עבור לתוכן

חוות דעת והתייעצות בקשר למפרט מחשב (i5 +HD5770 VS Athlon IIX4 +HD5850)

Featured Replies

פורסם

הרכבתי מפרט למשחקים (סרטים וקצת פוטושופ) ורציתי לשאול לדעתכם עליו ובקשר לאפשרות אחרת

מעבד i5 750 +מאוורר של הקופסא

לוח אם GA-P55M-UD2 gigabyte

זיכרון 2GB 1333mhz transcend X2

כרטיס מסך HD5770

ספק HEC 500W

מארז ANTEC עם 2 מאווררים

צורב LG

זה יוצא בערך 4000

הכרטיס מסך לא חזק ביחס ל4890 וgtx260 לכן חשבתי שיגיע הזמן אפשר לקנות עוד 5770 לקרוס פייר בגלל הצריכת חשמל הנמוכה שלו (500W אמור להספיק ?)

אבל מצד שני אפשר ללכת על מעבד Athlon IIX4 וכרטיסמסך HD 5850 . זה יוצא אותו מחיר כולל. (ה5850 שווה בביצועים כמעט לשני 5770 על קרוספייר)

אני לא יודע עד כמה התפקיד של המעבד חשוב בתמונה הגדולה של השרשרת ביצועים ואיפה להשים את הסדר עדיפויות. האם האטלון יהווה צוואר בקבוק ? איפה באמת התפקיד של המעבד בא לביטוי ?

קראתי שמעבדים נוספים מתוכננים לצאת לסוקט AM3 וחשבתי שאם המעבד יכל להחזיק שנה וחצי (כמה זמן הוא יכל לעמוד בתוכנה עדכנית שתיצא ? ) אז אולי אוכל לשפר אותו לאיזה כרטיס שייצא לam3.

מה אתם חושבים ? הathlonIIX4 ו5850 לעומת ה i5 5770. ( ואיזה יוציא ביצועים יותר טובים ? )

תודה !

(עריכה: אני עם מסך של 1680X1050 22" )

פורסם

זה תלוי רזולוציה ומשחק ספציפי, אבל ברזולוציה של FHD, זוג 5770 בCF ייתנו ביצועים של 5870 בערך, ובדרך כלל מעל ל5850 בודד. הרעיון של CF של זוג 5770 עם הספק והלוח שבחרת, שניהם רעיונות רעים. הלוח בעל זוג חריצי PCIE, אחד X16 והשני X4, ככה שלא מדובר בלוח טוב לCF לטובת שיפור ביצועים במשחקים. וספק HEC500W גם לא יחזיק כמו שצריך זוג כרטיסים כאלו.

בכל מקרה, לפי הצרכים שאתה מתאר, עדיף יהיה ללכת עם הAMD וה5850 מבחינת ביצועים במשחקים.

פורסם
  • מחבר

שחכתי להגיד שהמסך שלי הוא בעל רזולוציה של 1680X1050. ישלי כמה שאלות בקשר למה שאתה אומר

לא ידעתי על pcie X4 בלוח p55, מה בקשר לCF על לוח של AM3 ? (עלה לי הרעיון של 5850 X2 לעתיד אבל בטח צריך ספק עם לפחות 650W)

אם אתה אומר שהשילוב הזה עדיף מבחינת ביצועים במשחקים אז באיזה תחום הi5 ו 5770 כן עדיפים? (על מה המעבד משפיע ? )

ומה בקשר לרעיון שבמקום קרוס פייר עתידי על שני 5770 פשוט לשפר ל5870 כשיבוא הצורך ?

תודה

פורסם

1. עקרונית, CF לא נועד לצרכי שדרוג, אלא לצרכי ביצועים גבוהים.

2. זוג 5850 עבור 1050X1680 זו שטות גמורה, ואם וכאשר תחליט שאתה רוצה את זה עלולות להתעורר מספר בעיות:

א. 5850 כבר לא יהיה בנמצא

ב. 5850 כבר לא יהיה רלבנטי

ג. ע"מ שמערך CF / SLI יהיה אפקטיבי, יש צורך בהרבה עדכוני תוכנה, גם בצד של דרייברים וגם בצד של מפתחי המשחקים.

אפשר לסכם ולומר שזו לא האפשרות העדיפה, ובמיוחד לא ע"מ לאפשר שדרוג עתידי.

3. נושא הCF הוא תלוי לוח, ישנם גם לוחות שתומכים בX16,X8 שזה יותר אפקטיבי. כנ"ל לגבי AM3, זה תלוי בלוח עצמו.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות, עזרת לי מאד

ישלי שאלה אחרונה אם אני אלך עם האט'לון שהוא מעבד יותר חלש מהi5 איפה המחסור בביצועים יכל לבוא בביטוי ?(הבנתי שלא במשחקים )

וכמה זמן אתה חושב לפני שהביצועים שלו כבר יצריכו החלפה לעומת הi5

פורסם

ברזולוציות שלך אין הרבה היגיון בלקנות 5850, ובאופן כללי כמו שאמר yz101 - לא הייתי ממליץ על CF.

לדעתי עדיף לך ללכת על האת'לון עם ה-5770, גם ככה בשביל המסך שלך כל מה שמעבר יהיה ביזבוז, ולשמור את הכסף לשדרוגים עתידיים.

פורסם
  • מחבר

בקשר לאט'לון לפי גורו 3D זה טיפה יכל לפגוע fps אבל לא ברמה נוראית

we also noticed our games starting to be hindered by the CPU

In the grand scheme of things though the processor offers more than enough horsepower for your games, the framerate will however be a little less with the faster single GPU based graphics cards.

For gamers I still like to recommend Phenom II, and if you need to stay within a lower budget we very much recommend the Phenom II X3 720BE processor as it overclocks really easily, bringing more performance to the table for not a lot of money.

אבל אני לא יודע איך עושים אוברקלוק אז..

בכל מקרה תודה על התשובות

(http://www.guru3d.com/article/amd-athlon-ii-x4-620-review-test/15)

פורסם

שלום לך ידידי

יש לי בערך את המפרט של מערכת אינטל שאתה חושב עליו עם 5770 ואתה יכול בהחלטלקחת אותו בשקט

הכרטיס מריץ את כל המשחקים על FHD בהגדרות הגבוהות בצורה שחיקה לחלוטין ללא תקיעות א עצירות(לא מדדתי פריימים אבל המשחקים שחיקים לחולוטין-)חוץ מקרייסיס על VERY HIGHT

מעבר לזה המערכת עם המעבד הנוכחי פשוט פנטסטי ולא רק משחקים השקעה טובה מה גם שבעוד שנה נחליף כרטיס מסך ממילא

בהצלחה

פורסם

ברזולוציות גבוהות החלק היחסי של המעבד הולך וקטן ומה שהופך להיות יותר ויותר משמעותי הוא כרטיס המסך.

ראה כמה גרפים בהודעה קודמת שלי:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=448462.msg3836599#msg3836599

השורה התחתונה - גם מעבד חזק הרבה יותר לא יציג ביצועי משחקים עדיפים בהגדרות גבוהות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים