עבור לתוכן

כמה כלא אפשר לקבל על ניפקדות ?

Featured Replies

פורסם

אני בניפקדות של 36 יום ואני רוצה לדעת כמה ימי כלא או ריתוק אני יכול לקבל ? אני יודע שמג"ד יכול להביא עד 28 ימי כלא ומח"ט יכול להביא אפילו חצי שנה כלא אבל אין סיכוי שישלחו אותי למשפט אצל המח"ט נכון ? אני משרת בכיפר גדוד שמשון פלוגת פלחוד ודיי קשיים איתנו עם עונשים מי הסוג הזה, מה אתם אומרים כמה אני יכול לקבל על זה ?

פורסם

אם זוהי הנפקדות הראשונה שלך שים לב שיש לך עוד 9 ימים להסגיר את עצמך לפני שתוכרז כעריק, ואז זה כבר בית דין ולא משפט רגיל.

אם יש בעברך נפקדויות או עריקויות קודמות אתה עולה אוטומטית לבית דין.

פורסם
  • מחבר

לא זאת הניפקדות הראשונה שלי, אז אתה אומר שאולי אפילו ירחמו עלי קצת ? ועוד שאלה 44 יום ניפקדות זה עריק ?

פורסם

אם יש לך אפשרות דבר עם המפקד שלך כדי להבין את המצב, לדעתי עדיף לך להתיצב במשטרה צבאית

פורסם

ירחמו או לא אני לא יודע, אבל החוק הצבאי קובע שעד 45 יום אתה נפקד ונשפט ע"י קצין (בדר"כ מג"ד או מח"ט), מעל 45 יום אתה מוגדר עריק ואז זה כבר בטיפול של משטרה צבאית ונשפט ע"י בית דין.

פורסם

אל תשכח שיש לך "דפוק" (תב"ן שלילי) על תקופת הנפקדות + תקופת הישיבה בכלא...

פורסם

אני בניפקדות של 36 יום ואני רוצה לדעת כמה ימי כלא או ריתוק אני יכול לקבל ? אני יודע שמג"ד יכול להביא עד 28 ימי כלא ומח"ט יכול להביא אפילו חצי שנה כלא אבל אין סיכוי שישלחו אותי למשפט אצל המח"ט נכון ? אני משרת בכיפר גדוד שמשון פלוגת פלחוד ודיי קשיים איתנו עם עונשים מי הסוג הזה, מה אתם אומרים כמה אני יכול לקבל על זה ?

למה אתה רוצה לעשות את זה, אתה רוצה לראות גחל"ת ולצאת מקרבי/מהגדוד?

אצלינו בפלוגה, היה מישהו שעשה את זה הוא היה 4 חודשים בכלא (4 חודש דפוק) ואח"כ למרבה "ההפתעה" החזירו אותו לפלוגה כלוחם. ככה, שאל תבנה על זה.

אבל מצד שני, היה בן אדם אחד שנכנס ולבסוף הצליח לצאת.

פורסם

אין שום חוק על שום דבר ושום כלום, הכל תלוי אך ורק ברמת יכולת החירטוט שלך.

היה איתי במסלול מישהו שבסוף המסלול לא הגיע למקום שהוא רצה, אז הוא פשוט דפק עריקות לאיזה חצי שנה. אחרי חצי שנה הוא חזר, ישב במעצר (או כלא, אני לא בטוח) בערך שבוע ואז חזר ליחידה (בתפקיד ג'ובניקי כלשהו) כאילו כלום.

פורסם

מה מטרת הנפקדות שלך ?

אם היא כדי לצאת מהיחידה לג'וב תחכה עד שתיהיה נעדר משירות 60 יום (נפקד + עריק)

אחר כך תשפט בבית דין צבאי ותקבל כנראה חודשיים - שלוש כלא וכשתצא משם תראה גחל''ת שחיילים בעייתיים מעבירה לג'ובים נחשקים כמו 5-9 וכו'.

אם אתה נפקד כי סתם רצית חופש כדאי שתחזור ליחידה כמה שיותר מהר.

פורסם

חבל זה מיותר עכשיו שישב חודשיים שלושה בכלא...

אתה אומר שזו לא הנפקדות הראשונה שלך...

אז אחרי בסביבות ה40 יום אני מערך שתקבל בין 14 ל28 ימי כלא.

יש לי חבר שדפק נפקדויות כאלו - כל פעם בין 20 ל-40 ימים.

ואחרי בערך 3-4 פעמים, שאחרי כל פעם הוא בילה בממוצע 20 ימים בכלא, הוא קיבל גחל"ת...

שוב, זה תלוי מה המטרה שלך...

פורסם

אני אמליץ לך לכשתחליט לחזור לצבא אל תחזור ליח' אלא תסגיר את עצמך לבסיס שיש בו גם מעצר של מ"צ כמו לכלא 4\6 או לבית-ליד, ככה הזמן כלא יהיה פחות משמעותית

פורסם
  • מחבר

תיראו לחזור לקרבי זה לא יעבוד כי הוציאו אותי מי לחימה וזה סיפור ארוך ואמרו לי שאני יהיה משהו כמו תומך לחימה בפלוגה, אז דפקתי ניפקדות בשביל לצאת מישהם כמה שיותר מהר, והמ"פ שלי אמר לי שאחרי שאני יחזור מי הכלא שאני יקבל אני יוכל ללכת רק למפקדה, אז עם אני מין תומך לחימה כזה בפלוגה אז עדיף ג'וב נכון ? אני דיי בטוח שיסכימו איתו בנושא אני יכול לנסות ללכת על האפשרות שאחרי הכלא אני ינסה לעבור לפלוגה אחרת אבל בטח המ"פ שלי יכתוב עלי המלצות גרועות.

פורסם

אתה צריך 60 יום או יותר בכלא כדי לראות גחל''ת

בשביל אתה צריך להיות לא בצבא (עריק + נפקד) לפחות 60 יום

אם אתה חוזר לצבא לפני שאתה עריק אתה תשאר ביחידה , אם אתה חוזר כשאתה עריק אבל לא תיהיה 60 יום בכלא יש סיכוי טוב שתחזור ליחידה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים