עבור לתוכן

התלבטות בין xbox ו ps3 לסטרימר

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מתלבט האם לרכוש את ה Xtreamer שקראתי עליו הרבה דברים טובים שעולה 750 שקל.

או להשקיע קצת יותר (1500-1700) ולקנות כבר xbox או ps3.

הדרישה העיקרית שלי היא כמובן יכולות סטרימינג, יש לי רשת אלחוטית בתקן N עם אחסון שמכיל קבצי MKV (הכל חוקי).

השאלות שלי הן

1. האם xbox תומך ב (FHD (1080p

2. האם יש לו חיבור אלחוטי בתקן N

3. האם היכולות סטרימינג שלו טובות - שלא יצא מצב שאני קונה קונסולה ומאבד בסוף את הדבר האמיתי שאני צריך שזה סטרימינג

4. האם יש לו תמיכה לכתובות בעברית

כמובן שאני מפנה את אותן שאלות גם לגבי ה PS3.

בהנחה שבסוף אני אבחר בקונסולה על פני סטרימר נשארת ההתלבטות בין PS3 ל Xbox וגם כאן אני זקוק להמלצות.

מה שחשוב לי זה משחקים ל 2 שחקנים ויותר במצב של שיתוף פעולה (כמו Halo), ודברים יחודיים לקונסולות (מה שיוצא למחשב אני אשחק עליו ולכן פחות משפיע על הבחירה)

אני משחק בעיקר ב FPS, Third Person Shooter

Action - בסגנון Prototype ו Batman: Arkham Asylum

וכמובן יכולות סטרימינג של סרטים כמו שהזכרתי מקודם.

בהתחשב בכל זה איזה קונסולה עדיף לי לקנות?

פורסם

קודם כל האקסטרימר קיבל כמה תלונות בעיקר בגלל רעש המאוורר

אני היום קיבלתי את הPLAYONHD שמתחרה באקסרימר רק קצת יקר יותר

בכל מקרה גם ה360 גם הPS3 וגם הסטרימרים החדישים (לפחות המנסטרים ) תומכים ב1080P לסרטים

הבעיה בקונסולות שזה פיצר נוסף שלהם והם לא תומכים בכל הפורמטים מהקופסה ועוד כמה חסרונות שחלקם נפתרים בקנית תוספות וחלקם בדרכים אחרות

לPS3 יש יתרון מסוים שיש לו כונן בלו רי -והיום סטרימר שתומך בבלו רי עולה בערך כמו הPS3 ולא מגיע אם כונן כזה וכמובן לא מריץ משחקים

אבל גם פה יש בעיה מסוימת שהכונן בלו רי של הPS3 מכיל הגנה אזורית לסרטים (לפי הבנתי לא משמעותי כרגע אבל אולי יהיה משמעותי בעתיד )

בכל מקרה בסופו של דבר זה החלטה של עלות תועלת -אין פה מנצח ברור

יש יתרונות וחסרונות לכל אחד מהדברים

בעניין תקן N -ל360 אין כרגע כרטיס רשת אלחוטי בכלל

יש רק רגיל אבל כן אפשר לקנות כרטיס חיצוני מיוחד לקונסולה או לעשות קומבינה אם ראוטר

הכרטיס הרישמי בתקן N מאוד יקר יחסית

לPS3 יש כרטיס רשת אלחוטי בתקן G כרגע -אולי בעתיד סוני תשדרג דגמים חדשים לN אבל לא הכריזו על דבר כזה

אם אני לא טועה יש כבר חברה צד שלישי שהוציאה לו כרטיס חיצוני בתקן N אבל אני לא בטוח

בעניין עברית -רישמית יש רק בסטרימרים ורק בחלקם

יש דרכים להראות כתוביות בעברית על הקונסולות -אבל זה פתרונות עקומים שמגעים מחוץ לקונסולה

דרך תוכנה במחשב (מחיב מחשב דלוק וסטרימינג ) או דרך הדבקת הטקסט לסרט עצמו -בכל מקרה זה הרבה פחות נוח מסטרימר שתומך בעברית באופן רישמי

אולי בעתיד אם יהיה תמיכה יותר חזקה בישראל סוני וMS יוציאו תמיכה רישמית בעברית אבל לא הייתה אף הכרזה על זה

וה360 לא הושק רישמית בארץ אף פעם

פורסם

לשאלות שלך: עבור הXBOX

1. תומך 1080P

2. לXBOX אין כרטיס רשת אלחוטי מובנה , אלא חיצוני בתקן G שעולה כ300-400 ש"ח בארץ

3. יכולות הסטרימינג שלו לא רעות - נעזרים בTVERSITY

4. לא יודע

עבור הPS3:

1. כן

2. יש חיבור אלחוטי - G , גבולי בשידור 1080P

3. יכולות מעולות - נעזרים בPS3 MEDIA SERVER שמשדרת הכל ומושלם , מניסיון

4. כן לפי ניסיון של חברים.

לגבי הקונסולה בכלליות - אני מעדיף את הPS3 בהכל. אבל זה דיון נפרד שיש המון ממנו ברחבי הפורום.

קרירין - לא חבל - במקום WII וסטרימר יכולת לקנות כבר קונסולת HD ולסגור פינה.

לגבי חיוב מחשב דלוק - אולי כדאי שתחפש את הפירוש למה זה STREAMER וההבדלים בינו לבין MEDIA CENTER, קטנים אך משמעותיים.

לגבי הכתוביות - אם אתה לא בטוח או אין לך ניסיון - עדיף לא לכתוב.

המחשב עושה את ההכנסת כתוביות ואתה בוחר בכתוביות (וערוץ סאונד ד"א) בדיוק כמו DVD.

עובד נפלא.

פורסם
קרירין - לא חבל - במקום WII וסטרימר יכולת לקנות כבר קונסולת HD ולסגור פינה.

את הWII קניתי ב2007 ואני מרוצה מימנו -אני לא מצפה מימנו לתת לי את אותם משחקים או מקבילים שיש במחשב כמוך

רציתי מימנו משחקי גימקיוב ומשחקי נינטנדו בכללי וזה מה שקיבלתי -זה שהיום כבר יש אמולטור שמריץ חלק מהמשחקים בצורה טובה זה כבר עניין אחר

אבל ב2007 לא היו סטרימרים FHD טובים במחיר ידידותי

PS3 עלה המון והכיל הרבה פחות פיצרים ו360 היה גם יקר יחסית והגיע אם ארד דיסק של 20 גיגה או משהו כזה

חוץ מזה היום אין לי באמת רצון לPS3 או 360 -לא שאין להם משחקים טובים פשוט יש לי אותם למחשב ואם גימפאד 360

ומה שאין בהרבה מקרים יש מקבילים לPC

פותח הדיון בנוגע לשאלה שכתבתה בפרטי

כרגע אין לי זמן לבדוק ברצינות את הסטרימר -בכל מקרה וזה נכון גם לקונסולות וגם לסטרימרים עדיף לך לשמור את הקבצים על הארד דיסק ולנגן מישם

יש גם אפשרות דיסק און קי ובמקרה שלי גם אפשרות לכרטיס זיכרון רגיל

להעביר תוכן HD דרך הרשתות היום לא תמיד פועל טוב וגם מבחינת נוחות זה הרבה פחות נוח

עדיף לשמור את התוכן על הארד דיסק (במקרה שלי יש אפשרות כזאת גם דרך הרשת -אין לי מושג איך זה בקונסולות ) ואז לנגן את הקובץ משם בלי תלות ברשת

מבחינת מה עדיף זה שיקול של עלות תועלת שעניין התועלת שונה בין משתמש למשתמש

אני יכול להגיד לך שמניסיון קצר שלי אם הסטרימר הוא מאוד ידידותי ומספיק מהיר

אבל אין לו כונן בלו רי או אפשרות לחבר אחד שזה חיסרון לחלק מהאנשים מבחינת סטרימינג

וגם אין לו משחקים בכלל שזה עוד חיסרון למי שמעוניין בזה

אבל עלות הוא זול יותר בהרבה מPS3 אם 1 טרה ארד דיסק -אבדל של קרוב ל1000 שקל נכון להיום בארץ

פורסם

א. כל קונסולה תדע להעתיק את הקבצים אם לא רוצים לנגן אונליין מקומית (ולעשות את ההמרה בדרך אפילו אם צריך, ואין באף אחת את הבעיה של קבצים מעל 4 גיגה בדיסק המקומי).

ב. מה הנקודה בסטרימר אם אתה מעתיק את כל הקבצים? למה שהעברת קבצי HD ברשת תיהיה בעיתית? אני עושה את זה כל הזמן , סה"כ - קובץ של סידרה בHD הוא בסביבות הגיגה וקצת על 45 דקות - זה קצב שכל ראוטר אלחוטי G מחזיק בלי למצמץ וזה עובד מעולה. אם זה לא עובד אצלך - אז הבעיה אצלך.

פורסם
  • מחבר

בי קשר לדיון לגבי ה WII, גם אני ב 2007 קניתי WII. לא הייתה אפילו שאלה, סטרימרים היו עתיד רחוק ושאר הקונסולות לא הגיעו לקרסוליים של ה WII.

אבל עבר זמן ובא לי להוסיף עוד קונסולה, למה? כי כשבאים חבר'ה נמאס כבר מה WII ועל המחשב אין משחקי קואופ טובים. אחרי 5 שנים שאנחנו משחקים רק פרו ממש בא לי איזה שוטר לשחק עם חברים.

לגב הסטרימר והשרת אז ככה, לצערי אין לי שום דרך לחבר כבל רשת פיזי לשום מקום בקרבת הטלויזיה, לעומת זאת יש לי ראוטר BR-6574n של אדימקס שהוא מצויין.

מבחינת אחסון יש לי כרגע 4 TB שהולכים בקרוב לשבת על אחסון חיצוני ומחוברים לראטר בג'יגה ככה שלשים הכל על HD פנימי בסטרימר אני לא יכול ולהעתיק קבצים לפני כל צפיה זה מציק, נשאר רק לקוות שלא יהיו בעיות עם עבודה מהרשת.

אגב לגבי האקסטרימר ובעיות הרעש שלו יש כבר באתר של היצרן קירור פסיבי, התקנה על אחריותך כמובן אבל זה אמור לפתור את בעיית הרעש. מה שיותר חשוב לי זה האם הוא תומך יותר טוב בעבודה מהרשת אבל זה כבר סיפור לפורום אחר.

בינתיים אני אקנה סטרימר אבל נראה לי שאני אוסיף בכל זאת גם קונסולה (גם ככה יש 2 טלויזיות :)) מה שמחזיר אותי לשאלה למי יש יותר משחקים בסגנונות שהזכרתי שתומכים בקואופ של 2 שחקנים ואי אפשר להשיג אותם ל PC?

--- עריכה ---

ולגבי הסרטים ב HD, אתה צודק שסדרות זה 1.5 GB אבל אני מפחד מסרטים בפורמט MKV שמגיעים ל 8-14 GB

פורסם

באיזור הזה - עדיין G אמור להחזיק.

כשאתה עולה לסביבות ה20G לקובץ ומעלה אתה מתחיל להיתקל בבעיות.

כמובן שאתה חייב סיגנל מצוין.

ליביו

פורסם

א. כל קונסולה תדע להעתיק את הקבצים אם לא רוצים לנגן אונליין מקומית (ולעשות את ההמרה בדרך אפילו אם צריך, ואין באף אחת את הבעיה של קבצים מעל 4 גיגה בדיסק המקומי).

ב. מה הנקודה בסטרימר אם אתה מעתיק את כל הקבצים? למה שהעברת קבצי HD ברשת תיהיה בעיתית? אני עושה את זה כל הזמן , סה"כ - קובץ של סידרה בHD הוא בסביבות הגיגה וקצת על 45 דקות - זה קצב שכל ראוטר אלחוטי G מחזיק בלי למצמץ וזה עובד מעולה. אם זה לא עובד אצלך - אז הבעיה אצלך.

תראה הסטרימר שלי יכול לקבל HD מהרשת אבל הרשת שלי בעיתית ואם ראוטר מיושן

כמובן שמפעילים כל מיני שטויות זה יכול להיות בעיתי (לא ניסיתי אפילו לא חיברתי עוד את הדונגל האלחוטי לסטרימר )

בכל מקרה מבחינתי הסטרימר זה גם כונן גיבוי או בכלל מדיה -אני לא רוצה להדליק את המחשב בלילה שאני צופה באיזה סרט\סדרה לפני השינה

ולמעשה יש לי טרה אחד בסטרימר ורק 500 גיגה במחשב

בכל מקרה הסטרימר שאני קניתי יכול לשמש גם כקלינט טורנט אבל עוד לא ניסיתי

בכל מקרה אני לא אנטי קונסולות ואם תבדוק תראה שלא אמרתי מה עדיף בדיון הזה כי אני באמת חושב שזה עניין עלות תועלת אינדיווידואלי לכל בן אדם

בי קשר לדיון לגבי ה WII, גם אני ב 2007 קניתי WII. לא הייתה אפילו שאלה, סטרימרים היו עתיד רחוק ושאר הקונסולות לא הגיעו לקרסוליים של ה WII.

לא הייתי אומר שהאחרות לא הגיעו לקרסולים של הWII ב2007 -בכלל לא

היו משחקים שלא הגיעו לWII כבר אז -אבל כן באותה תקופה קונסולות HD וכמובן גם מסכי HD עלו הרבה יותר יקר מהיום

מסך כמו שלי היום בטח עלה יותר מ10 אלף ב2007

(FHD גודל 37 ) -ובלי זה בעלי קונסולות HD הפסידו הרבה מהגרפיקה

סטרימרים ומחשבי מדיה שיודעים לעשות FHD גם עלו הרבה יחסית -אז רק התחילו אם כרטיסי מסך אם תמיכת חומרה בסרטוני HD

היום המצב שונה -לWII זאת כניראה השנה האחרונה להיות רלוונטית במתכונת הנוכחית שלה -לגימרים

אולי יצא שדרוג ואולי קונסולה חדשה ב2011

ה360\PS3 השתפרו מאוד בכל מיני דברים כולל מחיר ואמינות חומרה וכמובן פיצרים נוספים

וכמובן הסטרימרים ישתפרו מאוד וגם מסכי הHD

בכל מקרה אני אישית מחכה יותר ל"סופר DS " מאשר למחליף לWII

אבל חרגנו יותר מידי

אגב לגבי האקסטרימר ובעיות הרעש שלו יש כבר באתר של היצרן קירור פסיבי, התקנה על אחריותך כמובן אבל זה אמור לפתור את בעיית הרעש. מה שיותר חשוב לי זה האם הוא תומך יותר טוב בעבודה מהרשת אבל זה כבר סיפור לפורום אחר.

יצא לי לקרוא בפורום אחר על כל מיני בעיות שצצו שרק חלק נוגעות לקרור

תראה יש סטרימרים אחרים שמבוססים +- על אותה חומרה אבל תוכנה ומארז אחרים

האקסטרימר פשוט נימכר בזול ויחסית זמין אז אנשים מתלהבים -גם אני שקלתי אותו עד שהבנתי על בעיות ברעש וברגליות שלו

אז שילמתי יותר כסף לסטרימר אם בערך אותה חומרה אבל תוכנה ומארז של חברה אחרת שאני מקווה שיחזיק הרבה זמן-סך הכל מרגיש בנוי טוב

פורסם
  • מחבר

בלי ספק חרגנו אז בואו נחזור למקורות,

נשארה עוד שאלה אחת שעוד לא קיבלתי עליה תשובה כמו שצריך,

מה עדיף PS3 אן 360?

כמו שכתבתי אני מחפש בעיקר משחקים יחודיים ומשחקי אופליין קואופ (2 שחקנים על מסך חצוי או אפילו על מסך אחד בסגנון LITTLE BIG PLANET)

שוטרים ואקשן בעיקר

כרגע היד נוטה לכיוון ה PS3 בעיקר בגלל METAL GEAR SOLID 4, GOD OF WAR 3, UNCHARTED 2, RESISTANCE 2 ו Demon's Souls

לאקס בוקס מצאתי רק את Mass Efect 2 שגם ככה אני אשחק על המחשב, סדרת HALO שכבר נשבר לי ממנה ו Gears of War 2

הא שכחתי משהו? רעיונות וסיבות למה בחרתי נכון או לא?

פורסם

אני אישית הייתי הולך במקרה כזה על הPS3 אבל לא בגלל המשחקים כרגע

הPS3 מבחינה חומרתית (ארד דיסק בכל גרסה מרגע ההשקה וכונן בלו רי בכל גרסה מההשקה ) בתאוריה יכולה להחזיק יותר שנים בשוק

ואומדת מאחוריה מי שהיום אחת מחברות פיתוח המשחקים הטובות בעולם (סוני של השנים האחרונות )

בכל מקרה לMS יש מגבלות מסוימות כי לא הכניסו בלו רי וגם בגלל שלא בכל גרסה הגיע ארד דיסק

זה מגביל מפתחות ומתחילים לראות אם זה אם משחקים שמגיעים על כמה DVD ואם גרסת פינל פנטזי שמסתמנת כפחות טובה גרפית

צריך לזכור שה360 בניגוד לWII תומכת בHD וכל מיני פיצרים וזה מגביל אותה

גם העניין שאין דונגל אלחוטי מהקופסה ואחד רישמי עולה יקר זה חיסרון וגם ענין התשלום למולטי מקוון

הPS3 הוא פשוט נותן יותר מהקופסה ולערכתי יחזיק יותר זמן בשוק

פורסם

וגם - יש WIFI בילט אין , לא צריך לשלם על הONLINE , אין הגבלה איזורית במשחקים , אם קונים מארה"ב - לא צריך מתאם לחשמל , הסוללות הנטענות בנויות בשלט, אפשר לשדרג דיסק קשיח בעצמך וגם לא מאבדים אחריות, יש יבוא רשמי לארץ ובטוח עוד כמה דברים שאני שוכח בשלוף.

ליביו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים