עבור לתוכן

צריך יעוץ צו ראשון

Featured Replies

פורסם

שבוע טוב.

יש לי מחר צו ראשון ואני לא יודע ברמת העיקרון מה לעשות,אני רוצה להתגייס לאיזה יחידת מחשבים וככל הנראה יהיה לי פרופיל גבוה.

מישהו יכול גם לספר לי מה הולך שמה?,מה ישאלו אותי בראיון האישי וכל זה?

תודה

• תגובות 41
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

במידה ואין לך שום בעיה רפואית שהיא, תקבל 97.

אם תקבל 97 תהיה בקרבי בטוח, אלא אם אתה גאון גדול במחשבים.

פורסם

יש מספר תחנות:

אימות נתונים 1/6

ראיון אישי 1/3

מבחנים פסיכוטכנים 1/2

ועדה רפואית

אלו מרכיבי הקב"א שיקבעו בהמשך את שיבוצך בצבא.

האימות נתונים תמיד ראשון ואחר כך זה רנדומאלי

אימות נתונים, אתה סתם יושב ומדבר עם חיילת ששואלת אותך מה אתה לומד וכו' וכו', אחר כך היא בודקת את רמת העברית שלך...אתה צריך לדעת מילים שלרוב לא משתמשים בהם כגון: אשתקד וגילופין.

בבועדה הרפואית זה רופא אחד. הוא קובע לך את הפרופיל, הוא בודק קילה, ראיה (כולל בדיקת עיורון צבעים), לחץ דם, שיש לך 2 ביצים וכו'...

ראיון אישי: שואלים אותך שאלות על אופי הלימודים שלך, כגון נוהג להבריז? כמה, מתי? מה אתה עושה בשיעורים משעממים? כמה חברים טובים יש לך? מה אתה מגדיר חבר טוב? בחבורה שלך, אתה המנהיג או הנגרר? ומלא סיטואציות חברתיות כגון, אם כל החברים שלך ירצו ללכת לסרט ואתה רוצה לבאולינג, מה תעשו? היא תשאל אותך על תקלים עם מורים וכו'.

בנוסף היא גם תשאל מה אתה מעדיף להיות בצבא, ואם אתה מעדיף קרבי או עורפי, ואם ישימו אותך במשהו שאתה לא רוצה להיות בו, כיצד תתנהג.

מבחנים פסיכוטיכנים זה סתם מלא מבחנים, שמאד ישפיעו על שרותך בצבא.

במידה ואין לך שום בעיה רפואית שהיא, תקבל 97.

אם תקבל 97 תהיה בקרבי בטוח, אלא אם אתה גאון גדול במחשבים.

לא תמיד, הוא בטוח יקבל מנילה קרבית, אבל הוא יכול להיות ממויין למודיעין,תלפיות, מסלולי העתודה וכדומה.

פורסם

אז ככה ,אני בטוח שחיפוש פשוט היה עונה לך על הכול אבל נענה בכל זות .

בהתחלה יהיה לך אימות נתונים ,החלק הכי מעצבן לדעתי ,סתם שואלת אותך שאלות איזה ילד בת 20 עם קול צפצפני (עצה שלי ,לך לגבר אם אתה יכול ,ככה יהיה לך יותר קל לענות על השאלות ) .

לאחר מכן ,בדיקות רפואיות (שתן וכניסה לרופאה ) ,כאן יש לי להוסיף שפרופיל 97 לא בהכרך מכניס אותך לקרבי ,ואני אישית אומר לך לא להוריד פרופיל ,מומלץ לשאוף גבוה (מי יודע ,אולי אם אתה בחור חכם גם תקבל זימון לצוות אוויר ,הצעד הראשון שלך בדרך להפוך להיות טייס \ נווט \כל דבר אחר שנימצא על המטוס בזמן הטיסה ,חבל לפספס היזדמנות כזו ).

אחרי זה מבחנים פסיכוטכניים ,מבחנים נוראה קלים ,פשוט להיות כמה זמן על המחשב ולהקליק על התשובה הנכונה ,אבל חשוב לזכור שזה מרכיב עיקרי בקב"א שלך ,והקב"א זה בערך הדבר הכי חשוב בשבילך למען השיבוץ שלך ,לכן מומלץ לבוא רענן .

אחרי זה יהיה לך רעיון אישי ,זו שיחה עם מראיינת ,לשיחה הזו יש משמעות לגביי השיבוץ שלך ,ולכן חשוב לא לשקר (אבל גם לא לספר לה בגאווה על כך שאתה מבריז מבית הספר וכו ),לדבר ברור ובביטחון מלא ,ולשבת זקוף .

הראיון האישי יכול להידחות (לאח קטן של חברה אחת שלי דחו אותו בכמה חודשים בגלל שבאותו יום היה גיוס גדול ולא היה מראיינות ).

בהצלחה ,כך את זה ברצינות ,אבל לא להילחץ מזה .

עריכה : אני הכי שונא שאתה כותב תגובה וכותבים לפניך :-X

פורסם

די עם החירטוטים האלה ש97 זה קרבי

יש לי פרופיל 97 קרבי ואפילו ביקשתי בצו ראשון שישימו אותי בחיל רגליים ובסוף ניסו לתקוע אותי בתור מכונאי מסוקים

הכל חרטא, הצבא שם אנשים איפה שבא לו, אם הם מצאו אותך והחליטו שיש לך את מה שהם רוצים אתה תהיה במה שרצית, אם לא, פשוט איפה שבא להם זה הכל

אתה גם יכול להיות עם 97 והם ישימו אותך בתור מכין קפה בקריה

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

אז אני לא מאלה שחלמו כל החיים שלהם להיות בקרבי וכל זה...,אף פעם לא התחברתי לזה אפילו ואין לי כוונה לשרת ביחידה קרבית.

גם אין לי מוטיבציה כזאת גדולה להתגייס וכל זה(נכון שזה נשמע כאילו אני רוצה להשתמט),אבל בכל מקרה אני מעדיף לשרת באיזה יחידת מחשבים.

אם המראיינ/ת שואלת אותי לאיזה יחידה אני רוצה להיתגייס,איזה יחידת מחשבים מומלצת?(מה הדרישות שמה מבחינת הלימודים ולא רק הק'בא?,נגיד כמה יח'ל באנגלית מתמתיקה מחשבים?)

ואם נגיד שואלים אותי שאלות כמו אם אתה בורח מהבית ספר ומה אתה עושה בשיעורים משעממים(כי בתכ'לס רוב הפעמים אני חותך לבית או יושב בצד ושומע שירים עם אוזניות),איך כדאי לענות על שאלות כאלה?

פורסם

תענה הכל אמיתי, אין פה טיפים... תענה על השאלות וזהו. זה ראיון של חצי שעה בד"כ, לפעמים קצת יותר.

דבר אחד שאני ממליץ עליו - תהיה מאוד בטוח לאן אתה רוצה ללכת. לא יודע עד כמה הצו הראשון משפיע בכלל על עתיד שיבוצך בצה"ל, אבל תיסגר על מקום. אם אתה חושב שיש לך את הנתונים הנדרשים לתלפיות/ממר"ם ודברים כאלה (5 יח"ל מתמטיקה או 4 עם ציון ממש גבוהה [95-100], 5 אנגלית, פיזיקה/מחשבים וכאלה) אז תגיד שאתה רוצה להגיע ליחידות האלו.

לא יודע מה איתך, אבל בצו הראשון שלי אמרתי בכלל שאני רוצה מודיעין, וזה לפני שידעתי איך הולך קרבי בכלל... חשבתי זה סתם. היום אני רוצה להתגייס לקרבי. בסוגריים, אני חושב שגיל 16 זה מוקדם מדי לצו ראשון... לא תמיד אתה סגור על עצמך.

בכל מקרה, בהצלחה בהמשך בחור :)

פורסם

בדיוק

קודם כל אתה צריך לדבר בצורה אינטליגנטית ולהראות שאתה יודע מה אתה רוצה, ולא להגיד משהו שנשמע חריג כמו "כן הייתי מאלה שעושים בלאגן" זה הדבר האחרון שהצבא ירצה

פורסם

אם המראיינ/ת שואלת אותי לאיזה יחידה אני רוצה להיתגייס,איזה יחידת מחשבים מומלצת?(מה הדרישות שמה מבחינת הלימודים ולא רק הק'בא?,נגיד כמה יח'ל באנגלית מתמתיקה מחשבים?)

ואם נגיד שואלים אותי שאלות כמו אם אתה בורח מהבית ספר ומה אתה עושה בשיעורים משעממים(כי בתכ'לס רוב הפעמים אני חותך לבית או יושב בצד ושומע שירים עם אוזניות),איך כדאי לענות על שאלות כאלה?

הסיבה שהמראיינת שואלת אותך לאן אתה רוצה ללכת זה כי היא רוצה לראות איך את מגיב למצב שבו את לא תקבל את מה שאתה רוצה ,לא באמת אכפת לה איזה יחידה את רוצה ,וזה גם לא משנה כלום ,התשובה שלך לשאלה שבאה אחרי זה משנה ,עם למשל תגיד לה שאתה רוצה ממר"ם ,והיא תגיד לך "ומה יקרה אם תשובץ ביחידת חי"ר " ,תענה לה שאתה תתן את המקסימים שאתה יכול באותה יחידה ,אבל תנסה לשנות את השיבוץ במסגרת היכולת החוקית שלי לערער על השיבוץ .

עם תגיד לה שאתה לא תתגייס ,או משהו קוצוני בסיגנון הזה ,זה יפגע נורא קשה בקב"א שלך ,לכן אני ממליץ לתת תשובות מתונות ולא דברים קיצוניים .

כאשר שואלים אותך אם אתה בורח מבית הספר ,תענה את האמת ,מקסימום תעקם אותה טיפה (תגיד שבשנים עברו הייתה מבריז מבית הספר ,אבל עכשיו עשיתה שינויי לטובה בנושא ,או משהו בסיגנון ).

בקשר למה אתה עושה בשיעור משעמם ,תגיד "שם את הראש על השולחן ומקשיב למורה ,וברגע שיש משהו לכתוב ,ממשיך כרגיל " ,ככה תראה לה שאתה לא מחרטט אותה סופית ,ושאתה כן לפעמים לא כל כך מקשיב ,אבל מצד שני תמיד נשאר מספיק כשוב בשביל לתפקד ולבצע את המוטל עילך .

טיפ חשוב ,לך לישון עכשיו ,כי כבר דיי מאוחר ,ואני לא יודע איפה אתה גר ,אבל אני ממליץ לך להגיע הכי מוקדם שאתה יכול (גם עם הזימון שלך הוא ל12 ).

פורסם

בבועדה הרפואית זה רופא אחד. הוא קובע לך את הפרופיל, הוא בודק קילה, ראיה (כולל בדיקת עיורון צבעים), לחץ דם, שיש לך 2 ביצים וכו'...

:lol: :lol: :lol: :lol: :screwy::facepalm: :facepalm:

אני לא יודע איך להגיב לזה....

פורסם
  • מחבר

חח(הרגת אותי גם ערן),תודה לכולם על העזרה,נראה איך דברים יתגלגלו כבר מחר.

ד'א,זה שלא הלכתי כבר איזה 5-6 פעמים שקראו לי להתייצב יכול לפגוע לי בקב'א?(איזה חיילת מהבית ספר סדרה לי את הצו למחר ביחד עם חברים מהכתה שלא הלכו גם עד היום).

פורסם

תלויי למה לא הלכתה והאם הודעתה ללשקה שאתה לא מגיעה .

למרות שאם כבר דיברתה עם חיילת ולא הטיפו לך על זה ,אז אני חושב שאין שום בעייה .

פורסם

שמח שהצחקתי אתכם :xyxthumbs:

אבל זה נכון, למלש"ב שהיה איתי בועדה הורידו פרופיל כי הייתה לו ביצה אחת...חח

תלויי למה לא הלכתה והאם הודעתה ללשקה שאתה לא מגיעה .

למרות שאם כבר דיברתה עם חיילת ולא הטיפו לך על זה ,אז אני חושב שאין שום בעייה .

WTF? ניסית לשבור שיא בשגיאות כתיב?

הלכת, ולא הלכתה.

הודעת, ולא הודעתה.

דיברת, ולא דיברתה.

ללשכה, ולא ללשקה.

מגיע, ולא מגיעה.

ערן.

פורסם
  • מחבר

טוב חזרתי,איזה כאב ראש.

כמו שציפיתי יש לי פרופיל 97!,ותאמת לא בא לי להיות בקרבי :-\,המראיינת שהייתה אצלי הייתה כזאת איבנוטיה(מטומטמת),מסוג הבנות שחופרות רצח עם קול מעצבן :facepalm:

מקווה שאני ישובץ לאיזה יחידה של מחשבים בכל זאת ולא לקרבי(אני גם ככה לא בעד להרוג ערבים וכל החרא הזה).

המשך שבוע טוב.

פורסם

רק שתדע, אין יותר מידי חשיבות לראיון בצו הראשון.

אם יהיה לך קב"א מעל 52, ימיינו אותך למודיעין ויציעו לך עתודה, מעל 54 זימון למסלולים מיוחדים כגות תלפיות, שחקים וחבצלות.

בכל אופן אם אתה לומד מחשבים (ברמה של 5 יח"ל) אתה מקבל זימון לגאמא (יחידת מחשבים בחיל המודיעין).

ערן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים