עבור לתוכן

אפשר הסבר לגבי מה זה L1/2/3 cache?

Featured Replies

פורסם

קראתי באנגלית אבל נכנס לי מצד אחד ויצא לי מהשני... אז אשמח להסבר בעברית לגבי מה זה הדבר הזה...

פורסם
  • מחבר

אוקיי פחות או יותר הבנתי מה זה... זה בעצם זיכרון סטטי קבוע (מהיר מאוד) שהמערכת משתמשת בו.. אבל למה היא משתמשת בו?

פתחתי תוכנת מוניטור שקיבלתי עם הלוח-אם שלי (ג'יגהבייט) וזה הראה לי ב L1 Cache: 4x32Kbps

L2 Cache: 4x256 Kbps

L3 Cache: 8192 Kbps

L1 Trace Cache (???): 4x32 Kbps

מה זה אומר בעצם?

שברגע שאני מפעיל תוכנה מסויימת.. מה המחשב בעצם בודק ב L1 CACHE? אם המידע המבוקש שמור שם כבר?

פורסם

שום דבר לא נבדק. תחשוב שזה מעין דיסק קשיח, כמו שעל דיסק קשיח רצה מערכת ההפעלה והיא תושפע מאוד מהביצועים שלו.. אותו הדבר כאן. זיכרון המטמון משמש לפעולות שדורשות מהירות הרבה הרבה הרבה יותר גבוהה.. וכל זה בהתאמה, L1 יותר מהיר (וקטן) מ-L2 וכן הלאה.

פורסם
  • מחבר

אז בעצם המקום הזה , הזיכרון הסטטי הזה מיועד למשהו מוגדר מראש? (לדוגמא ביוס?) או שהמערכת הפעלה (לינוקס\וינדוס וכו') משתמשת במקום הזה לטובת מנוע העיבוד שלה? (kernel אצל וינדוס לדוגמא)

פורסם

לא, תכולת זיכרון המטמון (cache) משתנה כל הזמן באופן דינאמי בהתאם לקוד המתבצע במעבד.

הרעיון הוא לטעון קטעי קוד שמשתמשים בהם לעיתים תכופות לזיכרון המטמון ובכך למנוע מהמעבד זמני השהיה ארוכים בהמתנה לנתון מהזיכרון הראשי.

כדאי לדעת כי ההבדל בין קריאת נתון מזיכרון מטמון ברמה 1 לזיכרון הראשי יכול להגיע לסדר גודל של פי 100 מחזורי שעון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים