עבור לתוכן

דילמה בנוגע לדיסק גיבוי-חיצוני .vs פנימי .

Featured Replies

פורסם

מתכנן לקנות בכל מקרה שני דיסקים, אחד לפעולה השוטפת ואחד לגיבוי.

בדילמה אם ללכת על דיסק גיבוי חיצוני או פנימי.

הבדלי המחירים ביניהם לנפח שאני מתכנן זניחים (אלא אם קונים e-sata).

פעולות הגיבוי שלי אינן ברמה שוטפת, אלא אחת למספר ימים, למשל גיבוי תמונות שצולמו (יחסית בכמויות) או גיבוי מסמכים חשובים וכדו'.

ממה שנאמר לי+ההגיון שלי, היתרונות/חסרונות הם.

חסרונות החיצוני

נחשב פחות אמין , העברת נתונים פחות מהירה (מוגבל ב-usb, אלא אם קונים חיצוני e-sata עם תמיכה תואמת מהלוח) ומצד שני הלוח שאני עומד לקנות יתמוך כנראה ב-usb 3.0.

ומצד שלישי, קראתי שמפתחים/פיתחו כוננים מיוחדים התומכים ב-usb 3.0, אז לא יודע אם מה שכתבתי קודם רלבנטי בכלל לאלו שאקנה עכשיו.

נראה לי שהעברת הנתונים מדיסק לדיסק בתוך המחשב קלה יותר.(למשל אם אתה מעביר תמונות מכרטיס הזיכרון אתה עושה את זה במקביל לשני הדיסקים, ואז אולי גם לא שוכח).

יתרונות החיצוני

פחות חום/רעש בתוך המארז, פחות מושפע מתקלות חשמל וכו'/וירוסים, בתוך המחשב (תכננתי לנתק אותו לחלוטין מהחשמל ומהמחשב כשלא עובד) , נייד/אפשרי לשימושים נוספים (פחות קריטי עבורי).

אציין, שבנוסף לנ"ל אני גם צורב, אבל גם זה דבר שלא ניתן לסמוך עליו 100%, מניסיון.

יש גם דברים מסוג זה:

http://www.wdc.com/en/

אשמח לשמוע דיעות מאנשים שהתנסו, לפני ההחלטה.

תודה.

• תגובות 32
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם אתה צריך לנייד את דיסק הגיבוי אז מן הסתם דיסק גיבוי פנימי אוטומטית יורד מהפרק ומשאיר לך את האופציה של דיסק חיצוני.

לגבי דיסק חיצוני נשאלת השאלה כמה אתה הולך לנייד אותו? אם אתה הולך לנייד אותו הרבה אז עדיף 2.5 אינץ' שלא דורש ספק ומתחבר למחשב ב- USB2.0

אם אתה מתכוון לנייד את הדיסק הקשיח לעיתים נדירות אז עדיף 3.5 אינץ' עם חיבור eSATA.

אגב אם אין לך צורך בניוד דיסק הגיבוי אז שימוש בדיסק פנימי יכול להיות מאוד נוח. אתה יכול לקנות שני דיסקים זהים ולהגדיר מערך RAID בתצורת מראה וכך כל קובץ שנמצא על דיסק אחד יהיה גם על השני.

פורסם
  • מחבר

כעת בעצם הבנתי שלא שמתי מספיק נתונים, מצטער.

ראשית -לא עושה רייד. החלטה סופית. לכן אם זה שנייים פנימיים, זה אומר אחד לעבודה שוטפת ואחד לגיבוי בלבד.

אציין כי אני לא נמצא בדרך כלל במציאות של צורך בגיבוי שוטף בזמן אמיתי.

שנית - נושא הניוד פחות קריטי לי.

החשש מדיסק פנימי, כמו שאמרתי, הוא ההשפעות ממה שקורה במחשב, וירוס, ברק כו'.

החששות מדיסק חיצוני הם מהשם שיצא לאמינות שלהם .

מה שאני שואל, איזה יתרון אתה רואה עבורי בדיסק פנימי בנתונים הנ"ל?(אין לי עמדה , ואני פתוח לכל).

ועוד, אני מבין שניתן לשפר את נושא האמינות של החיצוני על ידי רכישת דיסק איכותי נפרד ומארז איכותי בנפרד.

ומה עם האופציה שהבאתי בקישור, ה-my book הזה עם usb 3.0, לא מכיר ממש איך הוא, יתרונות/חסרונות וכו'.

תודה.

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה.

זה לא עניין של התרשמתי, אלא שמעתי מאנשים שהתנסו, ואם איני טועה גם כאן היו ת'ראדים שדיברו על זה.

ממה שנאמר לי זה לא עניין של ביצועי הדיסקים (למרות שגם זה כנראה נכון) אלא איכות המארזים וכל נושא החשמל שלהם.

בכל אופן, לנתונים שהצגתי היית ממליץ לי ללכת על חיצוני?

נניח שאני אלך על דיסק חיצוני, מה לדעתכם עדיף, לקנות דיסק איכותי, ובנוסף, מארז חיצוני איכותי, או אחד מה- my book האלו.

אני פשוט לא יודע את ההבדל ביניהם, אפשר לפרט קצת ?

פורסם
  • מחבר

יש טעם בדבריך.(בנוגע ל- 2 כתובות).

אז אתה מציע לי לרדת מנושא דיסק גיבוי פנימי?

מה זה בכלל ה-my book האלו, ממש לא מכיר.

מה זה שונה מדיסק חיצוני רגיל?

והאם ה- usb 3 הזה בכלל יתמך על ידי שאר הרכיבים אצלי?

פורסם
  • מחבר

אוקי, עכשיו קצת יותר ברור.

אני אכן הולך לרכוש לוח עם תמיכת usb3.0, אלא שקראתי כאן:

http://hwzone.co.il/news/132901

שעומדים לצאת כוננים של 3.0 ולא ברור לי איך זה קשור האחד לשני, מבחינת רצף של תמיכה במהירות זו אצלי.

מעריך גם את ההערה שבעריכה.

הייתי באמת רוצה לשמוע המלצות מבין החברות שהזכרת לדיסק חיצוני איכותי, גם אם עולה קצת יותר.

וגם לגבי נושא התמיכה במהירות שציינתי.

אגב, מה הבדלי המהירוית בנושא זה בין: e-sata,usb3.0,fire- wire?

פורסם
  • מחבר

אוקי , תודה.

האמת שבחיפוש ראשוני, כמו שאמרת, לא ראיתי עדיין את הדיסקים עם usb 3.0 נפוצים בארץ, אז אבדוק מה קורה בנושא, וגם המחיר...

ברשותך עוד שאלה.

מה היית ממליץ, בין 2.5" ל-3.5".

הבנתי שהראשון מקבל את הזרם דרך חיבור למחשב ב-usb, ולשני ספק כוח משלו.

נעזוב רגע את שיקול הניידות, אני מתכוון יותר לנושא אמינות.

הכוונה למשל מי מהם יושפע פחות מתקלות במחשב או תקלות של עצמו.

כי בעצם את שניהם אני יכול (ומתכוון) לנתק מהמחשב/חשמל, בזמן שאני לא עושה את פעולת הגיבוי .

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה על הכל.

פורסם

חסרונות החיצוני

נחשב פחות אמין , העברת נתונים פחות מהירה (מוגבל ב-usb, אלא אם קונים חיצוני e-sata עם תמיכה תואמת מהלוח) ומצד שני הלוח שאני עומד לקנות יתמוך כנראה ב-usb 3.0.

יתרונות החיצוני

פחות חום/רעש בתוך המארז, פחות מושפע מתקלות חשמל וכו'/וירוסים, בתוך המחשב (תכננתי לנתק אותו לחלוטין מהחשמל ומהמחשב כשלא עובד) , נייד/אפשרי לשימושים נוספים (פחות קריטי עבורי).

כל המודגש לא נכון.

בשביל להחליט אם לקנות כונן חיצוני או פנימי אתה צריך לדעת מה אתה מחפש. כפי שאמרו אם אתה מתכנן לנייד מידע אז אין בכלל מקום לדיון הזה- הרי שהתשובה ברורה מאליה. אני מניח שפתחת את הדיון הזה כי אתה לא מתכנן לנייד את הכונן, אחרת לא היית שואל.

אמרת הרבה פעמים USB 3.0 אבל שאלת את עצמך אם כוננים או מארזים לכוננים שכאלו בכלל נמכרים בארץ? אני לא ראיתי אחד כזה, אז גם זה אוטומטית יורד מהפרק.

בשילוב שתי הנקודות הנ"ל (1. אתה לא צריך כרגע לנייד את הכונן אך אולי תצטרך בעתיד; 2. כרגע אין USB3.0 בארץ) הייתי אומר שתקנה כונן פנימי ובעתיד תוכל לקנות מארז חיצוני עם USB3.0 ולנייד את כל העסק.

לגבי כל העניין של אמינות- וירוסים/ברקים(חשמל).. זה לא נכון, זה לא משנה איך הכונן מחובר למערכת, USB או SATA, הוא נגיש תמיד. לגבי חשמל זה גם לא נכון, כמו שהרכיבים במחשב יכולים להתקלקל מחוסר יציבות באספקת החשמל- גם הכונן החיצוני שמחובר עם שנאי יכול להתקלקל (בידיוק באותה צורה).

פורסם

עוד פרט קטן, דיסק חיצוני פגיע יותר לשימוש לקוי מצד המשתמש, למה הכוונה:

היה פה מישהו בפורום שסיפר שהמנקה עשתה ניקיון והפילה לו את הכונן החיצוני שניזוק קשות כתוצאה מכך.

זאת כמובן דוגמה מאוד קיצונית אבל זה מעביר את המסר שדיסק חיצוני יותר פגיע.

תזוזה קטנה של דיסק בזמן כתיבה/קריאה גורמת לשריטת פני הפלטותות הפנימיות שהתוצאה היא אזורים בלתי נגישים.

זאת גם הסיבה שאני ממליץ לא לשים מחשב על הריצפה כי יש סיכוי גבוהה שמתישהו המשתמש יבעט בוא בלי כוונה.

פורסם

צמד המילים שמסמכות את התגובה שלך הן "נראה לי". :P

הסיכויים שווים. הרבה נזקי חשמל הם בחיבור והפעלה, לכן הסיכויים למוות של דיסק פנימי ודיסק חיצוני הם שווים. (אפילו הייתי מסתכן ומהמר שדיסקים חיצוניים נדפקים יותר מנזקי חשמל.)

ברק/קצר? אני בטוח שלספק הכח שלו יש הרבה יותר סבילות מאשר לשנאי מעפן כזה או אחר ששמעתי על הרבה שנדפקו להם.

ולגבי USB3- שיהיה לו לבריאות אם הוא קונה מחו"ל. אני לא דיברתי על חו"ל.

פורסם
  • מחבר

איכשהו שלשתכם נגעתם בכל הנקודות הרלבנטיות שבמוחי.

נייק- באמת קראתי כאן מספר פוסטים שלך בנושא ואם איני טועה המלצת שם על איזה כונן חיצוני (נדמה לי משולב עם מארז נפרד).

אתה צודק שלא מצאתי (אמנם בסריקה קצרה בלבד) כונן 3.0 בארץ.

ואני לא בטוח שכדאי לי להזמין מחו"ל(אחראיות וכו').

שילוב שתי הנקודות שכתבת מדויק כנראה.

לגבי חשיפה ל"מפגעים" , מניח שעקרונית אתה צודק, אבל כפי שכתב קאקאדו, בחיצוני אני מתכונן להקטין את זמן החשיפה ככל הניתן (יתכן גיבוי של אפילו פעם בשבוע בלבד) אז ההסתברות כמובן יורדת.

ההצעה שלך מענינת, ובזמנו אפילו חשבתי עליה,השאלה היא אם זה קל ליוזר לא מקצועי לעשות את זה (להרכיב מארז חיצוני וכו') וגם מה שאמר קאקאדו, זה להתעסק מול שני ספקים נפרדים אם קורה משהו.

מהמעט שקראתי usb3.0 מקפיץ משמעותית את מהירות ההעברה ביחס ל-firewire /e-sata.

שאלה, אם אני מעביר היום צילומים מכרטיס הזיכרון באמצעות קורא כרטיסים, האם הוא לא ייצור ממילא את צוואר הבקבוק, קובע קצב ההעברה?

עוד דבר שכנראה לא ברור לי, מה זה אומר שהכונן עצמו תומך ב-3.0?, כפי שכתוב בכתבה שצירפתי בפוסט הראשון שלי.

אם אתה מכניס כונן רגיל לתוך מארז שתומך ב-3.0 בהשוואה לכונן שהוא עצמו 3.0.

נייק- גם אני שמעתי משהו על כך שדווקא בהפעלות והסגירות החשמליות, יכולים להיגרם נזקים.

לכל היותר הוא יכול להיות בחשמל אבל לא מחובר למחשב.

אבל האמת שאני כבר לא בטוח בעמדה שלך, אתה בכל זאת מציע לי , גם אם אני קונה פנימי, להעבירו לחיצוני כאשר יהיה מארז כזה של -3.0, תוכל לחדד?

ספק הכוח שיהיה לי אמור להיות באמת איכותי.

האם למארזים של דסקים חיצוניים שקונים בנפרד יש ספק כוח איכותי יותר מזה שבא משולב עם הדיסק?

שאשאקריק- וואללה, צריך להיזהר, לדבריך בשניהם, אבל ברור שהחיצוני רגיש יותר לזה, אולי לזה התכוונו אנשים שדיברו על סיכויי קילקולים בחיצוני.

פורסם
  • מחבר

זהו, שכנראה לפני שאחליט אם כדאי לי בכלל להשקיע בשרשרת מהירה, אני צריך לדעת איזה רכיב בה יהיה צוואר הבקבוק ויקבע את המהירות הכוללת. כמו שאמרתי, הנפחים הגדולים והחשובים שאני מגבה, הם צילומים.

והסצנריו להעברה לכונן רשי הוא כזה- כרטיס זיכרון sd (יחסית מהמהירים שיש) -קורא כרטיסים (כרגע מובנה במדפסת, אמרו לי שאולי יש מהירם יותר) - כבל usb - למחשב.

לוקח לי היום להעביר משהו כמו 2 גיגה, אולי פחות, שעה שלמה!

מאמין שבין הכוננים, זה יהיה מהר יותר ושם באמת מה שיקבע זה החיבור ביניהם, ללא קשר לקורא ולכרטיס זיכרון.

ובטח נייק יגיד שבלבלתי בין דברים. ???

פורסם

יש תוכנות שמכבות את אחד הכוננים הקשיחים,

כך שאתה יכול "לחבר" ו"לנתק" אותו כמו את הכונן החיצוני.

( כמובן שפיזית הוא עדיין יהיה מחובר למתח מהספק אבל הוא לא יסתובב )

פורסם

אני תמיד מחזיק דיסק נוסף במחשב לצרכי גיבוי, הכי מהיר וזריז, רק תדאג שיהיה בגודל שונה מהדיסק הראשי שלך כדי שלא תתבלבל.

כבר קרה לי שפירמטתי את דיסק הגיבוי במקום הראשי.

יש לי גם כונני גיבוי חיצוניים אבל לא סומך עליהם למרות שעדיין לא איכזבו אותי.

כעיקרון אני ממליץ לך לקחת כונן גיבוי פנימי, הוא גם יכול לשמש אותך גם כחיצוני בסה"כ אין שום בעיה להוציא אותו מהמחשב ולחבר לכל מחשב אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים