פורסם 2010 בינואר 3015 שנים היי לכולםאני עובד באופן קבוע על imac עם מערכת הפעלה של mac osx ומגבה את הקבצים שלי על כונן חיצוני WD my book essentials edition 1tb.לאחרונה קניתי מחשב נייד dell i7 ואני צריך לעבוד עליו עם הקבצים שנמצאים בכונן החיצוני, אבל המחשב לא מזהה אותו.איך אני יכול להגדיר מחדש את הכונן כך שגם מק וגם פי סי יוכלו לקרוא אותו ולכתוב עליו?(כמובן שרצוי שזה יהיה בלי למחוק אותו כי זו תהיה קצת בעייה...)תודה רבה!!!
פורסם 2010 בינואר 3015 שנים לוינדוס ו-mac יש מערכות קבצים שונות, ולכן זה בעייתי.אני לא יודע עם איזה מערכת קבצים mac עובד, אבל אני משערשהוא מסוגל לעבוד עם FAT אז במקרה כזה צריך לפרמט את הכונןהקשיח ל-FAT שגם וינדוס וגם מאק יוכלו להסתדר איתה.יכול להיות שאפשר לבצע המרה כזאת בלי לבצע פורמט לכונן, תחפש בגוגל.לחילופין, אם זה לא עובד (יכול להיות שמאק לא מסתדר עם FAT למשל)אז כנראה תצטרך להתקין תוכנה על המאק שתקרא פורמט של מערכת קבציםשאיתו וינדוס מסתדר (למשל FAT או NTFS) או ההפך, להתקין תוכנה על הוינדוסשתקרא פורמט מערכת קבצים שאיתו מאק מסתדרואת כל זה אני לא יודע אם תוכל לבצע בלי לפרמט את הכונן, אז אני מציע שתגבהאותו איפשהו (בלי קשר, אם המידע הזה חשוב לך, תמיד צריך להחזיק גיבוי [אחד לפחות] איפשהו)
פורסם 2010 בינואר 3015 שנים פשוט תגבה הכל ותמיר את מערכת הקבצים עליו לNTFS. כמו במקרים עם לינוקס גם פה חלונות יודעת לעבוד עם הטכנולוגיות שלה טוב מאודת אבל עם אחרות ומהצד השני ישנה תאימות.אחרי שהכונן יהי עם מערכת קבצים NTFS תוכל לגשת אליו בSMB גם ממחשב ה"PC" וגם מהמחשב של אפל.
פורסם 2010 בינואר 3015 שנים ובנוסף למה שאמר multicore, תתקין על המק תוכנה NTFS-3G המאפשרת קריאה/כתיבה חופשית על כונני NTFS. (בברירת מחדל OSX יכולה רק לקרוא NTFS)
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.