עבור לתוכן

חשוב - עצומה למען הנסיעה לפולין, שהממשלה לא טורחת לממן

Featured Replies

פורסם

משרד החינוך הגדיר את המסע לפולין כ"חיזוק השייכות הלאומית והזיקה להיסטוריה ולמורשת". רק חבל שלמרות דבריו, הוא הפסיק את מימון המסע, ועשרות אלפי נערים לא יכולים לממן את נסיעתם.

היום בטור של יאיר לפיד בעיתון, דובר על בית הספר שהוא מלמד בו. זהו בית ספר עם נערים ממשפחות קשות יום, שלמרות הכול הם חכמים ומחוברים למורשת העם. הוא דיבר איתם על המסע לפולין, ושאל האם הם מתכוונים לצאת. הם רצו, אך לא יכלו, כמובן, בגלל המחיר - 6000 שקל (!). למסע יוצאים פי שלושה תלמידים מהעשירונים העליונים מהעשירונים התחתונים - ואני שואל: איך זה שלמסע לפולין, המסע לפולין, שהוא אחד הדברים החשובים ביותר שנו עוברים בחיים, יכולים לצאת רק העשירים?? :pissed: :pissed:

בשביל שיהיה להם סיכוי לצאת למסע, ניסו התלמידים מיפו לשלוח מייל למשרד החינוך, אך לא טרחו אפילו לענות להם. לכן הם פתחו עמוד באתר "עצומה" - כנסו, תחתמו, ותעזרו להביא את המסע אל כל האוכלוסייה! (ותגיבו פה כדי שהנושא יישאר חי :P).

ותפרסמו את הנושא... גם אני אישית שנסעתי לפולין ושמעתי שהורידו את הסבסוד שהיה כאב לי מאוד, זה הכעיס אותי מאוד ונאלצתי לעבוד בשביל לשלם חצי מהסכום. חייבים להפסיק את זה!

http://atzuma.co.il/poland

אני מאחל להם בהצלחה... :xyxthumbs:

פורסם

חותם

פורסם

אני לא מבין למה בדיוק המדינה צריכה לממן את המסע :nixweiss:

בכסף הזה אפשר לממן הרבה דברים שהם הרבה יותר נחוצים וקריטים

פורסם
  • מחבר

כמו מה? עוד כמה שרים שלא צריך? עוד כספים לצבא?

זה הדבר הכי חשוב בתקופת התיכון שיש לנו - ואנחנו צריכים לראות את מה שהיה שם - לפני שיהרסו את זה.

פורסם

הם לא צריכים לממן טיול ש-80 אחוז מהילדים שבו שותים כל לילה ועושים צחוקים כל הטיול וזה מה שוקרה בפועל.

פורסם

^^ צודק אני מכיר הרבה שהיו בפולין .

תמיד בטקסים בבית ספר מספרים על מה שראו ועד כמה שזה ריגש אותם אבל אחרי הטקס אם תשאל אותם איפה הם היו הם יגידו "ואללה לא יודע הייתי מסטול " .

בכול מקרה חתמתי .

פורסם

ולמה אתה חושב שמישהו ישים לב לעצומה הזאת (שכל אחד יכול לחתום עליה 100 פעם)

פורסם

לא, זו לא עצומה למען סיבסוד הנסיעה לפולין.

זו קודם כל עצומה, כפי שכתב לפיד במשפט האחרון טורו, כדי שיראו אותם.

כאן אני רואה את המכשלה הגדולה, הכשלון הגדול של פקידוני משרד החוסר-חינוך בשראל.

על המסע לפולין ניתן לדון רבות, ונדמה לי שרוב המקטרגים בנימוקים שהועלו כאן מכירים מעט מאד את המסעות הללו. אבל נראה לי שההיבט החשוב ביותר בטור הנכתב הוא הזילות והזילזול וההתעלמות של אנשם במערכת היחידה לה אסור להתעלם מפניות של תלמידים.

יש עוד הרבה תחומים בהם משרד החינוך כשל וכושל בהקניית הידע הנדרש, ויש סיבות להתדרדרות בהישגים הלימודיים היום לעומת מה שהיה כאן לפני 40 שנה. הגישה הניאו-ליברלית-קפיטליסטית הפושה בארצנו (והפושעת בתושביה) מדגישה את חוסר האחריות של המדינה לאזרחיה ולתלמידיה ומעודדת חוסר לכידות חברתית. גם מטמטיקה ופיזיקה ברמה טובה לומד רק מי שיכול להרשות לעצמו כלכלית. אבל כל זה אינו מצדיק ואינו צריך להצדיק התעלמות אנשים במערכת הזו ממי שלמענם - תיאורטית ועל פי הצהרותיהם - המערכת קיימת.

[br]פורסם בתאריך: 30.01.2010 בשעה 11:37:46

הם לא צריכים לממן טיול ש-80 אחוז מהילדים שבו שותים כל לילה ועושים צחוקים כל הטיול וזה מה שוקרה בפועל.

לא יודע מהיכן המידע ועל בסיס איזה נתונים, אבל שמתי לב כי לרוב (לא תמיד) רמת הרצינות של התלמידים היא לרוב הפוכה לרמה הסוציו-אקונומית של הוריהם.

בשני המקרים החמורים של ההשתוללות, האחד היה השתכרות ומריחת תוצרי עיכול (איזה שם נחמד לחרא) על הקירות והרהיטים והשני הזמנת זונות לחדר ואחרי בילוי שטוף אלכוהול, סירוב קולני לשלם והשתוללות במסדרונות. בשני המקרים מדובר היה בתלמידים מבתים מאד "טובים" (הראשון - בשיכון דן בתל אביב).

[br]פורסם בתאריך: 30.01.2010 בשעה 11:46:58

............. גם אני אישית שנסעתי לפולין ושמעתי שהורידו את הסבסוד שהיה כאב לי מאוד, זה הכעיס אותי מאוד ונאלצתי לעבוד בשביל לשלם חצי מהסכום. .........

http://atzuma.co.il/poland

אני מאחל להם בהצלחה... :xyxthumbs:

זה שנאלצת לעבוד כדי לממן חלק מהעלות אינו דבר גרוע, אני רואה בכך אפילו ערך חיובי. הבעיה היא בכך שרוב אותם תלמידים כבר עובדים, שעות רבות אחי שעות הלימודים, כדי שיהיה בבית לחם על השולחן. לרובם גם אין אינטרנט או מחשב בכלל והבעיה שלהם אינה אם כדאי להתחבר לרשת המהירה של בזק ולא (כמו שראיתי שואלים כאן לפני זמן מה) מה כדאי לבקש מההורים בנסיעתם הקרובה לחו"ל, אלא אם כדאי ללכת ברגל חצי שעה לבית הספר כדי לחסוך את דמי הנסיעה, שיכולים להוסיף עוד קופסת גבינה למקרר המשפחתי.

פורסם

אהא. אז לטעמתך אם עכשיו ניקח רק תלמידים ממעמדות סוציו-אקונומיים נמוכים וזאת מבלי שדהם ישלמו בכלל, הם ישבו כמו מלאכים טובים כל הטיול ולא יעשו שטויות?

ההקבלה שלך ששטויות נעשות ע"י תלמידים ממעד סוציו אקונומי "סביל" היא נוראית ושטותית. הרבה ברור לך מעבר לכל ספק סביר, וגם בכל עקומת גראפים שיעשו אי פעם, שהאחוז הניכר של התלמידים הבעייתיים מבחינה משמעתית, הם התלמידים שבאים מבית "רע". ובית "רע", בהתאם להגדרות מכליליות שכאלה, הוא אותו מעמד "סוציו אקונומי נמוך".

יש עוד 200000 דברים שכדאי ורצוי שהממשלה תשלם עליהם מבחינת החינוך הקלוקל בארץ לפני שהיא צריכה לתת מימון למסע לפולין.

את המסע הזה אפשר לעשות בעצמך. אם בתור חייל משוחרר כל בן אדם בימינו מסוגל לעבוד ואז לטוס לחו"ל ל-70 מליון שנה, הרי שהוא גם יכול להרשות לעצמו מסע בפולין באותה הדרך והמידה.

פורסם

אהא. אז לטעמתך אם עכשיו ניקח רק תלמידים ממעמדות סוציו-אקונומיים נמוכים וזאת מבלי שדהם ישלמו בכלל, הם ישבו כמו מלאכים טובים כל הטיול ולא יעשו שטויות?

לא, זה לא ה "לטעמך" ואם רצית לדעת דעתי יכולת פשוט לשאול. זה גם לא מבטיח דבר לא לכאן ולא לכאן. ציינתי היסק מענין בעיקר לאור הטיעונים על התנהגות התלמידיםפ כנימוק לביטול הנסיעות. ממנו ניתן להסיק כי דווקא מי שנזקק יותר לסיוע במימון סטטיסטית - סטטיסטית בהכללה בלבד - יש סיכוי נמוך יותר שיהא מעורב בהשתוללות כזו שמעלים כנימוק נגד הנסיעות. ויודגש כי זו התרשמות וחוות דעת אישית ולא סקרים מדעיים לאורך זמן, שהרי ממילא בסיס הנתונים - כלל מספר הנוסעים - אינו זהה אלא מוטה בבירור לריבוי מוחלט של תלמידים מבתים מבוססים כלכלית.

ההקבלה שלך ששטויות נעשות ע"י תלמידים ממעד סוציו אקונומי "סביל" היא נוראית ושטותית. הרבה ברור לך מעבר לכל ספק סביר, וגם בכל עקומת גראפים שיעשו אי פעם, שהאחוז הניכר של התלמידים הבעייתיים מבחינה משמעתית, הם התלמידים שבאים מבית "רע". ובית "רע", בהתאם להגדרות מכליליות שכאלה, הוא אותו מעמד "סוציו אקונומי נמוך".

זו לא הקבלה ואינה שטותית. זו הבחנה ותובנה של מספר לא קטן של תלונות על התנהגות בנסיבות שכאלו. מסכים איתך שיש קשר בין התנהגות בכלל לבין מעמד סוציו-אקונומי (עוד אחת מהרעות החולות של שיטה המעלה על נס את ההכנסה כביטוי לערכו של אדם באשר הוא אדם). אני מחווה דעה על הנסיבות היחודיות בהם אנו עוסקים ערגע, המסע לפולין. שוב, כדי להדגיש את חוסר התקפות של הטיעונים על התנהגות תלמידים כסיבה לביטל המסע או למניעת סיוע.

יש עוד 200000 דברים שכדאי ורצוי שהממשלה תשלם עליהם מבחינת החינוך הקלוקל בארץ לפני שהיא צריכה לתת מימון למסע לפולין.

את המסע הזה אפשר לעשות בעצמך. אם בתור חייל משוחרר כל בן אדם בימינו מסוגל לעבוד ואז לטוס לחו"ל ל-70 מליון שנה, הרי שהוא גם יכול להרשות לעצמו מסע בפולין באותה הדרך והמידה.

כן, יש הרבה דברים שיתכן וחשובים יותר בחלוקת העוגה התקציבית. אני בטוח שתוכל לציין כמה וכמה ואחרים אולי יציינו דברים אחרים. אלא שלא בכך הנושא כרגע, ומי שתמים כדי להאמין כי הכסף יופנה לדברים חשובים באמת מוזמן להשתכנע שכדאי לו לשלם על 3 דונם לבניה 5 ק"מ מתל אביב, רק מצד מערב שלה.

בנוסף יש ענין די מהותי של מחוייבות המדינה: אם הגדיר משרד החינוך חשיבות למסע, יתכבד ויפעל כדי שכלל התלמידים המתאימים לכך - המתאימים לכך ולא כולם - אכן יקבלו את המארג החינוכי הזה.

ולא, זה לא אותו דבר. היות והייתי בסרט הזה וגם בזה, ויותר מפעם אחת, לדעתי אין סיור עצמאי זהה ואפילו לא דומה לזה הנערך במסגרת המאורגנת המסוימת הזאת, עם אנשים בני גילך וחברים שיש איתם קשר לפני וגם אחרי, ועם הדרכה מיוחדת זו הניתנת על ידי מדריכי פולין (להבדיל ממורות בית הספר).

בנוסף - אחרי השחרור (של אותם 60 אחוז שעושים שירות צבאי) האדם לרוב עסוק בדברים אחרים ולא זה הנושא בראש מעייניו.

פורסם

כשאני טסתי לפני כמה שנים במסגרת משלחת, המצב האקונומי היה לא משהו, והאגודה לקידום החינוך דאגה לי ושילמה על העניין.

אני לא מבין למה בדיוק המדינה צריכה לממן את המסע :nixweiss:

בכסף הזה אפשר לממן הרבה דברים שהם הרבה יותר נחוצים וקריטים

כסך צריך לחלק בצורה חכמה, לא לרכז הכל במקום אחד או שני מקומות כמו תרופות ובטחון.

פורסם

לא יודע מהיכן המידע ועל בסיס איזה נתונים, אבל שמתי לב כי לרוב (לא תמיד) רמת הרצינות של התלמידים היא לרוב הפוכה לרמה הסוציו-אקונומית של הוריהם.

בשני המקרים החמורים של ההשתוללות, האחד היה השתכרות ומריחת תוצרי עיכול (איזה שם נחמד לחרא) על הקירות והרהיטים והשני הזמנת זונות לחדר ואחרי בילוי שטוף אלכוהול, סירוב קולני לשלם והשתוללות במסדרונות. בשני המקרים מדובר היה בתלמידים מבתים מאד "טובים" (הראשון - בשיכון דן בתל אביב).

מהיכן המידע ועל בסיס איזה נתונים? המציאות.

ובמקרה זה גם היה אחד מבתי הספר היותר איכותיים בארץ, שלא אציין פה את שמו.

וזה היה קורה גם בכל טיול של כל בית ספר, תפסיק להיתמם.

פורסם

אצלנו במסע היו רק רציניים ולא היו בעיות ומי בא למסע בא בשביל לראות ולדעת יותר ולא בשביל לטוס לחו"ל. למרות שהיו כמה בודדים שהביאו בירה לחדר אבל לא יותר מזה.

פורסם

אני מפקפק בדבריך, אולי יש דברים שלא ראית.

בכל מקרה, למרות השתייה והתהוללות שהלכה שם, ברגעים החשובים ידענו להתנהג בהתאם, אבל אני עדיין חושב, שילדים בני 16-17 ואולי אפילו 18 מספיק בוגרים לטיול כזה, אני פשוט לא רואה את הממשלה מממנת את זה, כי פשוט אין מאיפה.

פורסם

המסע הזה הוא בור ללא תחתית וסופו שיתבטל מאחר ולהורים תמיד יהיה קשה לתת ולממשלה אין מספיק כסף לתקצב.

לדעתי כדאי להקים מרכז "כחול לבן" שמשחזר בנאמנות את מה שקרה ולחייב את כל בתי הספר בארץ בביקור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים