עבור לתוכן

החלפת אינווטר - LENOVO N100

Featured Replies

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

מה שלומכם?

אז ככה: קניתי בגרושים מחשב נייד של LENOVO מדגם N100. למחשב קיימת בעיית תצוגה במסך: במבט ראשון נראה כי המסך חשןך לגמרי אך אם מביטים ממש טוב ומתמקדים במסך ניתן לראות את התצוגה רק שהיא מאוד חשוכה.

מחקירת הנושא הבנתי שבסבירות גבוהה מדובר באינוורטר ( בסבירות הרבה יותר נמוכה: מנורת מסך וכבלים למיניהם).

מבירורים שביצעתי מול מספר מעבדות מדובר על תיקון שמוערך בסביבות ה 400 ש"ח. נראה לי מוגזם על פעולה כ"כ פשוטה. לכן, אני מעוניין לבצע את ההחלפה בעצמי ( ולקחת את הסיכון שמדובר בכלל במשהו אחר).

השאלה היא איפה אני יכול למצוא רכיב כזה? במעבדות לא מוכנים למכור את הרכיב עצמו במחיר זול יותר. לכן, איפה הוא אוכל לקנות אותו?

אגב, מה דעתכם על המחשב ( מעבד כפול ליבה סנטרינו, מסך 15.4, זיכרון 3GB)?

תודה!

פורסם

מה הדגם המלא של המחשב (7 תווים, מתחיל ככל הנראה ב-0768)?

בעיקרון, תתקשר למעבדת IBM ב-039142800 ותבקש אינוורטר לדגם שלך. עפ"י מדריך התחזוקה, מספרי החלקים שיתאימו לך הם: 41W1393, 41W1319, 41W1318. עוד לא נתקלתי בזה שIBM יסרבו למכור חלק, אבל לפעמים מבקשים מחירים מופקעים.

וכמובן, אל תשכח את אופציית EBAY, שכן מדובר בחלק קטן וזול.

פורסם
  • מחבר

QTTP,

ראשית תודה על תשובתך.

בדקתי אמש, את הדגם של המחשב אבל לא ראיתי שום מספר בן 7 תוים. יש MODEL ולידו פשוט 0768.

איזה מספר חלק של אינוורטר יתאים לי? עקרונית אינוורטר של לנובו C200 גם יתאים לא?

שוב תודה!

פורסם

המספרים שציינתי הם למודל 0768, כמו אצלך. לדעתי הם כולם יתאימו, זה רק ספקים שונים.

לגבי אינוורטר של C200, יש שם מספרים אחרים. בתמונה זה נראה דומה, גם מבחינת החלק וגם מבחינת המיקום, כך שיכול מאוד להיות שגם הם יתאימו, אבל אני לא יכול להיות בטוח ב100%, ולכן לא אמליץ על זה.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה.

תגובה מהירה ועניינית. כל הכבוד!

פורסם
  • מחבר

בוקר טוב,

אתמול, בשעה טובה, יצא לי לקפוץ למעבדת IBM ולקחת את האינוורטר שהזמנתי. היה להם במלאי את ה - 41W1318. עלותו הייתה סה"כ 50 ש"ח ( במקום לפחות 300 - 400 ש"ח שרצו במעבדות השונות) - הייתי מבסוט לאללה שבסכום כזה אני הולך לסדר את הבעיה.

אבל, אכזבה קשה :( :( :(:

הרכבתי את האינוורטר, הדלקתי את המחשב ו......... כלום. חושך! הבעיה לא נפתרה. עדיין רואים את המסך חשוך אבל אם מאירים עליו עם פנס, רואים שהמסך עובד רק חשוך מאוד.

איך אני ממשיך מפה? אולי הבעיה היא בעצם הכבל שמחבר את המסך ללוח אם? מה הסיכוי שבעצם המסך דפוק ( ממה שאני מבין מקריאה בפורומים שונים, הסיכוי לכך אפסי)? מצד שני, תמיד תמיד קיים הסיכוי הקלוש שהאינוורטר שקניתי ממעבדת IBM תקול לא?

אגב, אמש, שוב בדקתי את הדגם של המחשב. רשום MODEL 0768. אבל שמתי לב שיש מדבקה נוספת ליד המכסה של הדיסק הקשיח שמופיע עליה:0768-BLG

אז אולי האינוורטר היחיד שיתאים הוא:41W1393?

תודה

פורסם

קיים סיכוי קטן שהאינוורטר שקנית דפוק...

קיים גם סיכוי מסוים שהבעיה היא בתאורה האחורית. וזה כבר לא פשוט ולא זול להחליף.

אתה יכול למסור את המחשב לבדיקה אצל IBM. הם מבצעים את הבדיקה ללא תשלום (וודא זאת מולם), נותנים אבחון והצעת מחיר לתיקון. הם אמורים לדעת די בקלות האם הבעיה היא אינוורטר, כבל או מסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים