עבור לתוכן

ניתוקים רק במסנג'ר

Featured Replies

פורסם

לפני חצי שנה עברנו דירה כאשר מהירות החיבור שלי הייתה 5 מגה תשתית בזק ספק בזק בינלאומי

היו לי הרבה ניתוקים במסנג'ר אמרו לי שזה נובע מכך שאין לנו מרכזיית NGN בשכונה ובשביל למנוע את זה אני צריך לעבור למהירות גלישה של 2.5

לאחרונה החליפו למרכזיה שכזו והעלנו את המהירות ל 10 מגה.

עדיין יש לי מליון ניתוקים של המסנג'ר וזה פשוט מרגיז. בזמן שהמסנגר מתנתק עדיין יש לי גלישה בדפדפן

המחשב נייח ומחובר בכבל רשת לראוטר

ומחשב נייח נוסף מחובר באופן אלחוטי...בשניהם הניתוקים במסנג'ר קורים

מה לעשות?

חשבתי על פורטים...פתחתי המון סוגים שונים של פורטים.

אני אובד עצות וזו בעיה מעצבנת

אשמח לעזרתכם

פורסם

שלום nadavcj,

על מנת שאוכל לעזור לך אני זקוקה למעט פרטים

נוספים, ענה על מספר שאלות ונמשיך משם:

1. באיזו גרסת מסנג'ר אתה משתמש?

2. מהו סוג הראוטר שברשותך?

3. באיזו מערכת הפעלה אתה משתמש?

4. איזה מהפורטים פתחת?

5. האם אתה משתמש בפיירוול?

6. האם מתקבלת הודעת שגיאה בכל ניתוק? במידה וכן מה היא?

7. האם ניסית להתחבר בעזרת המודם בלבד?

המשך גלישה מהנה,

לוטם בזק בינאלומי.

פורסם
  • מחבר

היי. קודם כל תודה על ההתייחסות והרצון לעזור:

לשאלתך:

1: גרסת המסנג'ר היא 2009 14.0.8089.726 BUILD

2: הראוטר שברשותי הוא ראוטר של די לינק לבן עם אנטנה אחת. מסופק עי חבת בזק, יש לו אפשרות להעמיד אותו בצורה מאונכת. לא הצלחתי לראות מה הוא הדגם

3: מערכת ההפעלה שלי היא במחשב שלי 7 64ביט ובמחשב האלחוטי XP (למייטב זכרוני פרופשיונאל)

4: הפורטים שפתחתי הם רבים. חלקם גם פתוחים משום שרכשתי מצלמת וב חדשה איכותית ולא הייתי מסוגל לבצע שיחת וידאו בלי שתתנתק השיחה. צירפתי תמונה שמראה את התפריט של הפורטים הפתוחים בראוטר

5: הפיירוול היחידי שאני משתמש הוא של הוינדאוזים השונים 7 במחשב שלי ו XP במחשב האחר

6: לא מתקבלת הודעת שגיאה

7: לא ניסתי להתחבר באמצעות הראוטר בלבד.

את רק מגבירה לי את החשק לרדת לעומק העניין כי זו תופעה שמעולם לא הייתה לי. וזה מרגיז אותי ממש!!!

[attachment deleted by admin]

פורסם

רעיון רע להדביק בפורום ציבורי מספר טלפון פרטי!

עדיף להבא לשלוח בפרטי

פורסם

שלום שוב,

ראשית אני מציעה לנסות לפתוח פורטים בפיירוול בו אתה משתמש.

מכיוון שהתקלה מתרחשת בשני מחשבים שונים, סביר להניח כי מקור התקלה הוא בשרת של מסנג'ר או בראוטר.

ניתן לבדוק את הנושא בשתי דרכים:

1. לנסות להתחבר עם השם משתמש במחשב אחר ולראות האם הניתוקים חוזרים.

2. לחבר מודם/ראוטר אחר ולנסות להתחבר.

אפשרות נוספת היא להגדיר את המחשב שלך כ-DMZ

ולראות האם יש הבדל.

אתה מוזמן לעדכן בסיום הבדיקות.

המשך גלישה מהנה,

לוטם בזק בינלאומי.

פורסם
  • מחבר

מעולה!

בנתיים מה שעשיתי היה לגשת לבזק סטור ולהחליף את הדגם הישן שלי Dlink 2650 U לדגם חדש dlink 2760 בנתיים עושה הרושם שהכל תקין.

אני לא יודע אם הבדיקה שהצעת לגבי בעיה בשרתים של המסנג'ר משום ששני המחשבים עליהם אנו מדברים פועלים עם מסנג'רים בעלי מנויים שונים מחוברים כל הזמן, ואני מבחין בניתוקים גם כשאני ליד המחשב שלי ורואה שאני מתנתק. גם כשאני במחשב שלי ואני רואה שהיוזר במחשב השני מתנתק. וגם כשאני לא בבית ורואה את עצמי ברשימת חברים של מישהו אחר ואני מתנתק ומתחבר בלי הפסקה

פורסם

אני שמחה לשמוע שהתקלה נפתרה (:

עדכן אותי במידה והתופעה חוזרת

ואנסה לעזור.

המשך גלישה מהנה,

לוטם בזק בינלאומי.

פורסם

רק לחדד ששום תוכנת IM לא דורשת הפניית פורטים בנתב.

מה שהיה לך זה פשוט תוצאה של ציוד גרוע של בזק.

פורסם
  • מחבר

ענית לי בדיוק על השאלה הבאה שלי שרציתי לשאול אם המצב הסתדר מה הייתה הבעיה.

תודה. עכשיו אשמח להסבר למה שרשמת כי לא ברור לי מה זה המונח IM והפניית פורטים.

כמו כן...שאלה נוספת בנושא. אני עובד עם פורטים 4662 46672 עבור תוכנת האימיול. אני פותח אותם בנתב ומשום מה בבדיקת הפורטים של התוכנה אני מקבל שגיאה שטוענת שהפורטים לא פתוחים והאי מיול נשאר על מצב של LOW ID.

יש פתרונות?

פורסם

http://en.wikipedia.org/wiki/Instant_messaging

אתה לא פותח כלום כי שום דבר לא סגור. המוח פשוט עוות בצורה לא מובנת.

כשאר אתה עובד מאחורי NAT יש צורך להגדיר לנתב איך לנתב חיבורים נכנסים למחשבים שיושבים מאחרוי הNAT לכן אתה מםפנה את בסשן לפי מספר וסוג הפורט לאותו מחשב ייעדוי.

לדוגמא: אם יש לך 5 מחשבים בבית ובאחד מהם פתחת שרת HTTP אז מיש רוצה להגיע אליך מבחוץ לא יצליח כי הנתב לא יודע איזה מהמחשבים ממלא את ה"תפקיד", אבל אם תגיד לנתב שכל תעבורה פנימה שמגיע בפורט 80 TCP מיועדת למחשב A הוא ידע להפנות את התעבורה אליו.

לגבי eMule יכול להיות 100 ואחת סיבות למה יש לך low id שלא בהכרח קשורות לנתב או ההגדרות שלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים