עבור לתוכן

לפטופ תקוע בלולאת אתחולים, לא מצליח לעשות boot מ-CD

Featured Replies

פורסם

לי לפטופ (Acer Aspire 9424) עם ווינדוס XP עליו.

מלפני מספר ימים, ללא שום טריגר נראה לעין, הוא נכשל ב-boot ומבצע אתחולים חוזרים בלולאה.

ניסיון להעלות אותו ב-safe mode כשל גם, אבל ברשימת הקבצים שנטענים בביצוע safemode, הקובץ האחרון שנטען לפני האתחול הוא agpcpq.sys מה שיכול להצביע על בעיית תצוגה כלשהי.

ניסיתי להעלות אותו מדיסק של ווינדוס XP, אבל הוא טוען "No Operating System Found" אע"פ שאותו דיסק מאתחל מחשב אחר ללא בעיות. לשם הניסיון, בדקתי גם דיסק נוסף של Win7 (לא הצליח) ושל Win98 (שם אני מצליח להגיע לתפריט האתחול של הדיסק שמבקש לבחור בין אתחול מה-HD לאתחול מהדיסק. אם אני מאתחל מהדיסק כלום לא קורה ובמקרה השני, אני שוב נכנס ללולאת אתחולים).

לפני שהוא מבצע אתחול מופיע מסך כחול לאלפית שניה. הצלחתי לצלם אותו עם מצלמה DSLR (אין שום סיכוי לקרוא עם העין מה שכתוב בהודעה כי זה ממש מהר) ולראות הודעת שגיאה 0x00000023 (שמתייחסת לבעיית FAT). לא צויין שם קובץ, אבל כאמור אולי פשוט לא הצלחתי לצלם אותו...

אני לא כל כך יודע מה לנסות, חוץ מלפרק את הלפטופ ולחבר את הדיסק למחשב (ואני ממש רוצה להימנע מזה).

אני אשמח לקבל עזרה !

פורסם

מה המטרה שלך?

לתקן את מערכת ההפעלה? ברור שזו ההעדפה, אבל אם לא תצליח אז מה? לפרמט? לחלץ קבצים?

בדקת שבBIOS כונן הCD מוגדר בסדר הBOOT לפני ההארד דיסק? אני יודע שהעובדה שהצלחת להעלות חלקית WIN98 מצביע על כך שכן, אבל בכל זאת הייתי מוודא.

פורסם
  • מחבר

מה המטרה שלך?

לתקן את מערכת ההפעלה? ברור שזו ההעדפה, אבל אם לא תצליח אז מה? לפרמט? לחלץ קבצים?

בדקת שבBIOS כונן הCD מוגדר בסדר הBOOT לפני ההארד דיסק? אני יודע שהעובדה שהצלחת להעלות חלקית WIN98 מצביע על כך שכן, אבל בכל זאת הייתי מוודא.

העדיפות היא כמובן לתקן את מערכת ההפעלה. אם זה לא יצליח, אז לחלץ קבצים ורק אז לפרמט. אני מניח שאם תיקון מ"ה לא ילך, אני אנסה לפרק את הדיסק הקשיח ולחבר אותו למחשב נייח בתקווה להצליח ככה לחלץ ממנו מה שצריך. זה חתיכת סיפור, מצד שני.

כן - הגדרתי ב-BIOS ובכל מקרה יש תפריט שאפשר לפתוח אחרי ה-POST שמאפשר לי לבחור. זה ממש מוזר הקטע עם הדיסקים האחרים. מישהו אמר לי שידוע שבלפטופים רק הדיסק המקורי שקיבלת עם הלפטופ יכול לשמש ב-boot, אבל זה לא נשמע לי סביר.

פורסם

מישהו אמר לי שידוע שבלפטופים רק הדיסק המקורי שקיבלת עם הלפטופ יכול לשמש ב-boot, אבל זה לא נשמע לי סביר.

מעולם לא נתקלתי בנייד שהתנהג ככה וגם לי זה לא נשמע מי יודע מה הגיוני. למרות שאף פעם אי-אפשר להיות בטוח ב100% שיצרן מסוים לא הכניס איזה משהו...

פורסם

אם אתה מצליח להגיע לתפריט בו אתה בוחר מצב בטוח, חפש שם אפשרות לבטל את הריסט האוטומטי בזמן קריסה. ככה תוכל לראות את המסך הכחול

פורסם
  • מחבר

הבעיה נפתרה באופן עקיף.

בתפריטים של safe-mode לא הופיעה האופציה של ביטול הריסט במקרה של BSOD. כמו שאמרתי, היו שם רק 3 אופציות (מצב בטוח רגיל, עם רשת, עם CMD).

מסתבר שקודם כל ה-CDROM כנראה היה דפוק. חיברתי דיסק ניד חיצוני ואיתו הצלחתי לבצע boot מדיסק של מערכת הפעלה.

בעזרת Hiron's BootCD הצלחתי לגשת ל-registry ושם לשנות ידנית את הערך שמביא לביטול הריסטרט האוטומטי, אבל זה לא קידם אותי בכלום. הודעת השגיאה לא הניבה שום מידע חדש (ולא הוזכר בה שם קובץ אלא רק כתובת זכרון). בשלב הזה גיביתי את כל החומר החשוב.

ניסיתי לשחק טיפה עם ה-recovery console וזה גם לא עזר. בסוף התייאשתי והתקנתי ווינדוס מחדש.

תודה לכולם על העזרה :-)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים