פורסם 2010 בינואר 3115 שנים אני צריך עזרה ב2 נושאים:דבר ראשון, כמה עולה לתקן ג'נט קידמי, כלומר לזרוק את הברזל הקיים, להרכיב אחד חדש?דבר שני, מה ההבדל בין שלושת הצמיגים האלו ואיזה הטובים ביותר?MAXPOWERSTARFIREFIRESTONEכמה צריכים לעלות רביעת צמיגים מכל חברה כולל הרכבה ואיזון פרונט?אם אין מבינים כאן בפורום, אשמח להמלצה לפורום הטוב ביותר שאוכל לשאול את השאלות הנ"ל (קארספורום?).
פורסם 2010 בינואר 3115 שנים ממה שאני מבין אין ממש דרך לענות על השאלה שלך.. יש טווח מחירים נרחב בשתי השאלות שלך בהתאם לדגם..כמו כן לכל חברת צמיגים יש המון המון דגמים שחלקם יכולים להיות מעולים וחלקם זבל ככה שלפי שאתה רוכש צמיג צריך לברר עליו ממש ממש טוב אם כמובן חשוב לך האיכות.בארץ תחום הצמיגים דיי פרוץ וקשה למעקב בסגנון ZAP במחשבים למשל..
פורסם 2010 בינואר 3115 שנים 1.ג'אנט תשיג מפירוק.2. מה זה השמות של החברות צמיגים האלה ? נשמע לי כמו איזה חברה סינית או משהו כזה על הפנים . תשקיע קצת יותר כסף ותקנה צמיגים של טויו/פירלי/פאלקן/קונטיננטל/דנלופ/goodyear.אלה חברות איכותיות .[לי אישית על הרכב מורכבים כרגע פאלקנים]צמיג = בטיחות.בהצלחה , לכל שאלה דומה אני אשמח לענות (:
פורסם 2010 בינואר 3115 שנים ג'אנט ברזל זה מאוד זול... 100 - 400 ש"ח. זה דיי תלוי מה גודל הג'אנט שלך. אל תשכח שתצטרך גם איזון פרונט. לא, באמת אין זאפ לצמיגים. ביום שנראה בזאפ מוסכים, תסתכל סביב וחפש מישהו רכוב על חמור בדרך לירושלים... בנוגע לשאלה, איזה מכונית יש לך ? בצמיגי שטח אני יכול לתרום קצת ידע מהתקופה שאני החלפתי... (ג'יפולוג אתר מעולה) מכונית ספורטיבית (או אם אתה מתלהב עוד מלנסוע באוטו...), חפש בקארספורום. חוצמזה, לך על פירמה מוכרת ובמחיר זול. (לא מכיר פירמות ? תגגל.) אין לך מה להשוות בין שמות. תשווה בין דגמים. תברר איזה מידות צמיג אתה צריך (ברישיון רכב / מאחד הגלגלים המורכבים) המידות הולכות כך: מידת ג'אנט R חתך / רוחב. ג'אנט באינטשים חתך זה מספר האחוזים מהרוחב (=לגובה הצמיג) ורוחב במ"מ. ותתקשר לפנצריות למחירים. יש לי פנצ'ריה מומלצת בנס ציונה אם אתה מעוניין. אבל אם תגגל תמצא מומלצות בכל הארץ.
פורסם 2010 בפברואר 115 שנים מחבר הצמיגים הוחלפו כבר (לא ע"י, הרכב לא שלי), השאלה הייתה לידע ולהבנה מבין הצמיגים שנרכשו ושהיו ברכב קודם לכן לדעת איזה טובים יותר, כי אני מרגיש "אחרת" עם הצמיגים החדשים. ולא בהכרח טוב יותר. יום חמישי אבדוק שוב כי הייתי עייף ומצוברח אתמול וזה השפיע. 4 צמיגים חדשים סטאר פייר כולל הרכבה איזון פרונט 4 טסות (ותיקון/החלפת ג'נט) = 1290 ש"ח. אפורפו מגנזיום, חלק אומרים שהוא כבד יותר לרכב (יציבות + מכביד על הרכב-מנוע + גורם לרכב לשתות יותר דלק) ומאידך אחרים טוענים שהוא קל יותר. מויקיפדיה אני קורא שהוא חזק יותר אך קל יותר. אז מה נכון? אם אפשר גם לחדד. והאם עיקום הג'נט במגנזיום יקר יותר? והאם קל יותר לעקם אותו? תודה.
פורסם 2010 בפברואר 115 שנים מגנזיום הוא קל יותר (הרבה יותר) מברזל.בחישוקי מגנזיום הבעיה איננה עיקום אלא שבירה, כי המתכת קשה ופריכה יותר מברזל. לנסיעת שטח קשה (סלעי) פחות מומלצים חישוקי מגנזיום, כי עדיף לעקם בשטח ג'אנט ולתקן אותו עם פטיש חמש, מאשר לשבור אחד...מכיוון שהוא קל יותר, יהיה שיפור בצריכת הדלק. (פחות התנגדות לסיבוב הגלגל ע"י המנוע)יציבות ? אולי פגיעה תיאורטית. לא חושב שזה ממש משנה... אפשר לחשב את שינוי מ. כ. אבל זה באמת זניח ביחס למשקל הרכב.
פורסם 2010 בפברואר 115 שנים 4 צמיגים חדשים סטאר פייר כולל הרכבה איזון פרונט 4 טסות (ותיקון/החלפת ג'נט) = 1290 ש"ח.יאחושילינג איזה קופה עשו עלייך..... מטורף.כשיהיה גשם אל תצא עם הצמיגים האלה, חבל סתם תמות.
פורסם 2010 בפברואר 115 שנים מחבר ת'יודע סחבק, יש דרך לומר דברים.. עליי לא במדוויק, כי זה לא הרכב שלי, ואני לא הלכתי להחליף.
פורסם 2010 בפברואר 115 שנים מגנזיום הוא קל יותר (הרבה יותר) מברזל.בחישוקי מגנזיום הבעיה איננה עיקום אלא שבירה, כי המתכת קשה ופריכה יותר מברזל. לנסיעת שטח קשה (סלעי) פחות מומלצים חישוקי מגנזיום, כי עדיף לעקם בשטח ג'אנט ולתקן אותו עם פטיש חמש, מאשר לשבור אחד...מכיוון שהוא קל יותר, יהיה שיפור בצריכת הדלק. (פחות התנגדות לסיבוב הגלגל ע"י המנוע)יציבות ? אולי פגיעה תיאורטית. לא חושב שזה ממש משנה... אפשר לחשב את שינוי מ. כ. אבל זה באמת זניח ביחס למשקל הרכב.היציבות משתפרת ככל שהמשקל הבלתי מוקפץ (משקל שלא נתמך ע"י המיתלים) נמוך יותר, בגלל שככל שהמישקל הבילתי מוקפץ נמוך יותר לגלגל קל יותר להגיב לפני השטח באופן מהיר יותר,ככל שהמהירות עולה כל גרם הופך למשמעותי יותר.
פורסם 2010 בפברואר 115 שנים I stand corrected תודה (אני חשבתי על יציבות בסיבובים ושפ"צים, אבל במחשבה שניה אתה צודק יותר...)
פורסם 2010 בפברואר 215 שנים tires4u.co.ilלפני שבועיים החלפתי רבעיית צמיגים (פיראלי P400 בני 3 חודשים) עלה לי 275 לצמיג בצמיגי שואף.כיוון פרונט אצל אהרון רוט בבני ברק עלה 240 שקל לכל ציר (עשיתי גם קידמי וגם אחורי).
פורסם 2010 בפברואר 215 שנים 4 צמיגים חדשים סטאר פייר כולל הרכבה איזון פרונט 4 טסות (ותיקון/החלפת ג'נט) = 1290 ש"ח. איזה טעות, זה פשוט צמיגי זבל. הצמיגים האלה מחזיקים המון זמן מעמד ויש להם זמן מדף ארוך מאוד, כי הסינים שמים להם כמות כזאת של פלסטיק, ככה שאין הרבה גומי שיתפוס את הכביש. הליסינג החליף לאבא שלי באוטו לWESTLAKE (פג'ו 407) סיבובים שפעם הESP לא היה נדלק ולא היו שום חריקות צמיגים, היום אתה שומע חריקות צמיגים, והESP נחלץ לעזרה. אל תעשו את הטעויות האלה, תשקיעו עוד 1000ש"ח זה החיים שלכם.
פורסם 2010 בפברואר 215 שנים אל תעשו את הטעויות האלה, תשקיעו עוד 1000ש"ח זה החיים שלכם. למה עוד 1000 ש"ח? במחיר שעשקו אותו על הזבל סיני הזה, שאפילו על מלגזה לא הייתי שם אותם, הוא היה יכול לקבל בכיף ContiPremiumContact 2 של קונטיננטל. אפילו C-Drive של יוקוהאמה היה נכנס בסכום הזה בשקט. וזה אני מדבר גם על מידות גדולות יחסית של 195/65/15. אם יש לו מידה קטנה יותר הוא יכל גם לחסוך. קיצר, פרייארים לא מתים. טוב אולי כן, כשצמיגים שלהם זבל סיני
פורסם 2010 בפברואר 215 שנים למה עוד 1000 ש"ח? במחיר שעשקו אותו על הזבל סיני הזה, שאפילו על מלגזה לא הייתי שם אותם, הוא היה יכול לקבל בכיף ContiPremiumContact 2 של קונטיננטל. אפילו C-Drive של יוקוהאמה היה נכנס בסכום הזה בשקט. וזה אני מדבר גם על מידות גדולות יחסית של 195/65/15. אם יש לו מידה קטנה יותר הוא יכל גם לחסוך. קיצר, פרייארים לא מתים. טוב אולי כן, כשצמיגים שלהם זבל סיני חחחחחחחחחחחחחחחחח עלק על מלגזה ב1000 - 1200 אפשר להביא אחלה צמיגים שבעולם ולא צריך להשקיע יותר. ד"א יש לפעמים מחירים סבבה רצח על צמיגי GOODYEAR באוטו דיפו, 60% הנחה עד הצמיג השני.
פורסם 2010 בפברואר 215 שנים בכל הפעמים שראיתי את המבצעים האלה שלהם, זה היה על הצמיגים ה"ירוקים" (Energy Saver או איך שהם לא קוראים להם) המגעילים. לא הייתי מתקרב אליהם.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.