עבור לתוכן

כשאתה מבצע עיסקה עם גורם שאתה לא סומך עליו ב100 אחוז

Featured Replies

פורסם

במה עדיף להשתמש בכרטיס אשראי או בצ'קים ?

פורסם

עדיף לא לבצע את העסקה בכלל

פורסם
צ'קים - מהם?

צ'קים הם אמצעי תשלום היכול לשמש אותנו בעת ביצוע עסקאות ודומה באופן כללי ליתר אמצעי התשלום כגון: העברה בנקאית, שימוש בכרטיסי אשראי או תשלומים המבוצעים בשטרות מזומן. כאשר אנו מחליטים לבצע עסקה מסויימת באמצעות צ'קים, טמונים בכך יתרונות, כאשר היתרון הבולט בהם הוא זכותנו לפנות לסניף הבנק שלנו ולדרוש את ביטול הצ'ק, וזאת בעסקה אשר הסחורה לא סופקה לנו. בהשוואה ל צ'קים, ביטול עסקאות אשר התבצעו בכרטיסי אשראי הינה מוגבלת יותר.

אם מחפשים חסרונות בשימוש ב- צ'קים אז הבולט שבהם הוא האפשרות להעביר צ'קים שלנו לגורם שלישי אשר יכול לפרוע את ה- צ'קים גם אם לא קיבלנו תמורה בעבורם. אולם בעיה מעין זו אפשר לפתור על ידי כתיבת ביטויים מסויימים על גבי ה- צ'קים אשר בבעלותנו.

http://www.offset-color.com/node/62

פורסם
  • מחבר

עדיף לא לבצע את העסקה בכלל

יופי חכם אבל המצב כרגע שאין ברירה לבצע את העיסקה כי היא מאוד מאוד חשובה לי ואין לה תחליף..

אני לא אומר שיש לי סיבה להאמין שמדובר ברמאי בצד השני פשוט אני נוקט באמצעי זהירות

פורסם

לך על צ'ק דחוי למוטב בלבד ושאי אפשר לפדות אותו למזומן אלא רק ישירות לחשבון הבן אדם.

ככה יהיה לך זמן עד שתקבל מה שאתה צריך ואם לא תקבל אז תוכל לבטל לפני שיגיע התאריך של הצ'ק.

פורסם

כמובן שאשראי. באשראי אתה מבוטח (וגם חברת הביטוח מן הסתם).

פורסם

אך ורק בכרטיס אשראי

כאן אתה מכניס לעיסקה גורם נוסף שיש לו אינטרס להגן עליך, בתור לקוח שלו. בנוסף תמיד עדיף לעשות עסקות מסוכנות בשיחת טלפון ולא בהעברת הכרטיס באופן פיזי. בעסקה כזו שנקראת עסקה במסמך חסר יש לך יותר זכויות.

כדאי גם לעשות הרבה תשלומים ככה אתה מחלק את הסיכון לתקופה ארוכה ואם קורה משהו תמיד אפשר לעצור.

וגם כמובן לעשות את העיסקה ביום החיוב שלך ככה יהיה לך חודש שלם לבדוק שהכל תקין.

שיקים לעומת זאת זה סכנת נפשות, צריך להבין הרבה איך לרשום שיק בצורה נכונה וגם הרבה לא יודעים אבל שיק שניתן אסור לבטל. הבנק כמובן יבטל אבל אתה חשוף להליך מזורז במסגרת הוצאה לפועל בגין הביטול, לא צריך להוכיח חוב מספיק שיש להם את השיק שבוטל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים