עבור לתוכן

HP ProBook 5310m VS lenovo ThinkPad EDGE

Featured Replies

פורסם

אם יש לך שאלות ספיצפיות לגבי הפרובוק אשמח לענות

אוכל לספר לך שהוא קל, מהיר, קטן, המקלדת בנויה נכון ונוחה למעט מקש הרווח שחייב לחיצה באמצע(יוצא לי המון מילים צמודות בגלל זה)

לא עשיתי בדיקה איכותית לזמן הסוללה, הייתי אומר שלפי הקונפגרציה שלי לחיסכון באנרגיה(בהירות מסך, ביצועי אלחוט וכו) הוא מחזיק שעתיים וחצי שלוש

המחשב תופס בקלות טביעות אצבע וחבל על כך אחרת היה נראה מרשים הרבה יותר, ולומדים להתעלם מזה

יש שני אופציות למסך, לי יש את המבריק, רואים בו חד, צבע בינוני, לא מעייף את העיניים ואפשר לעבוד איתו בחוץ אבל לא בשמש ישירה, זוויות הצפיה בינוניות

כמובן שהמחשב מתחמם אבל הוא נשאר בטווח נוח, אולי רק שאני רואה סרטים במיטה אז השמיכה חוסמת לו קצת את האיוורור. בעבודה על שולחן הוא ישאר בטווח נורמלי לחלוטין ונוח לעבודה

זה עניין אישי, לי הטאצפאד נוח ויש מחוות מולטיטאצ. הלחצנים גם כן נוחים

ההארד דיסק מהיר

לא יודע מה עוד.....

לגבי הלנובו אין לי מושג לא ממש התעניינתי בשוק הניידים מאז שקניתי

פורסם
  • מחבר

תודה על ההגדלת ראש

מהצלבת מידע על הפרובוק:

*מתחמם קצת

*הארדיסק לא שקט

*מקלדת בינונית (לי היא נראית רע מאוד עם כל הריווח הזה בין המקשים)

*ביצועים טובים

לאיזו שימושים קנית אותו? איך הביצועים?

כמה עלה ואיפה?

אני אשמח לראות תמונה של המחשב בעולם האמיתי ולא תמונות יח"צ

פורסם

לא הייתי אומר שהוא מתחמם, לפחות לא בצורה קיצונית. ממחשבים של חברים אחרים הוא מתחמם פחות

הארד דיסק עובד מהר ואינו מרעיש

מקלדת טובה והרווחים ממש נוחים. כמו שאמרתי כל המקשים יש להם פידבק טוב ותחושה נכונה.

רק מקש הרווח טיפה בעייתי, ייתכן וזאת תקלה אצלי. אני צריך לבדוק את זה בפרובוק אחר

השיקולים לקנות אותו היו שהנני סטודנט וגם לסופי השבוע שאני חוזר הביתה אני מתנייד עם אופנוע ולכן הוא על הגב שלי. אלו היו השיקולים למה לקנות מחשב קטן וקל משקל

אני עובד עליו יחסית באופן משרדי. אני עובד בעיקר עם PDF וWORD

מריץ בין היתר גם סרטי FULL HD חלק

אין לא בעיה במולטי טאסקינג לפחות לא ברמות שאני מעמיס עליו

תגדיר מה אתה רוצה לדעת באיך הביצועים? האם זה כמה זמן לוקח לו לעלות או מה הבאנצמרקים שלו? אגב את השני לא יהיה מושג איך לעשות :)

אני גר בחולון או בסופי שבוע באורנית, אם זה עוזר ואז תוכל לראות בעצמך

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :xyxthumbs: על שטרחת

הם עשו עבודה טובה על הלפטופ הזה. אופציה ראויה. דק, קל, חזק. זה מה שחפשתי.

עכשיו, אני רק צריך לשכנע את עצמי שאני מסוגל לקנות HP...

או לחכות

פורסם

אני מסכים איתך לחלוטין. אחרי נסיונות רבים להביא אותו לארץ במחיר משתלם (ללא שילוח) + שיחות עם דל ישראל על כך שאם יש בעיה אז הם לא יכולים לתקן כי אין לספק האירופי חלפים. זנחתי את הרעיון הזה לפני חודש. אם נייד מתקלקל או שיש בו משהו פגום - חשוב שתהא תמיכה כלשהי. אני לא מוכן להמר.

זה נייד חזק עם דיספליי איכותי. הבעיה היחידה שלו זה הטאצ'פד המושמץ.

טאצ'פד טוב זו אחת התכונות שחשובות לי בנייד (ועוד אחת מהסיבות שאני סולד מ-HP ::)), ומנסיון אישי עם ה 14z - יש לו טאצ'פד טוב מאוד.

לגבי האחריות - חלקים רבים במחשב הם משותפים למחשבים אחרים וניתן להחליף בקלות - דיסק קשיח, כרטיס רשת, זכרונות, מסך וכו'.

אכן ל 14z לוח אם יחודי, וכשאני קניתי אותו בארה"ב אז לקחתי בחשבון, שבמקרה הכי גרוע, אם הלך לוח האם - אשלח את המחשב לארה"ב בעלות של 100-150 ש"ח ואקבל אותו מתוקן בחזרה בעלות משלוח דומה. כלומר, חסכתי אלפי שקלים בעלות הקנייה, ואם תהיה בעיה שלא יוכלו לתקן בארץ אז אצטרך להוציא כ 200-300 ש"ח על התיקון. שווה לדעתי לחסוך עכשיו אלפי שקלים ואולי להוציא כמה מאות אם תהיה בעיה שלא ניתן לסדר בארץ(ולהסתדר שבועיים ללא המחשב), ומלכתחילה הסיכוי לכך נמוך מאוד.

פורסם

לגבי הנושא עם מקש הרווח ש ohaddi העלה - מדובר בתקלה ידועה בדגם הזה.

התקשרתי לHP ותוך 24 שעות הגיע אלי טכנאי שתיקן אותה במקום.

(בחלק התחתון הפנימי של המחשב, ליד הSIM SLOT קיים בורג מיותר - לאחר שהוא הוסר הרווח מגיב ללחיצה לכל רוחב המקש)

המחשב אכן מתחמם, אולם לא ברמה מציקה. בחורף אני אפילו נהנה מהתופעה.

מבחינת ביצועים, אני קניתי את הPROBOOK כמכונת פיתוח משנית ומריץ VISUAL STUDIO + שני דפדפנים הפתוחים עם 5 טאבים כל אחד + תוכנה גרפית או שתיים + OUTLOOK במקביל בלי בעיה.

לסיכום, אני ממליץ בחום. בבחינת VALUE-FOR-MONEY ל5310m אין כרגע תחרות.

פורסם

לסיכום, אני ממליץ בחום. בבחינת VALUE-FOR-MONEY ל5310m אין כרגע תחרות.

זה ממש לא נכון.. המחיר שלו יקר יחסית להרבה מחשבים אחרים.

מה שכן מבחינת value-for-money FOR SIZE הוא אולי הכי טוב בשוק.

המחשב הזה נחשב טוב, רק כאשר שיקול הגודל נכנס למשוואה!

פורסם
  • מחבר

מדובר בדגמים ultra portable שהמשקל והגודל הן מרכיב חשוב בקנייה שלהם. 13 אינץ' (מתחת זה כבר נטבוק) ומשקל של 1.7~ קילו. בקטגוריה יש גם את האסוס UL30A המוצלח עם מעבד SU7300 ובטריה שעקפה כל לפטופ מכל קטגוריה. בHP עשו בשכל שנתנו לפרובוק מעבד רציני והתפשרו מעט בזמן בטרייה. בכל זאת אחד השיקולים המרכזיים בקניית מחשב נייד זה ביצועים. עבורי בכל מקרה. ניידות זו תכונה משנית ומשלימה.

לא מעט חברות דוחפות על הSU7300 למוצרים שלהם אבל לא הצלחתי למצוא מילה רעה על המעבד הזה. מלבד בפורומים של אוברקלוקרים. אולי אנשים לא מאמצים את המחשבים שלהם כמוני.

פורסם

הפרו של HP נראה כמו חבילה ממש טובה ! יתרונות שבשבלי חשוב

-חיצוני מתכת לא מבריק

-דק מאוד

-מקלדת בסגנון סוני VAIO ומקבוק

-מסך מט ולא מבריק

-סוללה טובה 3 וחצי עד 6

-מעבד חזק מאוד

-320 ג'יגה במהירות 7200

-וכמובן המחיר

החסרונות היחידים שראיתי הוא שאין חיבור VGA אבל הוא יחסי כי יש חיבור דיספלי פורט שמסדר את זה עם מתאם

וכרטיס מסך מובנה גבולי יחסית

מישהו יודע ממתי המחשב הזה קיים בשוק ?

פורסם

החסרונות היחידים שראיתי הוא שאין חיבור VGA אבל הוא יחסי כי יש חיבור דיספלי פורט שמסדר את זה עם מתאם

אין מתאם DisplayPort-VGA. יש רק ממיר והוא יקר (במקום עשרות שקלים למתאם DVI-VGA - מאות שקלים).

פורסם

לגבי הנושא עם מקש הרווח ש ohaddi העלה - מדובר בתקלה ידועה בדגם הזה.

התקשרתי לHP ותוך 24 שעות הגיע אלי טכנאי שתיקן אותה במקום.

(בחלק התחתון הפנימי של המחשב, ליד הSIM SLOT קיים בורג מיותר - לאחר שהוא הוסר הרווח מגיב ללחיצה לכל רוחב המקש)

התקשרתי היום לHP לגבי המקש רווח ונקבע לי טכנאי למחר, אני אמשיך לעדכן

פורסם

אין מתאם DisplayPort-VGA. יש רק ממיר והוא יקר (במקום עשרות שקלים למתאם DVI-VGA - מאות שקלים).

סתם ככה אחרי בדיקה... מתאם לDVI עולה 120 שח

ומתאם VGA עולה 320 שח

פורסם

הגיע הטכנאי, הוא לא הכיר את הבעיה.

הוחלט לעשות את מה שנאמר להסיר את הבורג, והמקש עובד עכשיו מעולה

באתי לעזור למישהו אחר ובסוף יצאתי מרווח :yelclap:

פורסם

יש לי מחשב נייד ישן של Compaq שגם שם יש בעיה הזויה בסגנון דומה. הבורג שמחזיק את המקלדת ארוך מידי וכשהוא מוברג, קשה ללחוץ על מקש ה-N (שנמצא בדיוק מעליו). הסרת הבורג שיפרה את תפקוד המקש פלאים.

כנראה יש לHP/Compaq הסטוריה של הנדסה גרועה כזו. ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים