עבור לתוכן

האם כרטיס מסך X4500 OnBoard מספיק כדי להריץ סרטים ב-1080p?

Featured Replies

פורסם

שלום, אני צריך להחליף לוח אם למחשב שלי (פנטיום 4 3ghz) וחשבתי לקנות לוח G41 של גיג'הביט (GA-G41M-ES2L)

האם הכרטיס מסך שמגיע עם הלוח אם הזה (X4500) מספיק חזק כדי להריץ סרטים ב-1080p בצורה חלקה?

ראיתי שבכל המפרטים למחשבי HTPC ממליצים על לוחות עם ציפסט nForce 630i, זה בגלל שהX4500 לא מספיק חזק?

פורסם

אני חושב שלא תהיה לו בעיה להריץ תוכן HD, אבל זה גם תלוי במעבד שתשייך ללוח.

פורסם
האם הכרטיס מסך שמגיע עם הלוח אם הזה (X4500) מספיק חזק כדי להריץ סרטים ב-1080p בצורה חלקה?

ראיתי שבכל המפרטים למחשבי HTPC ממליצים על לוחות עם ציפסט nForce 630i, זה בגלל שהX4500 לא מספיק חזק?

לכרטיס מסך אין בעיה להוציא רזולוצית 1080P

אבל הוא כולל אפשרויות מוגבלות מאוד בכל הקשות להאצת חומרה, לכן פיענוח סרטי MKV או BR יעשה על ידי המעבד>המעבד חלש מדי לזה>תקיעות וחוסר סינרכון, אם המעבד תומך ב - HT תנסה לקאות עם coreAVC אם יש שיפור

פתרון טוב יהיה להוסיף כרטיס מסך כמו G210/220GT או להחליף מעבד ל - E6300/500/600

פורסם
  • מחבר

אני ידוע שאין לו בעיה להוציא רזולוציה כזאת לDesktop, השאלה היא איך הוא יתמודד בעיבוד של סרטים ב-1080p

מכיוון שהמעבד באמת חלש מה שחשוב זה האצת חומרה של הכרטיס... האצת חומרה של הכרטיס הזה לא מספיק טובה? עדיף לקחת 630i?

אני יודע שלקנות כרטיס מסך נפרד או מעבד חזק יותר יפתור את הבעיה אבל אני רוצה לפתור אותה באמצעות שימוש בכרטיס OnBoard בלבד.

פורסם

אם השימושים הם רק בלו ריי אני ממליץ שתקנה 220GT ותסגור עניין

פורסם

ה-X4500 X4500HD למשל יהיה עדיף על כל כרטיס ATI לצורכי האצת חומרה של HD מבחינת תאימות לקידודי h.264-

ע"פ הערכות, הוא מסוגל להאיץ מעל ל-90% מהקידודים שמחוץ לספסיפיקציות blueray המסתובבים להם אי שם ברשת.

אני יודע שלפחות ב-MPC-HC וב-Splash הוא עושה את העבודה. (אין לי מושג איך הוא מתמודד עם פילטרים לשיפור תמונה וכו')

פורסם

*לא רלוונטי*

פורסם

*לא רלוונטי*

פורסם

בעוד חודש כשCOREAVC החדש יצא עם תמיכת OPENCL גם כרטיסי ATI יוכלו להאיץ מחות לתקן הBLUERAY

פורסם

^ אנחנו לא יודעים את זה עדיין, ז"א גם כשיקבל תמיכת OpenCL (ואני שמעתי שקודם הם מתכננים לעבוד על DXVA)

זה עדיין לא מבטיח ש-ATI יאיצו מחוץ לספסיפיקציות, לפחות לא נתקלתי בהבטחה שכזאת. אפשר לשער...

בכל אופן אני לא באתי להציג את ATI כנחותים, אלא לומר שאין לזלזל ב-X4500 X4500HD לצורכי האצת חומרה \ HTPC[br]פורסם בתאריך: 1.02.2010 בשעה 17:56:37

עריכה: סליחה - טעות בידי. ה-G41 (או X4500) אינו תומך האצת חומרה מלאה לתכני HD (כמו ש-Rafi921 אמר)

ערכתי את תגובותי והן רלונטיות לבאים בלבד:

Intel® GMA 4500 (chipsets: Q45/Q43), GMA X4500HD (chipset: G45), GMA 4500MHD (chipsets: GS45, GM45, GM47)

אז לפותח התרד, המלצתי היא - קח לוח מתאים לפי הנ"ל, או שתוסיף איזה G210 / GT220 יעודי.

ושוב סליחה על ההטעייה - G41 לבדו אינו מומלץ לצרכים שלך.

פורסם

לא הייתי ממליץ כרגע על הG210 לHTPC. לא הספקתי להשלים את הבדיקה (בת'רד האחר), אבל ממה שנראה כרגע הכרטיס קצת מקרטע

כשמפעילים עליו עיבוד תמונה מסיבי.

פורסם

עיבוד תמונה מסיבי זה מותרות :P אבל תמיד טוב לדעת על מה אתה שם את הכסף.

מחכה לתוצאות :xyxthumbs: (למשל אם תאמר ש-edge enhancement + noise reduction יחדיו עובדים טוב - זה יהיה די והותר,

כי dynamic contrast ו-color enhancement לעיתים גורעים מהאיכות יותר משתורמים, לדעתי)

פורסם

לא הייתי ממליץ כרגע על הG210 לHTPC. לא הספקתי להשלים את הבדיקה (בת'רד האחר), אבל ממה שנראה כרגע הכרטיס קצת מקרטע

בקשר ל-G210, ישנה גירסת DDR3 של ג'גיהבייט שעולה רק 20 ש"ח יותר.

האם לדעתך זה יכול לגרום לשיפור ביצועים בסרטי HD?

http://www.skypc.co.il/pl_product~GVN210D3~8~0.htm

תודה מראש.

פורסם

הרבה אנשים מחכים :) ומתלבטים אם הוא בכלל עדיף על ה-9400GT\9500GT.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים