עבור לתוכן

ייעוץ לפני קניית כונן קשיח חיצוני

Featured Replies

פורסם

שלום לכם .. אז ככה השתכנעתי לקנות את הSeagate 1TB Black armor

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=741905

עכשיו ההתלבטות היחידה שלי היא שהבנתי שיוצא USB 3 בכוננים חיצוניים, אני לא יודע אם עדיף לחכות או שזה יעלה יקר ....

ואשמח לשמוע המלצה גם על הblack armor ואם הוא שווה את ההשקעה הכספית..

תודה רבה ומחכה לתשובה דחופה

פורסם

זה לא מדוייק שחיבור USB3 לא צריך לעניין אותו. הוא יכול לעניין אותו מסיבות של תאימות לחומרה עתידית כמו למשל אם הוא ירצה לחבר אותו למחשב נייד שירכש בעתיד. כבר היום מתחילים לצאת מחשבים ניידים עם חיבורי USB3. חיבורי eSATA לא נפוצים במיוחד במחשבים ואילו חיבורי USB הם סטנדרט ו-USB3 יהפוך תוך זמן לא רב לסטנדרט בכל מחשב.

לדיסק חיצונייכול להיות זמן שימוש ארוך (בהנחה שהוא לא מתקלקל). אני השתמשתי בדיסק חיצוני של 120GB שרכשתי ב-2004, עד לפני מספר שבועות.

מה שכן מסתמן ש-USB3 לא מהיר כמו שהוא מתיימר להיות. כרגע המספרים הם בערך פי 3 מ-USB2.

פורסם

יש יותר לוחות אם עם eSATA..

פורסם

אתה כנראה צודק לגבי לוחות אם למחשבים שולחניים, אבל לגבי מחשבים ניידים אני לא חושב ש-eSATA יהיה יותר נפוץ מ-USB3.

פורסם

יכול להיות.. אבל יש הרבה משתנים במשוואה הזו אז אני לא יכול להסתמך על כזה דבר בהמלצה על רכיב כלשהו לקנייה.

חוץ מזה שכרגע אין מוצרי USB3.0 שמוצעים למכירה אז זה בכלל לא רלוונטי. לומר לו לחכות? גם לא רלוונטי, בעולם המחשבים אי אפשר לדעת אם זה יקרה עוד חודש או עוד שנה.

עוד נקודה היא שכלל לא בטוח שהביצועים חשובים לו כ"כ, אולי הוא לא מודע לזה ואפילו USB2.0 יספיק לו.

עוד נקודה היא שאולי הוא בכלל לא משתמש במחשב נייד.

וכו' וכו'...

פורסם
  • מחבר

תודה לכם...

מצאתי עוד משהו שמשנה את דעתי.. אמרו לי שאפשר להפוך כונן פנימי לחיצוני ע"י קניית מארז חיצוני מEBAY משהו כזה, מה אתם אומרים ?

כי ראיתי שכולם ממליצים על הסמסונג F3 הפנימי והוא זול יחסית... ואם זה יתן את אותם הביצועים זה יהיה טוב יותר לא ?

מחכה לתגובות תודה לכם

פורסם

גם בארץ יש מארזים חיצוניים.

אם אתה בונה על ממשק USB2.0 אז אין שום טעם כי זה יצא יותר זול לקנות כונן חיצוני יעודי (ולא כונן בנפרד ומארז בנפרד).. וגם הממשק יגביל את הביצועים של כל כונן שתקנה.

תחליט על ממשק ועל נפח ורק אז נוכל לעזור לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים