עבור לתוכן

שאלות בהתקנת לוח וזכרונות

Featured Replies

פורסם

הרכבתי מחשב עם לוח MA785GMT-UD2H ויש לי כעת רק רכיב זכרון אחד בגודל 2GB

בחוברת כתוב שהזיכרון יפעל בDUAL CHANNEL רק אם יש לפחות 2 רכיבי זכרון.

מה המשמעות של זה והאם רצוי ומומלץ להתקין רכיבי זכרון בזוגות ?

שאלה שנייה זה בנוגע לחיבור הFRONT PANEL CONNECTORS. איך יודעים מה זה ה+ ומה זה המינוס בחיבורים

שמגיעים מהלוח הקידמי במארז ומה קורה אם מחברים בטעות הפוך ?

פורסם

נכון, חובה שני מודולים בשביל לנצל Dual Channel, על כך מבוססת הטכנולוגיה, אם אין מודול בכל ערוץ אז אין ישום שלה. בפועל הטכנולוגיה הזו לא נותנת הרבה ביצועים וזה גם בקושי מורגש (כמדומני אפשר לראות השוואות ביצועים בסטיקי של הפורום ולהווכח), לכן לא הייתי מודאג בנוגע לזה במקומך. אבל כן, פרט לעניין של מחיר (אם שני מודולים יקרים יותר - זה כבר לא שווה) או לעניין של אכלוס החריצים (שיהיה מקום לשדרג בעתיד)- כדאי להתקין מודולים לפי זוגות.

לגבי הפינים.. שום אסון לא יקרה אם תחבר הפוך. בחוברת של הלוח (תבדוק מעמוד 27) מוסבר לך בידיוק כיצד לחבר, יש לך שם pinout של כל הלוח ואתה יכול לדעת בידיוק איזה פין חיובי ואיזה שלילי וכמובן שגם מה תפקידם של כל קבוצות הפינים.

פורסם
  • מחבר

נכון, חובה שני מודולים בשביל לנצל Dual Channel, על כך מבוססת הטכנולוגיה, אם אין מודול בכל ערוץ אז אין ישום שלה. בפועל הטכנולוגיה הזו לא נותנת הרבה ביצועים וזה גם בקושי מורגש (כמדומני אפשר לראות השוואות ביצועים בסטיקי של הפורום ולהווכח), לכן לא הייתי מודאג בנוגע לזה במקומך. אבל כן, פרט לעניין של מחיר (אם שני מודולים יקרים יותר - זה כבר לא שווה) או לעניין של אכלוס החריצים (שיהיה מקום לשדרג בעתיד)- כדאי להתקין מודולים לפי זוגות.

לגבי הפינים.. שום אסון לא יקרה אם תחבר הפוך. בחוברת של הלוח מוסבר לך בידיוק כיצד לחבר, יש לך שם pinout של כל הלוח ואתה יכול לדעת בידיוק איזה פין חיובי ואיזה שלילי וכמובן שגם מה תפקידם של כל קבוצות הפינים.

על הלוח אני יודע איזה פין חיובי ואיזה שלילי, אלא שהקונטור במארז בא נניח עם חוט כחול וחוט לבן אבל אין לי שמץ איזה מהם הפלוס.

פורסם

לרוב החוט הלבן הוא השלילי (-).

פורסם
  • מחבר

לרוב החוט הלבן הוא השלילי (-).

זה גם היה הניחוש שלי שהלבן זה השלילי. רציתי רק לוודא.

לגבי הזיכרון אם כעת יש לי רק מודול זיכרון בודד, ובעתיד אוסיף את השני, כמה זה קריטי שהשני יהיה בדיוק אותו הדגם כמו הראשון?

החשש שלי שנניח בעוד חצי שנה כבר לא יהיו בשוק את אותם המודולים שיש היום.

פורסם

שאלת כמה זה קריטי, כלומר הנחת מראש שזה כן קריטי.. ובכן, זה לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים