עבור לתוכן

לימוד מדעי המחשב בבינתחומי בהרצליה - יש מי שלומד שם? יש המלצות?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

לאחרונה התחלתי להתעניין קצת בלימודים במוסדות להשכלה גבוהה.

הגיעה לאוזני שמועה שהביה"ס ללימודי מדעי המחשב [בשילוב עם מנהל עסקים ככל הידוע לי], במרכז הבינתחומי בהרצליה נחשב לאיכותי.

תהיתי האם למישהו יש קצת מידע על העניין? שמועות? מה חושבים על הביה"ס שם?

אומנם ידוע שהבינתחומי יקר, [30,000 ש"ח בשנה זה לא משהו שהולך ברגל], אבל אם אתה מקבל מעל 700 בפסיכומטרי אתה מקבל מלגה של 50%. ככה שזה כבר סביר.

תודה מראש.

פורסם

אם כבר קיבלת מעל 700 בפסיכומטרי, למה לא ללכת ללמוד באוניברסיטה?

פורסם

מה שהוא אמר.

ברצינות, למה מכללה אם יש לך שכל?

פורסם

ועם ציונים מספיק טובים,

אפשר גם ללמוד באוניברסיטה על מלגות חלקיות / מלאות

אח שלי בזמנו קיבל מלגה מלאה מהאוניברסיטה (העברית) לשנה ראשונה

סתם כי היו לו ציוני פסיכומטרי ובגרויות גבוהים (מאוד)

פורסם

מצטרף לאלו מעליי, אם היה לי פסיכומטרי כמו שלך לא הייתי חושב על מוסדות אחרים מהאוניברסיטאות.

כל עוד יש לך יכולת לא להתפשר, אל תתפשר...

בכל מקום אתה תעבוד קשה, אז לפחות עדיף תואר במקום נחשב.

פורסם

קודם כל יש לציין שהבינתחומי הוא מוסד מכובד בהחלט ולא כמו כל מכללה רגילה,

אך אני נאלץ להצטרף לקודמיי ולהמליץ על למידה באחת האוניברסיטאות או הטכניון במידה ואתה מסוגל.

פורסם

יש גם מכללות שנחשבות למאוד טובות בתחומים מסויימים,

אבל עדיין עדיף אוניבסיטה אם אתה יכול

אהה, וחוץ מזה, הטכניון הוא אוניברסיטה גם (למרות שהמילה לא מופיע בשמו)

פורסם

אם אתה גר בהרצליה אז לך על זה.

אחרת האוניברסיטה הקרובה לביתך.

פורסם

הי,

גם אני קיבלתי מעל 700 בפסיכומטרי וחשבתי שאני אהיה יחידת סגולה להגיע לבין תחומי, אני לא יכולה להעיד על בתי ספר אחרים אבל בית הספר למדעי המחשב בהחלט כולל הרבה מאוד שיכלו בקלות להתקבל לכל אוניברסיטה.

הבינתחומי הוא לא אוניברסיטה על כל המשתמע מכך - אי אפשר להשוות את היחס מזוכים לו מהסגל, את המרצים המעולים, את האווירה, את התנאים.

נכון שאוניברסיטה זה נחמד בשביל להגיד שעשית את התואר באוניברסיטה אבל השם של הבינתחומי הולך ומתחזק כ"כ בשנים האחרונות שאין גם לייתרון הזה כבר יותר מידי משמעות, ובינינו - זה ככל הנראה הייתרון היחידי שיש לאוניברסיטה היום.

בתור סטודנטית למדעי המחשב בבינתחומי אני יכולה לומר לך שתקבל פה כלים ששום אוניברסיטה לא יכולה לתת לא משנה כמה היא תתאמץ.

סתם דוגמא - כל שבוע יש הרצאה של שעה של איש מקצוע מתחום אחר במדעי המחשב, לפעמים להרצאות יש היבטים של מרקטינג, לפעמים של מתמטיקה, לפעמים של ניהול. לא סתם קוראים לזה "הבינתחומי", נותנים לך הכל רק תבדוק במה אתה טוב ולך על זה.

חוץ מזה יש המון תוכניות מדהימות בכל תחום היזמות - כמו למשל תוכנית זל. שווה לבדוק אם זה מעניין אותך.

בכל מקרה - אני מצטערת לסתור את קודמי אבל מי שלא היה שם לא יכול להבין מה הופך את הבינתחומי לכ"כ מוצלח.

פורסם

וזה שנרשמת במיוחד כדי לכתוב את התגובה הזאת, זה בכלל לא מחשיד.

פורסם

זה מפליא עד כמה לאחרונה גופים כלכליים מנטרים על live את רשת האינטרנט ומפיצים בה פרסומות.

למשהו יש מושג איך זה עובד בהנחה שהם לא מחזיקים צי של אנשים שמשוטטים ברשת 24\7?

פורסם

עם שכ"ל של 30 אלף בשנה אני מאוד מקווה שיהיה להם כסף לשלם לאנשים שיכתבו תגובות טובות עליהם ברחבי האינטרנט...

פורסם

בטח שיש, הנה המנהלים :

622.jpg

פורסם

מבחינת למצוא עבודה, ממה שידוע לי - מי שיוצא מהבין תחומי נחשב לקצת יותר מעשי מיוצא אוניברסיטה - זה אומר שלשדברים מסויימים יכולים אפילו להעדיף אותו (זה מאנשים שעובדים ומגייסים בהיי טק, לא משהו מומצא). בכל אופן, יוצא בינתחומי לא נחשב נחות מיוצא אוניברסיטה.

אני לא לומד שם, אבל מכיר כאלה שכן, כולל אחד שעבר מאוניברסיטת ב"ש לבינתחומי.

ההבדל ביחס לסטודנטים הוא כמעט בלתי נתפס בכלל, אין מה להשוות. פשוט אין קשר בין ב"ש לבינתחומי (וממה ששמעתי אוניברסיטאות אחרות זה בגדול אותו הדבר). הלימודים שם איכותיים, המרצים שם הם מהשורה הראשונה והרמה מאד גבוהה. בחלק מהמקרים גם יש להם ציוד, מתקנים וכו', ברמה יותר גבוהה ממה שאפשר למצוא באוניברסיטה.

אם הייתי גר באזור והיה לי את הכסף לא הייתי מתלבט בכלל. בוודאי עם אפשרות למלגה. זה לא עוד מכללה, הרמה שם מאד גבוהה וזה ידוע, ולכן מתייחסים לבוגרים שלהם ברצינות ולא כבוגרים סוג ב'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים