עבור לתוכן

מה הדרך לפצל רמקולים של מחשב 5.1 ל 3 מכשירים ?

Featured Replies

פורסם

יש לי רמקולים Logitech X530

אני רוצה שהרמקולים יהיו מחוברים ל:

1.מחשב

2. סוני 3

3. ממיר טלויזיה

כדי לחבר לממיר ולסוני אני משתמש ב:

t_165230.jpg

למחשב אני מחבר רגיל כמובן, וכל פעם שאני רוצה לשמוע משהו אחר אני משנה את החיבורים..

איך אני יכול לחבר את זה בו-זמנית לשלושת הדברים ושאוכל לשלוט בכפתור מאיפה אני ארצה לשמוע (סוני\מחשב\טלויזיה)

האם כדאי להשתמש במפצל או בריסבר (לא רואה טעם לבזבז 1000 שקל פה..?) ראיתי את המפצל הנ"ל:

3-Port-AV-Switch-02.jpg

אך האם זה יקבל ויוציא 5.1 מקורי (Front,Left, Rear,Center..) או שפשוט ישמעו שווה ב 5 רמקולים?

אשמח לתגובה ממישהו עם ידע בנושא שיוכל לעזור לי לפתור את הבעיה

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

אף אחד לא יודע?

פורסם

אתה שמת לב שמדובר במפצל סטריאו (לא 5.1 אלא 2.0)?

כנ"ל המחבר שאתה משתמש בו המצורף בתמונה הקטנה ומיועד לשני ערוצים בלבד.

על מנת להנות מ-5.1 "אמיתי" אתה צריך להעביר 6 ערוצים אנלוגיים מהמקור אל מערכת הרמקולים (שאין בה מפענח מובנה ככל שהבנתי). זה אומר שכל תחנה בדרך (בורר ערוצים, מפצל וכו') צריך 6 ערוצי כניסה ו-6 ערוצי יציאה (בצורת 6 חיבורי RCA או 3 חיבורי miniplug סטריאופוניים).

פורסם
  • מחבר

אתה שמת לב שמדובר במפצל סטריאו (לא 5.1 אלא 2.0)?

כנ"ל המחבר שאתה משתמש בו המצורף בתמונה הקטנה ומיועד לשני ערוצים בלבד.

על מנת להנות מ-5.1 "אמיתי" אתה צריך להעביר 6 ערוצים אנלוגיים מהמקור אל מערכת הרמקולים (שאין בה מפענח מובנה ככל שהבנתי). זה אומר שכל תחנה בדרך (בורר ערוצים, מפצל וכו') צריך 6 ערוצי כניסה ו-6 ערוצי יציאה (בצורת 6 חיבורי RCA או 3 חיבורי miniplug סטריאופוניים).

ואו אז איך עושים את זה? יש מכשיר מפצל ל 5.1 או מה הפיתרון שאני יכול להשתמש בו?

פורסם

אני לא מומחה בעניין אבל אני די בטוח ש-Receiver זה הפיתרון שלך.

ממה שאני יודע רסיברים בני ימינו יודעים להתחבר לכל מה שאתה יכול לעלות על דעתך - קונסולה, טלוויזיה , מחשב וכו' ולנווט לך את האודיו מהמכשיר הרצוי לרמקולים 5.1.

מאידך זה לא פיתרון זול.

פורסם
  • מחבר

אני לא מומחה בעניין אבל אני די בטוח ש-Receiver זה הפיתרון שלך.

ממה שאני יודע רסיברים בני ימינו יודעים להתחבר לכל מה שאתה יכול לעלות על דעתך - קונסולה, טלוויזיה , מחשב וכו' ולנווט לך את האודיו מהמכשיר הרצוי לרמקולים 5.1.

מאידך זה לא פיתרון זול.

האם 5.1 אמיתי יכול לעבור בשני הבננות אדום-לבן ? יש למישהו המלצה לריסיבר? אולי כבר עדיף לי להשתמש במפצל שהראיתי

ולשמוע ב 5 רמקולים אבל לא 5.1 אמיתי כי גם ככה הטלויזיה לא משדרת 5.1.. בבקשה ייעוץ :kopfpatsch:

פורסם

אני לא חושב שאת הרמקולים האלה אפשר לחבר לרסיבר.

אתה יכול לחבר כבל ל-LINE IN בכרטיס הקול ואז דרך המחשב לבחור מתי לשמוע את מה שמחובר לכבל הזה.

זה לפחות יחסוך לך לנתק את המחשב בכל פעם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים