עבור לתוכן

הודאה הרשמית מצד מערכת המשפט: השופטים אכן שווים הרבה יותר מאנשים מהשורה..(עודכן)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ואני רוצה שקודם תשווה מה יקבל מישהו שסתם החליט לתקוף מישהו אחר, שם וכאן.

• תגובות 44
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כבר בסעיף הראשון יש לך טעות. בייניש אינה נציגת העם שכן העם לא בוחר את השופטים, היא נבחרה לתפקידה בידי שופטים אחרים ולא ע"י העם. לפיכך אין שום קשר בין פגיעה בה לבין "פגיעה בדמוקרטיה" - סעיף זה שמור למי שלא מקבל את תוצאות הבחירות ותוקף את המועמד שזכה לרוב קולות מצד העם.

בהתאם לאמור, אין שום הבדל בין בייניש לבין כל עובד ציבור אחר המותקף עקב פועלו האישי במסגרת תפקידו (פקח חנייה, למשל).

כאשר עובד ציבור עושה את התפקיד שלו זה אומר שהוא נציג העם. לפי מה שאתה אומר אין בעיה לפוצץ שוטר במכות או עובד בהוצ"לפ או כל את הפקיד בביטוח הלאומי. אין זה משנה מי בחר בה, העם או הנבחרים של העם. כל עוד אדם מבצע את תפקידו ועקב כך מותקף אני לא רואה שום סיבה להקל בעונש שלו.

המקרה שונה כאשר זה נעשה על רקע אישי שלא קשור לעבודה.

בנוסף כמו שרשמתי כבר, במדינה שלנו אכן יש חוק ל"אליטה" ולכל השאר.

חוץ מזה אין מקום לדון על מדינות אחרות כי זה לא משנה ולא קשור לנושא. אבל יש מקום להשוואה מול מקרים דומים של "אנשי ציבור" מול אנשים "שפוטים".

פורסם

אני לא מבין למה אתם מופתעים.

אם אפשר להאשים מישהו בסעיף "תקיפת שוטר" או "תקיפת עובד ציבור" לעומת סתם תקיפה (כנגד אזרח "רגיל")

אז מה ההפתעה הגדולה במקרה הזה?

אגב,

בארה"ב למשל רצח של שוטר נחשב (מבחינה חוקית) לחמור יותר מאשר רצח של אזרח "רגיל".

אז אומנם זה עדיין מעוות, אבל לפחות אנחנו בחברה טובה (ובכן, בערך...)

מה שכן,

שמתם לב איך פתאום מגישים כתב אישום כנגד הבחור יום אחד אחרי התקיפה?

מסתבר שמערכת המשפט יכולה לעבוד בצורה יעילה כשהיא בוחרת בכך...

פורסם

הדבר היחיד שמעניין אותי לדעת הוא כמה זמן הבחור ישב בכלא, מעניין מה יצליחו לדחוס לאישום כנגדו

פורסם

אני היחיד שלא מבין על מה כל המהומה הגדולה?

מטומטם אחד שישב באולם החליט לזרוק נעל על שופטת. BOO FUCKING HOO. לפי הסיקור התקשורתי, אפשר לחשוב שנחשפה מזימה של משפחות פשע להתנקש בבייניש.

פורסם

אני מסכים

אני גם לא חושב שזה כזה ביג דיל.

מצד שני, כל פעם התקשורת מחליטה על פרשה חדשה ש"מרעישה את המדינה!!!!!!1"

בשביל לנסות להסתיר את העובדה שאין חדשות ואין לאנשים סיבה לראות חדשות/לקרוא עיתונים

כי אין בהם שום דבר חדש

פורסם

הסבר נא איך מצב שבו יש מעמדות של שווים יותר ושווים פחות מסתדר עם העקרון הדמוקרטי.

איזה עקרון דמוקרטי? ממתי בדיוק ישראל היא דמוקרטיה? וכיצד אתה מגדיר דמוקרטיה, שהרי אין שום הגדרה מדויקת ומדובר במושג שנתון לפרשנות נרחבת מאוד.

חוץ מזה, אתה עדיין לא מבין שיש הבדל בין רצון לפגוע באדם ספציפי (בחור שדוקר את חבר שלו) לבין רצון לפגוע במערכת שלמה (אדם שמנסה לפגוע בנשיאת בית המשפט העליון, לא משנה מי היא) ולכן ההתחייסות היא בהתאם, ובצדק. שלא לדבר על כך שזורק הנעל עדיין לא נשפט ולמרות זאת אתה מניח שהוא יקבל את עונש המקסימום על העבירה שביצע ובכך חוטא בדעה קדומה.

פורסם

לכל מי שלא קלט שמבחינת ה"מדינה" יש הבדל בין הדברים

קחו את הרצח של יצחק רבין ז"ל... לא דובר על סתם רצח אלא על רצח של ראש הממשלה, העונש שקיבל הרוצח היה חמור יחסית לפשע שלו והוא לא היה מקבל עונש כזה לו הרג בן אדם רגיל

עכשיו יש גם את כל נושא תקיפת הרופאים בארץ, כן, צריך ליצר חוק בשביל להבדיל אותם מאנשים אחרים בשביל לגרום להרתאה. לא יכול להיות מצב שבו רופא יפחד להיות יחד עם מטופלים בגלל שהם עלולים לדקור אותו כי לא נראה להם הטיפול. ובמידה והרופאים יחליטו למנוע ביקור משפחה (מוריד לך את האלימות ל0) אז כל העולם ישתגע. כמו בכל מצב בדמוקרטיה צריך להגיע לפשרה.

במקרה שלנו עכשיו מדובר על שופט במדינת ישראל, עזבו מי השופט או מה תפקידו.

שופט הוא דמות כמו ששוטר הוא דמות, ויש חוק נפרד לתקיפת שוטרים מול תקיפת אזרח רגיל. וזה נראה הגיוני לכל בן אדם עד היום.

שופט הוא המערכת השופטת ולא המבצעת כמו המשטרה, לכן ראוי שכמו שלשוטרים יש חוק יעודי שמגן ומחמיר ענישה לגבם אז אותו דבר יקרה גם לשופטים.

מישהו פה באמת חושב שישראל היא דמוקרטיה? כולנו הרי יודעים איך המדינה עובדת, זה לא משהו חדש.

פה אנחנו נראה מצב שיהפכו את המקרה הזה ל"למען ירעו ויראו" הבחור עומד לאכול אותה חזק מאוד ומהר מאוד בשביל להפוך לדוגמא חיה, האם זה יעזור? קרוב לוודאי שלא, אבל למערכת אין צעד אחר שהיא יכולה לנקוט בו

פורסם

אני היחיד שלא מבין על מה כל המהומה הגדולה?

מטומטם אחד שישב באולם החליט לזרוק נעל על שופטת. BOO FUCKING HOO. לפי הסיקור התקשורתי, אפשר לחשוב שנחשפה מזימה של משפחות פשע להתנקש בבייניש.

+1

פורסם

התקשורת מנפחת דברים והעדר נסחף אחריה. איש הזוי זרק נעל על שופטת בכירה. איש הזוי אחר זרק נעל על נשיא בוש.

לא חסרים אנשים הזויים שזיש להם צורך עז לתרום את הנעליים שלהם לאנשי רמי דרג. מספיק לנפח דברים מעבר לפרופורציה ולא "שפל מדרגה חדש"

ולא נעליים(תרתי משמע)- כולה מעשה של אדם טיפש ותו לא.

יש דברים יותר גרועים במדינה- כמו למשל יידוי אבנים על חיילים או שוטרים בעת מילוי תפקידם. משום מה זה כנראה מאוד "דמוקרטי" ומקובל אצלינו.

פורסם
  • מחבר

זה כל העניין... מתקיפת "סתם" אנשים, ואפילו חיילים או שוטרים, אף אחד כאן לא יעשה סיפור - אבל ברגע שהעזו לזרוק על בייניש נעל פתאום האדמה רועדת.

בני זונות כל בני "המעמד השולט" במדינה הזו. פשוט כך.

פורסם

אתה מפנה את האצבע המאשימה לגורם הלא נכון. בייניש לא אשמה בכך שהתקשורת ניפחה את הסיפור מעבר לכל פרופורציה. מי שאשם בזה זו רק התקשורת עצמה.

פורסם

אני לא חושב שאני צריך אפילו להביא קישור לכל הכתבות העוסקות בזריקת הנעל על בייניש... ואני מתקשה להאמין שמערכת המשפט והאכיפה שטוענת שזריקת הנעל "מבזה" באמת לא מבינה שהניגוד הזועק לשמיים בין אופי הטיפול היעיל והמזורז בתקרית הזו לבין הטיפול במקרים חמורים בהרבה שנוגעים לאדם הפשוט (אם וכאשר בכלל יש טיפול) מבזה את המערכת הרבה יותר ולמעשה מוכיח את טענתו של זורק הנעל.

יש פה בכלל מישהו שחושב שבית המשפט צודק בדרך התייחסותו למקרה?

אני לא מבין על מה הפליאה; זה היה די ברור שהמקרה הזה יטופל בזריזות שאין שנייה לה. תקרא קצת על מה שכתבו פילוסופים של ה"ריאל פוליטיק", כמו ניקולו מקיאבלי ותומאס הובס - הם פעלו לפני 500 שנים, והדברים שלהם תקפים אז כמו היום, בשל טבעו הקבוע של האדם (ולקטנוניים שבכם, גם אם הוא אינו קבוע דה פקטו ונתון לתהליך האבולוציה הביולוגית שיש לו השלכות ברורות על ההווי הסוציולוגי של האדם, הרי שהוא נמדד במרווחי זמן עצומים ביחס לחיי אדם).

פורסם
  • מחבר

אתה מפנה את האצבע המאשימה לגורם הלא נכון. בייניש לא אשמה בכך שהתקשורת ניפחה את הסיפור מעבר לכל פרופורציה. מי שאשם בזה זו רק התקשורת עצמה.

קודם כל, הפניתי אצבע מאשימה לכיוון כלל הצמרת המשפטית ולא לכיוון בייניש באופן אישי.

דבר שני, אתה לא חושב שהזריזות המופלאה שהמערכת מפגינה בטיפול בזורק הנעל נובעת מרצון למצוא חן בעיני אותה בייניש (בין השאר)?

דבר שלישי, הנה ציטוט חביב שהובא בעיתון: "(בייניש, בלשכתה, אחרי הפגיעה) הכל צריך להמשיך כסדרו... בעלי הדין ממתינים ליומם בבית המשפט. הם צריכים לקבל את הצדק כמה שיותר מהר". אתם הבנתם את זה? פתאום מעניין אותה צדק מהיר! עזבו שיש סחבת נוראה בבתי המשפט ואנשים ממתינים שנים... אם זה נראה טוב לעיני המצלמות, נדבר על צדק מהיר, למה לא...

דבר רביעי, כל ההתקפות שהוטחו אחרי התקרית מצד העליון לכיוון כל מי שהעז לבקר אותו בשנים האחרונות, בעיקר פוליטיקאים ואנשי ציבור שבסה"כ הביעו דעה שרוב הציבור בארץ שותף לה, ובהם האשימו אותם באחריות לתקרית ע"י "יצירת הלך רוח מתאים" - אתם חושבים שבייניש לא שותפה להאשמות הללו? הרי שמענו את ההתבטאויות שלה בעבר כלפי מי שהעז לבקר אותה...

ודבר אחרון, בכתבה מסויימת שהיתה בערוץ 1 אחרי התקרית הביאו עדות של עורך דין שנכח באולם הוא סיפר שאחרי זריקת הנעל התנפלו על הזורק השומרים והרביצו לו,'' אבל זה מגיע לו'', הוסיף לבסוף העורך דין בגיחוך. אתם מבינים? כששוטרים מכסחים גנב זה אסור, אבל ככשומרי בית המשפט מכסחים זורק נעליים על שופט זה מותר ואף מומלץ! (אני לא נוהג לראות טלויזיה בכלל, בטח שלא את ערוץ 1. תודה לFalco על המידע הזה...)

פורסם

למה, חסר אנשים (ויש לא מעט כאלה בפורום הזה, לפי הת'רד) שהצדיקו את השוטרים שדפקו מכות לגנב ההוא?

ועורך דין מפגר אחד לא מעיד על הכלל.

ובינייש תמיד תמכה בצדק מהר וגם דיברה על זה לא מעט לפי זכרוני, וזאת לאו דווקא אשמתה

של בינייש שלא ממנים מספיק שופטים לבתי המשפט.

ומה בדיוק הדעה הזאת ש"רוב הציבור שותף לה"? שלא צריך לשפוט שרים וראשי ממשלה ונשיאים על דברים

"פעוטים" כמו שוחד של אלפי ועשרות אלפי ומאות אלפי שקלים? או הטרדה מינית? או אונס?

כי זה בדיוק מה שפרידמן בזמנו ונאמן עכשיו טוענים ומנסים לפעול אליו. כאילו הבעיה היחידה שיש לנו זה משפחות

פשע, ולא נבחרי ציבור שמשלשלים לכיסם מיליונים שקלים מכספי הציבור...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים