עבור לתוכן

הודאה הרשמית מצד מערכת המשפט: השופטים אכן שווים הרבה יותר מאנשים מהשורה..(עודכן)

Featured Replies

פורסם

אני לא חושב שאני צריך אפילו להביא קישור לכל הכתבות העוסקות בזריקת הנעל על בייניש... ואני מתקשה להאמין שמערכת המשפט והאכיפה שטוענת שזריקת הנעל "מבזה" באמת לא מבינה שהניגוד הזועק לשמיים בין אופי הטיפול היעיל והמזורז בתקרית הזו לבין הטיפול במקרים חמורים בהרבה שנוגעים לאדם הפשוט (אם וכאשר בכלל יש טיפול) מבזה את המערכת הרבה יותר ולמעשה מוכיח את טענתו של זורק הנעל.

יש פה בכלל מישהו שחושב שבית המשפט צודק בדרך התייחסותו למקרה?

• תגובות 44
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כן, בהחלט. שופט מסמל את שלטון החוק במדינה דמוקרטית. פגיעה בשופט צריכה לזעזע את אזרחי המדינה.

פורסם

כן, בהחלט. שופט מסמל את שלטון החוק במדינה דמוקרטית. פגיעה בשופט צריכה לזעזע את אזרחי המדינה.

חשבתי שדמוקרטיה מדברת על שויון זכויות בפני מערכת החוק

פורסם
  • מחבר

אתה יודע מה כל הסיפור הזה מזכיר לי?

http://en.wikipedia.org/wiki/Lese_majesty

"Lèse majesté (Law French, from the Latin laesa maiestas, "injured majesty"; in English, also lese majesty or leze majesty) is the crime of violating majesty."

כלומר, חוקים נפרדים הנוגעים לעבירות (קלות כחמורות) כלפי מלוכה או אצולה. הנה דוגמה חביבה לאופן ההתיחסות לעניין בימים עברו:

"In 1314, the brothers d'Aulnoy, who were lovers to the daughters-in-law of king Philip IV of France, were flayed alive, then castrated and beheaded; and their bodies were exposed on a gibbet. The extreme severity of their punishment was due to the lèse majesté nature of the crime."

כשאני קורא את הכתבות בעיתונים, למשל את העובדה שעכשיו שוקלים לקיים דיונים בדלתיים סגורות (ללא קהל) כדי להגן על שופטים במחיר הפעוט של התכחשות לאחד העקרונות המרכזיים במערכת משפט במשטר דמוקרטי, והוא "המשפט הפומבי", אני לא יכול שלא לחשוב ששופטי המדינה רואים את עצמם כאצולה מרוממת מהעם, הזכאים מתוקף מעמדם לחוקים נפרדים שיחמירו עם כל מי שיעז לפגוע בהם. אהבתי גם את כל המאשימים את הפוליטיקאים ואנשי הציבור השונים על ש"הכשירו את המעשה" בעצם זה שהעזו להטיח ביקורת בפני אותו בית משפט עליון על אופי התנהלותו והשיקולים שמאחורי החלטותיו.

פורסם

מה הקשר אצולה ...לאחר אלפי שנה של דיקטטורות שונות ומשונות קמה לה הדמוקרטיה שמוכיחה שהיא האפשרות הגרועה פחות והכי טובה לאזרחיה

כל ניסיון לפגוע ברשות המחוקקת הרשות השופטת והרשות והמבצעת נחשב כפגיעה בכל המדינה כולה וכל אזרחיה לכן יש להעניש בחומרה גדולה על כל מקרה כזה

אחרת ניכנס לרשימת המדינות המושחטות והעלובות ביותר .

פורסם
  • מחבר

הסבר נא איך מצב שבו יש מעמדות של שווים יותר ושווים פחות מסתדר עם העקרון הדמוקרטי.

פורסם

חשבתי שדמוקרטיה מדברת על שויון זכויות בפני מערכת החוק

כאשר בני סלע ברח כמעט כל השוטרים במדינה התגייסו לחיפושים. יותר חשוב היה לעצור אותו מאשר לתפוס עבריין קטן. במקרה הזה יותר חשוב לתת עדיפות למשפט של אדם אשר פגע בסמל המובהק של שלטון החוק על פני כמה אידיוטים שדקרו בגלל חנייה. אין כאן שום קשר לשוויון זכויות. סדר חשיבות. [br]פורסם בתאריך: 28.01.2010 בשעה 16:25:41

הסבר נא איך מצב שבו יש מעמדות של שווים יותר ושווים פחות מסתדר עם העקרון הדמוקרטי.

מעמדות שווים יותר לא סותרים את עקרון הדמוקרטיה. אתה באמת מאמין שאדם פשוט שווה כמו שופט? ערס מבת ים שווה כמו מדען בכיר שמפתח תרופה לסרטן?

פורסם

תסביר לי אתה איך אתה משווה זריקת נעל אחת לשניה ?

לעזאזל הוא זרק על נשיאת בית המשפט העליון , מה אתה רוצה שיעשו לו ? אם לא יחמירו יצוצו להם עוד כמה עירקים עם נעל ביד ;D

פורסם
  • מחבר

ואם לא יחמירו עם מי שדוקר, מחר יצוצו עוד כמה ברברים שחושבים שלקחת חיים של מישהו זה בסדר. מה הנקודה שלך בדיוק?

פורסם

זה שלא מחמירים עם פושעים זה אני מסכים הרבה רחמנות יש אצל שופטים ואובר זכויות אדם

אבל בנקודה של זריקת הנעל אני סופר מרוצה שיש קונצנזוס לענישה חמורה תודה לאל

נניח אתה בא לחתונה וזורק נעל ישר לכלה היא מתעלפת ובוכה כל הלילה ....מה יעשו לך ? יוותרו לך ? אתה מבין למה אני חותר?

כל זריקת נעל לגופה ..במקרה האחרון היית גם יושב בכלא על דבר כזה ונתבע לשלם פיצויים גבוהים

פורסם

תראה אני חושב שצריך לבחון את המקרה בשתי נקודות מבט שונות.

1. האם המעשה נעשה כנגד גב' ביניש כנציגת בית הדין? אם התשובה היא כן אז העונש צריך להיות מקסימלי.

התשובה לכך היא שגב' ביניש היא נציגת העם, ונבחרה לעמוד בראש החוק, פגיע בה כתוצאה מהתפקיד זאת פגיע מכוונת בדמוקרטיה ולכן זאת עבירה חמורה יותר

מלזרוק נעל עלי או עליך.

2. האם המעשה נעשה כנגד גב' ביניש עצמה שלא מצא חן בעיני אותו אדם ולכן הוא החליט לפגוע בה אישית? אם התשובה כאן היא כן אז אותו אדם צריך להיענש

ככל אדם אחר אשר היה מבצע את אותה עבירה כלפי אדם אחר השונה מדורית ביניש.

כאשר אתה שולח אדם לבצע תפקיד ציבורי (שליח ציבור) אתה הופך אותו לאדם אשר לפעמים עלול לפגוע באנשים שונים בשביל השמירה על הסדר הטוב, בכך אתה בעצם מסכן אותו. ולכן מתפקיד הציבור הוא לספק לאותו אדם הגנה מרבית!

אבל בתור הציבור אני מצפה מאותו אדם לנהוג ביושר וכאשר הפגיע נעשתה על רקע אישי הקשור ביחסים שבין התוקף לנתקף אז אני לא רואה שום סיבה בלתת דין שונה.

*דעה אישית:

במדינה שלנו אין זה משהוא מוזר לראות התנהגות שונה בין ה"אליטה" לפשוטי העם. אהוד ברק והעוזרת הזרה, הוא ישלם קנס של 5000 שח ואני הייתי משלם הרבה יותר. מספיק להסתכל על תקיפות מנכ"ל קשת והבת שלו ע"י דוד טופז(לפני שידעו שזה דודו) וכמות התקשור שהיה מעורב בהן להתקפות על אזרחים מהשורה. מספיק להסתכל על רצח יצחק רבין שקיבל יום שלם על שמו כאשר יש בארץ אלפי נרצחים אלומי שם.

יש אינסוף דוגמאות למקרים כאלו, וזה רק מראה לנו על הטבע היה של הצביעות הדמוקרטית בארץ.

פורסם

Shino - משהו אחד אתה לא לוקח בחשבון. הוא קיבל עונש מקסימום מהשניה שהנעל ירדה לו מהרגל.

אני רוצה לראות את השופט שיעז להקל איתו, מה יקרה לקידום שלו אח"כ, ולתנאי העבודה שלו.

פורסם
  • מחבר

1. האם המעשה נעשה כנגד גב' ביניש כנציגת בית הדין? אם התשובה היא כן אז העונש צריך להיות מקסימלי.

התשובה לכך היא שגב' ביניש היא נציגת העם, ונבחרה לעמוד בראש החוק, פגיע בה כתוצאה מהתפקיד זאת פגיע מכוונת בדמוקרטיה ולכן זאת עבירה חמורה יותר

מלזרוק נעל עלי או עליך.

כבר בסעיף הראשון יש לך טעות. בייניש אינה נציגת העם שכן העם לא בוחר את השופטים, היא נבחרה לתפקידה בידי שופטים אחרים ולא ע"י העם. לפיכך אין שום קשר בין פגיעה בה לבין "פגיעה בדמוקרטיה" - סעיף זה שמור למי שלא מקבל את תוצאות הבחירות ותוקף את המועמד שזכה לרוב קולות מצד העם.

בהתאם לאמור, אין שום הבדל בין בייניש לבין כל עובד ציבור אחר המותקף עקב פועלו האישי במסגרת תפקידו (פקח חנייה, למשל).

ושוב אני אומר - שימו לב לתגובת המערכת: זה לא שהם פתאום ישימו לב למה שקורה במדינה, שהציבור מאבד את תחושת הבטחון ברחובות מיום ליום ויגיעו למסקנה שהגיע הזמן למאבק יסודי באלימות... הם ימהרו להגן על השופטים בלבד! גם במחיר פגיעה בזכויות הדמוקרטית של כלל הציבור (להיות נוכח במשפט מסויים שמעניין אותו מסיבה זו או אחרת), כולל כאלה שלא ביצעו שום עבירה!

פורסם

בייניש נציגת החוק שלטון החוק במדינה דמוקרטית. נציגת הרשות השופטת. אני רוצה לראות מה היה קורה בארצות הברית אם היו זורקים נעל על שופט. אחרי שסיימו איתו בתחת שלו יהיה יותר נוזל צמיג מאשר בבנק הזרע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים