עבור לתוכן

מחשב נייד כ HTPC

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי להתייעץ בנוגע לאפשרות של מחשב נייד להיות HTPC - מחשב סלוני. המחשב נועד למטרות צפייה בסרטי HD, תמונות,מוסיקה,גלישה באינטרנט(כולל צפייה ישירה בתוכן),הורדות תוכן ואחסון מדיה כנ"ל.המחשב נייד יחובר לטלווזית LCD 42 עם כניסת HDMI.

האם היום ניידים מסוגלים להציג FHD ? יכולים להיות מדיה סנטר מבחינת שאר התכונות שלהם?האם נייד יתמוך בשאר הדרישות שהצגתי? במידה וכן איזה מחשבים מומלצים למטרות הנ"ל ומה סדר גודל של מחיר?

למעשה אני מתלבט בין 2 אופציות עיקריות:

- הפיכת המחשב נייח הישן שלי ל HTPC וקניית נייד למטרות עבודה משרדית ,גלישה באינטרנט(איזה נייד מומלץ למטרה זו?, נייד זה יהיה תחליף לנייח,יחובר רוב הזמן בעמדה קבועה למסך 23 אינץ Samsung P2350 ולמקלדת ועכבר רגילים, יחד עם זאת הוא צריך להיות מספיק טוב לשימוש כנייד)

- קניית מחשב נייד מתאים שישמש כ HTPC

בתודה,איציק

פורסם

אין שום דבר שמונע ממחשב נייד להיות HTPC. סה"כ HTPC זה מחשב רגיל לכל דבר.

הרוב המוחלט של הניידים היום, למעט החלשים ביותר מסוגל להציג FULLHD בלי למצמץ. ואני מדבר על דברים שעולים לא יותר מ-3000.

יש דגמים טיפה יותר יקרים, שכבר יותר מושקעים במובן זה שיש להם שלט ייעודי (למשל דגמי HP Pavilion אך לא רק).

עם זאת, מחשב שולחני בתור HTPC יהיה יותר זול עבור אותם ביצועים. אפילו במארז HTPC קטן וקומפקטי. אז לא ברור לי מה הצורך האמיתי שלך בנייד.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לקנות נייד בכל מקרה(לעבודה משרדית,גלישה באינטרנט). אז חשבתי לקבל 2 ציפורים במכה אחת...

אשמח לקבל המלצות לדגמים ספציפים המסוגלים להציג FULL HD וכמובן שאוכל לבצע בהם גם עבודה משרדית,גלישה באינטרנט.

כמו שכתבתי החלופה השניה היא להפוך את המחשב הנייח שלי ל HTPC ולקנות נייד שישמש לעבודה משרדית, גלישה באינטרנט.

השאלה היא האם נייד כזה יהיה זול משמעותית מ 3000 ש"ח ? (בחלופה זו הנייד יחובר רוב הזמן לעמדה קבועה למסך SAMSUNG P2350)

בתודה ,איציק

פורסם

שום נייד נורמלי לא יהיה זול משמעותית מ3000 שקלים, למעט נטבוקים שהם קטגוריה שונה (קלים יותר, קטנים יותר, חלשים יותר, עדיין מספקים לרוב הסוגים של העבודה המשרדית והגלישה באינטרנט, כל עוד מסתדרים עם המסך הקטן והמקלדת הקטנה).

פורסם
  • מחבר

הבנתי שהנטבוקים לא יכולים להיות תחליף למחשב שולחני...

לאור התשובה שלך, נראה לי שאני ינסה למצוא נייד רגיל עד 3000 ש"ח,

אשמח לקבל המלצות על דגמים ספציפים שהייתם מרוצים מהשימוש בהם בכלל ובמיוחד מהיכולות כ HTPC.

בתודה ,איציק

פורסם

על מנת לקבל המלצות ענייניות, תערוך בבקשה את ההודעה הראשונה ותכניס את התקציב שלך בכותרת. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים