עבור לתוכן

מבקשת עזרתכם בהתקנת xp-home. + האם אזדקק לדיסק בוט?

Featured Replies

פורסם

היי לכולם.

התבקשתי לעזור למישהו שנראה שהמחשב שלו תקוע בבעיות שבושם אופן הוא לא הצליח לפתור. (גם על ע"י תיקון או restore point) לפני שאני נוגעת במחשב רציתי לוודא שאני זוכרת את הכל נכון ולא פספסתי דבר כך שלא אגרום צרות נוספות.

בעקבות בקשתי הוא גיבה את כל הקבצים החשובים. כעת ארצה אוו לנסות איכשהו לפתור בעזרתכם את הבעיה, או מה שלאחר כל מה שעשה ולא הצליח עושה רושם כפשוט יותר, - לפרמט אותו ולהתקין את ה- XP- home שלו מחדש.

1. ברשותו xp-home oem מקורי עם sp2

אם אני זוכרת נכון, בדיסקים מהסוג הזה אין צורך בדיסק בוט נוסף וניתן להתקין את ה- XP ישירות. האם אני זוכרת נכון או שבכל אופן יש סיכוי שאינו כולל בוט. היה וכן, האם עלי לחפש משהו מסויים?

2. הפלופי במחשב ההוא בוטל (מי צריך פלופי היום?) ובנוסף, ברגע שהחלו הצרות עם המחשב (פרטים בהמשך) נראה שגם צורב ה-DVD אינו מזוהה - עושה רושם שקורא ה- CD דווקא כן. הוא חושש שעקב שבהתחשב בנתונים אלו צפויות בעיות בהתקנה. לדעתי לא. האם יש משהו בדבריו? אם כן כיצד ניתן לפתור את זה ואם לא, אשמח אם תעזרו לי להרגיעו.

3. לוח האם שלו הוא:

D915GAV http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/d915gav (מעבד אינטל פנטיום 4 3000MHz)

משהו יודע כיצד אני מגדירה שם בוטינג מה- DVD והאם צפויות לי בעיות כלשהן איתו?

4. בנוסף באותו לוח מציעה אינטל בBIOS UPDATE אבל ממליצה לא לעשות כן אלא במקרים של בעיות עם הביוס והלוח. מידי פעם יש בעיות במחשב זה והוא תוהה האם כדאי לעשות זאת והיה וכן האם ניתן תוך כדי העבודה או שעדיף כעשר מתקינים מחדש את המחשב.

5. גם כעת כאשר יש בעיות הוא הצליח לגבות דרך ה- USB וה- DOC האם את הדרייברים הראשוניים אוכל להתקין לו משם או שיש צורך לצרוב אותם על דיסק?

6. אגב, הוא דיווח שהבעיה החמורה (אולי היה משהו מינורי קודם, לא יודוע לי בנושא) החלו אתמול כאשר הוא עדכן את ה AVAST שלו לגרסה 5 החדשה- קודם עבד והיה מרוצה מה- 4.8. מאז המחשב סרב לעבוד ועובד רק במצב בטוח. גם לאחר שניסה להסיר את התוכנה לא הצליח לעבוד. אני יודעת שאצלי בהתקנה נקיה על ה- 7 ה- AVAST5 לא עשה בעיות ונראה שהוא עובד היטב.

האם כדאי להמנע מלהתקין את הגרסה החדשה על ההתקנה החדשה של ה- XP שלו? או שכמו שהצעתי, להתקין את ה- 5 בהתחלה ואם לא תהנה בעיות, להמשיך בהתקנות המחשב. היה ותהה בעיה, מיד להתקין מחחדש ואז להתקין את ה- 4.8.

כמובן, שהיה ויש לכם עוד טיפים ועצות עבורי אשמח.

תודה מראש למתייחסים ולעוזרים.

פורסם

1.אם כונן הדיסקים עובד , לא אמורה להיות בעיה להתקין xp. התקנת xp מגיעה על דיסק רגיל, מיקרוסופט עברה להתקנה מdvd רק בווינדוס ויסטה ומעלה. אם הדיסק מקורי כמו שאמרת, הוא אמור לעשות בוט בלי שום בעיות ולא צריך שום דיסק נוסף.

2.אותה תשובה. אם כונן הדיסקים עובד , לא תהיה בעיה.

3.כשמפעילים את המחשב אמורה להופיע הודעה בסגנון press xx to access system bios, בד"כ זה del בהרבה מהביוסים.

באחד מהתפריטים אמור להופיע הסדר שבו המחשב בודק איפה נמצאים קבצי הפעלה שהוא יכול לאתחל באמצעותם את המחשב. מכיוון שהתפריטים שונים בכל ביוס , אין לי אפשרות לומר לך איפה זה נמצא בדיוק.

4.אם הכל עובד כמו שצריך , עדיף לא לעשות עדכון ביוס אם לא מתמצאים בזה , זה יכול לגרום נזק אם לא מבצעים את זה כמו שצריך.

5.תיאורטית זה אפשרי , למרות שלדעתי עדיף להעתיק אותם למחשב אחרי ההתקנה של מערכת ההפעלה ואז להתקין אותם. עדיף גם להוריד את כל הדרייברים הכי מעודכנים לxp מכאן : http://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProductFamily=Desktop+Boards&ProductLine=Intel%C2%AE+915+Express+Chipset+Family+Boards&ProductProduct=Intel%C2%AE+Desktop+Board+D915GAV

צריך לבחור באפשרות windows xp home

6.לא ידוע לי על בעיות תאימות של avast עם ווינדוס xp, בכל מקרה מכיוון שהווינדוס מקורי , אפשר להתקין במקום את האנטיווירוס של מייקרוסופט, שהוא אנטיוירוס מצויין שגם מגלה מזיקים http://www.microsoft.com/Security_Essentials/

מקווה שעזרתי :)

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה, kanpachi

1+2. אכן, הדיסק מקורי וארגיע אותו שכל הדיסקים המקוריים אמורים לעשות בוטינג ללא בעיות (מקווה שאכן יעבוד).

3. מקווה שההודעה אכן תופיע. והגישה לפחות לסדר ההפעלה תהה פשוטה. אגב, הורדתי את הספר של הביוס, סביר להניח שזו אני, אבל לא הצלחתי למצא שם מיידע בנושא.

4. כן, חשבתי כך. מקווה שלא נזדקק לעניין.

5. התכוונתי להעתיק אותם למחשב לאחר העלאת ה- XP. פשוט תהיתי אם ייתכן ורם התקנת הרייברים יש סיכוי שאתקל בעיה עם ה- DOC.

6. מעניין מה שאתה אומר בקשר לאנטיוירוס של מיירוסופט . אולי כדאי לבדוק אם הוא טוב יותר מה-AVAST. מה שכן, בוודאות ה avast4.8 עבד קודם במחשב ההוא. למה ה- 5 עשה צרות זו כבר שאלה אחרת.

וכן, עזרת :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים