לומדים משהו במחשבים" , מה אתה לא יודע מה אתה לומד ? אתה בכלל משקיע בשירועים האלה ואכפת לך/אוהב את החומר ?

באיזו מגמה זה, או פרוייקט ?

פורסם

סלח לי על הבוטות אבל -

תפסיק להיות נמושה ותעשה צבא כמו בן אדם.

אם תבוא בגישה שלילית יהיה לך חרא. נכון לכל דבר ולא רק לצבא.

אפשר גם להנות בצבא. תתפלא, אנשים גם חותמים קבע לא בממר"מ, ולא בגלל כרטיס "חבר".

אם תטרח להרים את הראש מדי פעם בשירות, ולהסתכל מעבר ליציאות המטופשות, תגלה שמשלמים לך כדי לעשות את מה שאתה משחק בו כל היום במחשב.

כמו שנאמר:

"you just can't buy entertainment like that"

פורסם
  • מחבר

קודם כל אגיב למר ''עוד אחד'',שכנראה זה קל לדבר מאחורי מסך,אולי יש לי רגשות מעורבים ואני לא דוגל בלהרוג אנשים?(כן,לא משנה לי אם אני הורג ערבי או יהודי עם נשק),בסופו של דבר עדיף שילכו חברה שממש רוצים ללכת לקרבי ולא כמוני שזה הדבר האחרון שהם רוצים.

אהה..וסתם לפרוטוקול,אני לא משחק על המחשב בכלל,(רק פיפא).

תספר לנו איך היה בצו עצמו. איזה שלבים היו, מה שאלו, איך ענית וכדומה.

פשוט ממה שסיפרת קודם אני צופה לך קב"א 50 ומודיעין אולי תראה בסרטי מרגלים. כל אלו שדיברו כמוך אצלי בבי"ס והלכו לצו ראשון (אלו שהבריזו מהשיעורים וזרקו זין) וסיימו בשיריון...

אני מאוד מקווה שהיה לך שכל ותספר לנו איך הלך ושהלך טוב...

גם זה שאתה מספר על "אנחנו לומדים משהו במחשבים" , מה אתה לא יודע מה אתה לומד ? אתה בכלל משקיע בשירועים האלה ואכפת לך/אוהב את החומר ?

באיזו מגמה זה, או פרוייקט ?

אני אענה בשלבים.

אז בהתחלה היה לנו אימות נתונים לא משהו רציני,ציינתי שההורים לא עובדים וכל זה ומבחינה כלכלית תהיה לי בעיה להיות מחוייב לצבא 100 אחוז(שכנראה תבוא עזרה מבחינה כלכלית),בנוסף לזה היו גם כל מיני משחקי מילים שצריך לרשום על דף(בזה דווקא הצלחתי ללא קושי).

אחרי זה היו בדיקות שתן ובדיקות רפואיות את זה נשים בצד,אחרי זה מבחן על מחשב,בס'הכ לא שהברקתי בו,כנראה שבשאלות של המתמתיקה יצאתי ממש גרוע.

בשלב האחרון הייתה לי שיחה 1 על 1(עם איזה איבנוטיה)עם חיילת,שאלה אותי שאלות כמו שרשמו לי בהתחלה פה,אם אני מהנגררים או מאלה שיוזמים,אם קרה משהו לא פייר בבית ספר,אם רבתי עם המורים,דברים כאלה ברמת העיקרון.

ששאלו אותי מה אני עושה בשיעורים ''משעממים'' נגיד,עניתי בזה שאני ''מנמנם'' ומתי שיש צורך בלרשום דברים אני עושה את המוטל.(גם נתנו לי עצה חכמה פה,שאלה אותי אם אני לא ישובץ לאן שאני רוצה מה אעשה?,עניתי בזה שאני יעשה את המקסימום גם אם ישבצו אותי לקרבי אבל אנסה לערער עד כמה שזה יהיה חוקי).

לגבי הפסקה האחרונה ברור שאני יודע על מה אנחנו לומדים(השנה לדוגמא רשתות,וכל מיני מושגים כמו מה זה מודל OSI,סתם זרקתי משהו),ובחרתי במגמה הזאת בגלל שאני מאוד אוהב תתחום הזה של העבודה במחשבים,גם אני משקיע בזה וזה בערך השיעור היחידי שאני לומד הכי רציני שיש.(וזה מגמת ''תקשוב מחשבים'')

ליל'ט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים