עבור לתוכן

HP ProBook 5310m VS lenovo ThinkPad EDGE

Featured Replies

פורסם

רציתי מחשב נייד עסקי לעבודה ולימודים אבל עם יכולות יומיומיות של מחשב נייד רגיל (שלא יקרטע ביוטיוב , visualstudio ,משימות פשוטות בפוטושופ).

חשוב לי שיהיה נייד כלומר קל מבלי להתפשר על ביצועים יותר מידי. הכונן האופטי עף החוצה בכיף. הגעתי לת'ינקפד אדג' וחשבתי שintel core 2 duo SU7300

כלומר 1.3 GHz זה הכי שאני אשיג בקטגוריה הזו. באחת הביקורות שקראתי מישהו מישהו המליץ על הפרובוק של HP. אני שונא את החברה הזו בגלל שהם ייצרו הרבה זבל בעבר אבל איכשהו הם היחידים שעשו נייד "thin and lite" דק וקליל עם מעבד Intel Core 2 Duo SP9300 2.26 GHz. מדובר בלפטופים זולים מאוד יחסית

בקרב בין המעבדים הת'ינקפד מפסיד בכל השאר הHP מפסיד. עד כמה ההבדל מאסיבי בניהם? מה אתם ממליצים על סמך הביקורות ?

*לשניהם יש כרטיס מסך 4500 של אינטל

ביקורות EDGE

http://www.laptopmag.com/review/laptops/thinkpad-edge-13.aspx

http://www.engadget.com/2010/01/03/lenovo-thinkpad-edge-13-review/

ביקורות HP

http://www.notebookcheck.net/Review-HP-ProBook-5310m-Notebook.22965.0.html

http://www.laptopmag.com/review/laptop/hp-probook-5310m.aspx

פורסם

כמה נקודות:

* מבחינת ביצועים לProbook יתרון משמעותי גם במעבד וגם בהארד דיסק. מצד שני, היתרון עשוי להיות מורגש יותר או פחות, כתלות בדברים שאתה עושה. בyoutube אף אחד מהם לא יקרטע. לגבי studio/photoshop, הרבה תלוי בגודל ומורכבות הפרוייקטים שאתה מתכוון לבצע.

* לProbook מסך מאט, לEdge מבריק, אם יש לך העדפה כלשהי בעניין.

* לEdge יש HDMI ו-VGA, שזה לדעתי השילוב האידיאלי מבחינת חיבורי מסך במחשב נייד כיום. לProbook יש רק DisplayPort, מה שעשוי להיות קצת בעייתי, כי כדי להוציא HDMI צריך מתאם, וגם אז לא בטוח שיהיה אודיו (צריך לבדוק), ואין שום דרך לחבר אותו למקרן/מסך אנלוגי, כי DisplayPort לא מעביר אות אנלוגי ולא קיימים מתאמים לVGA (למעשה הדרך היחידה לחבר אותו לציוד מסוג זה הוא באמצעות ממיר אקטיבי יקר ומסורבל).

* לEdge יש trackpoint, שזה מבחינתי, אבל באופן אישי בלבד, משהו בל יעבור. אני בחיים לא אקנה מחשב נייד ללא trackpoint כי אני לא סובל טאצ'פאדים, אבל למרבית האנשים זה לא עקרוני.

*לפי הביקורת של Notebookcheck הProbook קצת מתחמם, וזה קצת מפתיע. לא נראה כאילו זה הולך להיות חום בלתי-נסבל, אבל אולי יש לתת על כך את הדעת. לגבי Edge אין נתונים.

פורסם
  • מחבר

קודם, תודה על המענה.

*לEDGE יש גם גרסת מאט למרות שאני מעדיף גלוסי. אני לרוב indoors. זו לא בעיה.

*אני מוכן לקנות מתאם VGA במידת הצורך.

אני בעד trackpoint וכל מה שמסביב לEDGE הבעיה היחידה שלי היא ביצועים - בתור מולטיטאסקר שאוהב המון טאבים פתוחים ובדרך כלל יש לי תוכנה אחת רצינית פתוחה ברקע (ויזואל או פוטושופ) אני לא בטוח שהSU7300 מסוגל להתמודד עם זה. הHP נראה כמו קופסא עם שני רכיבים חזקים וזה כנראה מנצח בשבילם. אין שום נייד דק וקל אחר שהוא full performance בשלב הזה.

במבחני מאמץ הפרובוק ניצח את האדג' בכמעט כל מבחן. כאשר את PCVANTAGE הוא עקף אותו ב500 נקודות. שזה מממממש לא צמוד. (http://www.laptopmag.com/review/laptops/thinkpad-edge-13.aspx?mode=benchmarks&cids=1974,2013,pa)

פורסם

בתור מולטיטאסקר שאוהב המון טאבים פתוחים ובדרך כלל יש לי תוכנה אחת רצינית פתוחה ברקע (ויזואל או פוטושופ) אני לא בטוח שהSU7300 מסוגל להתמודד עם זה.

עצם העובדה שיש טאבים פתוחים וחלונות ברקע עדיין לא מעמיסה על הCPU. זה בעיקר פונקציה של זיכרון פנוי, כי אם אין מספיק זיכרון לאכסן את כל התוכנות, חלקן יורדות לדיסק, ואז במעבר צריך לטעון את הכל שוב לזיכרון, מה שלוקח הרבה זמן.

בנצ'מארקים בתוכנות שטוחנות את הCPU הם לא דוגמה טובה אם אתה לא מתכוון להריץ דברים שטוחנים את הCPU. הרי רוב הזמן הCPU הוא בIDLE גם ככה. כך ששוב השאלה המרכזית היא סוג העבודה שאתה מתכוון לעשות עם המחשב.

ללא ספק, הProbook לפחות בקונפיגורציות הנתונות, ייתן לך יותר מרווח ביצועים גם לעתיד.

פורסם
  • מחבר

יש לי כרגע נייח quad שקניתי לפני כשנה. ברוב הזמן על הנייד אני אבצע פעילות שכולם מבצעים - מיילים, וורד, אינטרנט. במקרים הקיצוניים - פוטושופ פתוח על PSD של 20 מגה עם 60 שכבות בנוסף לאפטנה\ויזואל סטודיו בשביל קוד. תוסיף לזה 2 או שלושה דפדפנים לטסטינג. נראה לי שמדובר בלאג של כמה שניות טובות על פעולות שונות בין הניידים השונים. לפעמים לחכות 2-3 שניות בין חשיפת layer יכולה להטריף בנאדם.

אני חייב מערכת עם SU7300 שאפשר לשחק איתה. לראות נקודות במבחני מאמץ לא נותן לי פרספקטיבה.

פורסם
  • מחבר

beautiful, light, comfortable, thin and probably too weak for heavy users

פורסם

*לEDGE יש גם גרסת מאט למרות שאני מעדיף גלוסי. אני לרוב indoors. זו לא בעיה.

אתה מתבלבל.. אין לאדג' גרסה בעלת מסך מט, מה שאתה רואה באתר של לנובו כשחור גלוסי או מט זה הצבע של המחשב עצמו.

הפלסטיק החיצוני הוא שחור גלוסי או מט לא המסך!! המסך בכל הסדרה הזו הוא מסוג glare!!

אישית, נראה לי חשוב גם בעבודה indoor, כי השתקפות של ניאונים מציקה בעיניים אחרי זמן לא ארוך

פורסם
  • מחבר

edge זו סדרה חדשה שאין לה הרבה במשותף עם הישנה. לרשותך אופציית גלוסי ומאט:

ThinkPad Edge 13-inch Midnight Black matte - 019626U

ThinkPad Edge 13-inch Midnight Black glossy - 019625U

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:category.details?current-catalog-id=12F0696583E04D86B9B79B0FEC01C087&current-category-id=1442DF3BCAA742629DF4F894C34180DE

פורסם

כפי שהוא אמר, ההבדל הוא רק בציפוי של מכסה המסך. המסך עצמו תמיד מבריק.

פורסם
  • מחבר

אוקיי. זה אמור להיות מחשב לעסקים - מוזר מאוד. בכל אופן זו לא הבעיה שלי עם הדגם.

אולי בדגם של ה14 אינץ' יהיה מעבד אמיתי ולא כזה שאפשר למצוא בנטבוקים

פורסם

אתה POWER USER, ה EDGE כמה שהוא עושה רושם מגניב, יהיה חלש מדי בשבילך.

פורסם

אני יכול להמליץ לך על מחשב נוסף שיתאים לדרישותיך - Dell Studio 14z

מסך 14" 16:9(מבריק), שוקל טיפה פחות מ 2 ק"ג !! , יש לו מעבדי Core 2 Duo חזקים (לא ULV למיניהם..) , כרטיס מסך טוב - Geforce 9400M, יציאות HDMI ו DisplayPort ומחיר לא יקר יחסית.

גם אני שותף לדעתך לגבי HP עפ"י נסיון עבר, למרות שלא נגעתי בשום נייד שלהם בשנתיים האחרונות - אולי הם השתפרו, אבל אני לא מתכוון לנסות על בשרי...

פורסם
  • מחבר

אני מסכים איתך לחלוטין. אחרי נסיונות רבים להביא אותו לארץ במחיר משתלם (ללא שילוח) + שיחות עם דל ישראל על כך שאם יש בעיה אז הם לא יכולים לתקן כי אין לספק האירופי חלפים. זנחתי את הרעיון הזה לפני חודש. אם נייד מתקלקל או שיש בו משהו פגום - חשוב שתהא תמיכה כלשהי. אני לא מוכן להמר.

זה נייד חזק עם דיספליי איכותי. הבעיה היחידה שלו זה הטאצ'פד המושמץ.

אה וחשוב לציין לכל מי שקורא את הדיון - מדובר בלפטופים midrange ולא פרימיום. כלומר בסביבות ה800 דולר

פורסם

אוקיי. זה אמור להיות מחשב לעסקים - מוזר מאוד.

לא ממש. זה מחשב glamour, כלומר משהו נוצץ שאמור למשוך את העיניים (a-la Macbook). הדבר היחיד בו שמצדיק את הכינוי Thinkpad הוא ה-trackpoint וגם זה בקושי. כל קשר אחר בינו לבין הסדרה העסקית האמיתית הוא מקרי.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שהקטגוריה שלו היא thin and light או ultraportable. לא יודע, כל הזמן מוסיפים קטגוריות.

הדגש על ניידות. אני מסכים שהם מנצלים את הברנד של thinkpad אבל בכל זאת יש לו ארגונומיקה מעולה ובילד קוואליטי של לנובו. מסך איכותי.

אין ספק שרוב הדגש בדגם הזה הלך על הבלינג בלינג....וחבל. לא שווה את העלות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים