עבור לתוכן

האם המעסיק יכול לדרוש מעובד להגיע מגולח למקום העבודה?

Featured Replies

פורסם

שלום חברים. השאלה בכותרת. רציתי להוסיף ולשאול מה במידה והעובד מעוניין לגדל זקן מלא קבוע (מטעמי דת לדוגמא)? תודה.

פורסם

תשמע, הופעה חיצונית מסודרת, נקיה וראויה לדעתי הוא דבר לגיטימי לדרוש.

אבל אתה חי במדינה שמנכ"לים באים לך לעבודה עם קרוקס, טי-שרט, גי'נס קרוע

וזקנקן בן יומיים ובכלל המודעות לנושא הזה בארץ היא נמוכה, אז מבחינה חוקית

אני מניח שהוא לא יכול, אבל מה כ"כ קשה להגיע לעבודה בהופעה מסודרת?

פורסם

סביר להניח שאם תאמר את זה לפני הקבלה לעבודה לא יקבלו אותך, אבל אם לאחר שתעבוד תבקש לגדל זקן אכן מעניין מאוד לשמוע מה יגידו לך, כי אסור למנוע ממך דברים כאלה אלא אם החתימו אותך (וגם זה לא בטוח שחוקי)

פורסם

יכול בטח יכול ... זה העסק שלו והוא דואג...

אם עוד 10 שנים (נגיד) אתה תפתח בית קפה , יגיע מישהו סבבה לראיון עבודה אצלך , אתה תקבל אותו בכיף ואז אחרי שבועיים הוא יבוא לך ככה :

punkDM_468x823.jpg

מה תעשה ?!?!

מבחינה חוקית כמובן שהוא לא יכול ... מה שיקרה זה שהוא יגיד לך להתגלח > אתה לא תתגלח > הוא יגיד לך "אתה מפוטר" בגלל סיבה לגמרי אחרת(לא חסר).

פורסם
  • מחבר

אבל מה כ"כ קשה להגיע לעבודה בהופעה מסודרת?

אני אוהב לגדל זקן צרפתי מקוצץ שדווקא נותן מראה מאוד מוקפד. פשוט לא אוהב את איך שאני נראה כשהפנים שלי מגולחות למשעי.

אגב, אם תדע באיזו משרה מדובר, אני בטוח שתחשוב שהדרישה לגילוח פשוט מגוכחת (עובד בתחנת דלק, גכך גכך, למה לא?).

בכל אופן, אני תמיד מגיע מסודר ונקי לעבודה.

שורה תחתונה אני רוצה להגיד למעסיק בפנים שאני לא מגלח ת'שפם-זקן סנטר ושיתמודד. אני רוצה להיות בטוח שזו זכותי המלאה.

פורסם

אז הוא פשוט יפטר אותך עם תירוץ זה או אחר

פורסם

גבר לא חסר עבודות ... בעיקר במלצרות .

ואם זה מועדפת אפשר גם בבתי מלון שגם זה לא חסר.

פורסם
  • מחבר

בלי ממש להיכנס לפרטים, הממונה עלי זה בנאדם זהב. הוא לא יחפש אותי על דבר כזה. אנחנו מסתדרים בהכל והוא מאוד אוהב את העבודה שלי וכל הזמן נותן לי פידבקים. אני מאמין שאם אני יסביר לו שזה דבר שהוא לא יכול לדרוש ממני - יהייה בסדר.

פשוט יש איזו שריטה קלה בעניין הגילוח, אתמול הוא בא להחליף אותי באמצע המשמרת כדי שאני אלך הביתה להתגלח ויחזור. הממונים עליו דורשים ממנו לדאוג שנגיע מגולחים.

פורסם

אתה עובד במקרה בדור אלון? יש להם שריטה לגבי הופעה יצוגית של העובדים.

פורסם
  • מחבר

לא. אבל באחת הגדולות.

פורסם

לא יודע מאיפה כולם פה כלכך בטוחים בעצמם.

אין לו שום בעיה לדרוש דבר כזה, זה חוקי לחלוטין. אם הוא רוצה הוא גם יכול לדרוש שתגיע לעבודה עם מדים של החברה, נעליים שחורות מצוחצחות, עניבה, וכובע.

לא רוצה? לא צריך.

פורסם
  • מחבר

ברור שאני מגיע עם מדים של החברה. נראה לי שיש איזשהו מרחק ביו אחידות הלבוש של כל העובדים לבין דברים אישיים יותר כמו גילוח. אני לא רואה את ההבדל בין לדרוש ממישהו להתגלח לעומת לדרוש ממישהו להסתפר במידה ויש לו שיער ארוך או לדרוש ממישהו עם טוטו קארה ליבראל לעשות קוצים.

פורסם

ממה שידוע לי כל עוד זה נראה יצוגי - למשל אתה מגיע עם זקן מסודר ולא איזה שיערות קופצות מכל מקום זה די בסדר..

בכל מקום עבודה ציבורי בד"כ מתבקשים להגיע יצוגי.

אצלי למשל יכולים לקבל נזיפה על חולצה שלא מגוהצת או אפילו לא מספיק לבנה!

בסופו של דבר נציג הוא פנים של החברה וזה דבר שאני מאוד מבין וברגע שנציג נראה יצוגי ומצוחצח

אנשים רואים את החברה בהתאם..

זה כמו שתבוא לתחנת דלק ותראה איזה מישהו מוזנח כזה עם זקן ובגדים כאילו לא כיבסו חודשים

אתה תתחיל לדאוג, הוא שם לי 95 או 96? שלא יחייב פעמיים! שלא יפגע שריטות באוטו עם הפיה.. וכו'.

זה מראה על סוג של אחריות.

פורסם

עבדתי בתור מתדלק חצי שנה עבור מענק מועדפת. אף אחד לא מצפה ממך לשום דבר. לקוחות מתייחסים למתדלקים כמו לעובדים הכי נחותים שיש, סמרטוט רצפה, אשפה אנושית, שק אגרוף ומה לא. מידי פעם זורקים טיפ רחמים לא משנה כמה נחמד תהיה וכמה תנקה טוב את השמשות. יש לי טראומה כל כך עמוקה מתחנת דלק שאני עד היום לא מסכים לקבל שירות גם אם אני מתדלק בתחנה שירות מלא.

בכל מקרה זכותו של מעסיק לדרוש. אתה יכול לדבר איתו בנימוס להסביר לו שהוא מנהל תחנת דלק סוחרת עבדים לא סניף בנק הפועלים אז שיצא מהסרט שלו.

פורסם

לרוב יהיה מדובר בדרישה לגיטימית שנכללת תחת הגדרות ההופעה החיצונית שכל מעסיק רשאי לדרוש, אבל, יש כאן עניין דתי. לפי החוק הקיים, אסור להפלות עובד בקבלה לעבודה (או בהמשך העסקתו) על בסיס רצונו של העובד לנהוג לפי ציווי דתו כל עוד אין בכך הפרעה למילוי התפקיד. כמובן שמותר לא להעסיק דתיים בעבודה שמחייבת את כלל העובדים לתת משמרות בשבת או שומרי כשרות במטבח של מסעדה לא כשרה, אבל שאלת קיומו או אי-קיומו של זקן על הפנים לא נוגעת כלל לעבודה שעל המתדלק לבצע, ומותר בסה"כ לדרוש ממנו (בנוסף להקפדה על שאר כללי ההופעה) שזקנו יהיה מסודר.

אני מבין שהשואל אינו דתי, אבל אם כבר הנקודה הועלתה...

מצד שני, כמובן שתחנת דלק ממוצעת תצפצף על החוק הזה בדיוק כשם שהיא מצפצפת על חוק שכר המינימום והתשלום עבור שעות נוספות, שעות עבודה ומנוחה, מועדי תשלום משכורת, האיסור לנכות משכרו של העובד חוסרים בקופה, האיסור לנכות משכרו של העובד תשלום על נזקים שנגרמו על ידיו במסגרת העבודה בתום לב, האיסור לנכות משכרו של העובד נזקים שכלל לא נגרמו באשמתו אלא עקב ציוד פגום שבבעלות התחנה, האיסור על הטלת קנסות על "אי עמידה בנהלים"...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים