עבור לתוכן

[עזרה] תפקידי מחשוב ורשתות בצבא

Featured Replies

פורסם

אתה עכשיו בי"ב, נכון?

איך קיבלת רעינות לתפקידים הללו?

מה צריך לעשות כדי להגיע לתפקידים האלו?

התפקידים האלו מאוד מעניינים אותי (טר"מ, נתמ"מ טמ"מ וכדומה). מה אני צריך לעשות כדי לקבל ראיון או משהו כזה?

יש לי דפ"ר 80, קב"א 54.

בגרויות אני לא יכול להגיד כרגע כי אני עדיין עושה אותם. (אני בי"ב כרגע).

אם זה באמת עקרוני, אני יכול לכתוב ציונים כרגע וציונים של מה שעשיתי עד עכשיו.

תודה רבה לכולם.

פורסם
  • מחבר

אתה שואל אותי ? לא אני לא ביב התגייסתי לפני חודשיים ויצאתי מקשר"ג...

מה זה טר"מ ? לא שמעתי ...

תשמע ממה שאני הבנתי אין הרבה תפקידים טובים של מחשבים חוץ מתפקידים בממר"ם (יש תכניתן ונתמ"מ ואני גם רציתי את זה ויש לי וגם לך את הנתונים להיות שם אבל צריך פרופיל 64 ומטה...לא פייר אבל אין מה לעשות)

ואחרי זה הכי טוב זה טמ"מ ואחרי זה מר"מ שזה לא כזה טוב ...סתם לעזור למישהו ש"מתקלקל " לו המחשב כי המחשב לא מחובר לחשמל ...

והמדפסת מדפיסה עקום ושטויות כאלה ...

חוץ מ-3 אלה אין שום דבר טוב שלא יגידו לך שכל המצו"ב וכול החרטות ההאלה עם הצפנות זה טוב ..זה לא ..רק מה שרשמתי לך

אני רושם לך מה שאני חושב כי עד עכשיו לא מצאתי עוד דברים חוץ משלושת אלה ולא עונים פה בפורום ויום ראשון אני בבקום תענוווווו

פורסם
  • מחבר

נתמ"מ זה קורס בממר"ם ...מודיעין וגאמא וממר"ם אני כבר לא יכול להיות כי זה עם מיונים קדם צבאיים ואני כבר בצבא ...

מה שחידשתי ולא שמעתי זה טמ"ס ,טמו"ס טכנאי מערכות א-סינכרוניות ומט"מ ...אני אבדוק אליהם תודה רבהה...

בנתיים מה שאני יכול לבקש בבקום זה טמ"מ ומר"מ ועל השאר שאני אבדוק עכשיו ...

עריכה :

בדקתי מה זה כל אחד ...טמ"ס וטמו"ס זה אותו דבר רק שינו לזה את השם מטמו"ס לטמ"ס לא יודע למה וזה בחיל המודיעין ונראה לי יש לזה ראיונות ומיונים קדם צבאיים וקראתי שיש לזה בדרך כלל חרא יציאות אז אני לא מעוניין ...

טכנאי מערכות א-סינכרוניות לא מצאתי על זה כלום ...

ומט"מ זה גם בחיל המודיעין עם מיונים קדם צבאיים זה לא עוזר לי שאתם רושמים לי תפקידים שאני לא יכול להיות ...

במודיעין אני לא יכול להיות כי הכל זה עם מיונים ...

ואני רוצה משהו עם מחשבים ורשתות אז אני רוצה שתעזרו לי למצוא עוד תפקידים טובים בחיל התקשוב...

בוא נשאל ככה איזה קורסים אתם יודעים שעוברים דברים שמקבילים לקורסים MSCE\CCNA ? אני יודע שטמ"מ עוברים ccna ...

פורסם
  • מחבר

אחים שלי אני בקורס מרמ בסוף והמפקדים שלי אוהבים אותי ואני מצטיין ואמרו לי אם אני אמשיך ככה אני אוכל לבחור אחרי זה איפה להשתבץ כי הם ייתנו עליי המלצות ...

עכשיו יש לי אפשרויות כמו קרייה,להשאר בבסמח ,ממרם ששם הטכנולוגיה מתקדמת מאוד או בסתם בסיס בב"ש קרוב לבית..השאלה מה ההבדל ? האם מכל המקומות אני יכול לצאת לMCSE MCSA ccna אם אני יהיה חייל טוב ? אני יודע שאני יתמקצע יותר בקריה ובמקומות כאלה אבל אני רוצה הוכחות כתובות למה שעשיתי אם אני יהיה בקריה אני אעבוד יותר זה נכון אבל לא יהיה רשום לי שעבדתי יותר ולא ישאטלו אותי אחרי הצבא באיזה בסיס שירתת ...לכן יש דרכים להוכיח שהתמקצעתי יותר ? או שרק הקורסים שעשיתי יכולים לעזור ולהגיד שהתמקצעתי ?

זהו תודה רבה לעונים סליחה על החפירה יום טוב...

פורסם

הכי חשוב זה מה אתה יודע ולא מה אתה מספר שאתה יודע כי להתקבל לעבודה זה תהליך:

המגייס מקבל קורות חיים (בודק ניסיון צבאי רלוונטי)

> ראיון טלפוני וגישוש התאמה ראשוני

> אתה מגיע לראיון אישי(בודקים שאתה לא פסיכופט או ילדותי)

> ראיון מקצועי(בודקים ידע או מבקשים להסביר על מערכות או טכנולוגיות או להגדיר פזיית איזו מערכת כדי לראות שאתה לא משקר)

*שני האחרונים לא בהכרח בסדר הזה.

משמע ? לא משנה באיזה בסיס או איפה, משנה רק מה היה באותו בסיס ומה התכלס שלמדת מהמערכות שמה או תוך כדי התפקיד בשלוש השנים בצבא . . .

זה לא שעל כל שנה בצבא מעלים משכורת, זה כי למדת הרבה והתמודדת עם הרבה בעיות והתקנות במהלך ה-3 שנים הללו :)

ספר מה לומדים בקורס מר"מ, כמה זמן, מה הסדר יום וכדומה...

פורסם
  • מחבר

בסדר בכל מקום אני אתקל בבערך אותם בעיות הדבר ההיחידי שיכול להבדיל זה לאיזה קורסים אני אצא ואיפה יש סיכוי טוב יותר שאני אצא לקורסים ואיפה אני בטוח לא יצא לקורסים ...ומה זה נותן להם שאני יוצא לקורסים ? נגיד מה מלמדים בקורסים MCSE MCSA ccna

שעוזר לי בתור מר"מניק ?

פורסם

אין כזה דבר "יעזור להם שאתה יוצא לקורסים", יעזור "לך" שאתה יוצא לקורסים ואז תהיה יותר מקצועי כבר בצבא ותשתפשף בידע.

זה כמו חייל שיוצא לקורס צליפה > לומד לצלוף > הורג יותר אוייבים מייד לאחר הקורס.

באשר לקיצורים: http://itbananas.com/it-beginner

פורסם

ccna, זה רשתות פרופר. מהבסיס הכי פשוט (מודל הOSI) עד לרמה הפרקטית עם קצת נגיעה בניהול ראוטרים של סיסקו.

MCSA זה קורס מנהל הרשתות של מיקרוסופט, גם כן קצת מתעסק בבסיס של רשתות אבל בעיקר בניהול סרבר של מיקרוסופט.

MCSE זה עוד 2 מבחנים, אחד הוא על תכנון רשתות והשני הוא על exchange server.

פורסם

קיבלתי מנילה לפני כמה ימים (אני בי"ב).

מן הסתם במנילה לא הופיעו לי תפקידים מהתפקידים שהוזכרו פה.

מה אני צריך לעשות כדי להגיע לתפקידים האלו?

יש לי פרופיל 72.

זה מקרה אבוד? אין מצב?

תודה רבה.

פורסם

קיבלתי מנילה לפני כמה ימים (אני בי"ב).

מן הסתם במנילה לא הופיעו לי תפקידים מהתפקידים שהוזכרו פה.

מה אני צריך לעשות כדי להגיע לתפקידים האלו?

יש לי פרופיל 72.

זה מקרה אבוד? אין מצב?

תודה רבה.

תתחיל בלהוריד אותו !

פורסם
  • מחבר

ברור שזה עוזר לי אבל זה גם חייב לעזור לצבא ...למה שישקיעו בי סתם ?

האם בכל מקום שבו אני יהיה חייל טוב יש לי אפשרות להתקדם ולעבור קורסים מסויימים ? נגיד בבסיס רגילים ליד ב"ש נראה לכם יש אפשרות להתקדם או חייב קרייה או בסמח או דברים כאלה ? שמעתי שיש בסיס בב"ש שהוא רק של חיל תקשוב מישהו שמע על זה ? כי בטוח זה מקום טוב וגם קרוב לבית...

פורסם

בוא נגדיר את זה ככה ...

שאתה תצא עם פרופיל 72 שעקרונית הוא נחשב עדיין לקרבי .

מאוד תלוייה במזל שלך ועד כמה הקצין מיון שאתה תהיה אצלו ירצה לעזור לך ולשבץ אותך

במה שאתה תבקש ולא . להגיד לך זובי אתה תתפנה לי לקרבי ..

מה שעם פרופיל יותר עורפי יש לך יותר סיכויי

ציטוט מפורום של חיל התקשוב !

לגבי פרופיל 72

עם פרופיל קרבי, בחיל התקשוב, ניתן להגיע לתפקיד קשר"ג עם נתונים מתאימים ולאחר גיבוש. [שהוא תפקיד קרבי]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים