עבור לתוכן

Lenovo S12 (none-ION) Vs HP Mini 311

Featured Replies

פורסם

שלום,

אז אחרי שהצבתי את הדרישה של מסך גדול מ-"10.1 ומחיר נמוך ככל האפשר, חקרתי וקראתי בעצמי והגעתי לשני אלו למעלה. למה דווקא אלו? ובכן, ל-Acer, MSI ו-LG אין מה להציע, בעוד שההצעות של Toshiba ו-Dell יקרות. ל-Asus יש את ה-1101HA שהמעבד שלו נחות יותר משל שני אלו ואת ה-1201HA שהוא יקר לעומתם ולא משתלם. פיספסתי מישהו?

כאמור, הלנובו הוא מהגרסא שלא מבוססת על ה-ION. אתמצת יתרונות\חסרונות של כל אחד בהשוואה לאחר:

יתרונות הלנובו:

אמצעי קלט טובים יותר (מקלדת בגודל מלא לעומת 92%, משטח עקיבה שהיללו אותו לעומת כזה שמתחו ביקורת עליו)

מסך גדול יותר ("12.1 לעומת "11.6 ובנוסף שטח עבודה גדול יותר ממה שההפרש מרמז בגלל הבדלי יחסים בתצוגה)

תצוגה ביחס שאני מעדיף (16:10 לעומת 16:9)

רזולוציה שפויה ביחס לגודל המסך (1280x800 לעומת 1366x768)

זמן סוללה ארוך יותר (גם אם לא מריצים יישום שגורם ל-ION ב-HP לסחוט אותה)

סלוט לכרטיסים מסוג נוסף (לא רלוונטי כרגע אבל אין לדעת מתי אצטרך)

יציאת אוזניות וכניסת מיקרופון נפרדות (לא רלוונטי כרגע אבל אין לדעת מתי אצטרך)

יתרונות HP:

יציאת HDMI (לא רלוונטי כרגע אבל אין לדעת מתי אצטרך)

יכולת האצה גרפית טובה לאין שיעור (לא רלוונטי כרגע אבל אין לדעת מתי אצטרך)

משקל (הבדל של 100 גרם בערך)

גודל (בעיקר בשל הבדלי הגדלים במסך)

והדבר הטוב הוא שאפשר להשיג את שניהם מחנויות בעלות מוניטין טוב (חשוב לאחריות):

http://www.kravitz.co.il/?CategoryID=246&ArticleID=1045

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=6651

אני נוטה יותר ל-Lenovo: מסך גדול יותר, מקלדת נוחה יותר, דק יותר ב"אזור החיבור" (לפי תמונות, לא מצאתי נתון בפועל), יחס תצוגה מועדף ולבסוף החנות המציעה אותו היא בעלת מוניטין מכובד מאד. עם זאת ובניגוד כולל, ב-KSP יש את אותו S12 ב-300 ש"ח פחות. מפתה.. שתי חנויות שנמצאות בקצוות הסקאלה זו מזו. מה דעתכם?

פורסם

אני מציע לך לחפש גם יכולת תקשורת בתקן N, לא מהסיבה שיש או אין לך תקשורת כזו אלא מהסיבה שזה מרחיב את היכולת שלך "לצוד" חיבור אינטרנט בכל מיני מקומות שאתה עשוי להיות בהם.

פורסם
  • מחבר

זה יגביל אותי לגמרי. לא נראה לי שיש נטבוק עד 2,500 ש"ח שיש לו את היכולת הזו ואם כן, הוא עשוי ליפול בדרישות האחרות שאני מייחס להן משמעות גדולה הרבה יותר.

בכל אופן, אתה מוזמן לנסות ולמצוא לי נטבוק עד 2.5K שיש לו 802.11n.

פורסם

אני לא מתיימר להכיר את כל המשפחות אבל נראה לי שלאלה של ASUS יש

זו בסך הכל המלצה, אם לא מסתדר תוותר.

פורסם
  • מחבר
ל-Asus יש את ה-1101HA שהמעבד שלו נחות יותר משל שני אלו ואת ה-1201HA שהוא יקר לעומתם ולא משתלם.

לראשון יש מעבד חלש עוד יותר מה-N270 החלש גם ככה. השני חורג מ-2.5K.

פורסם

אתה קצת מדבר שטויות.. אין קשר בין החנות שקנית לאיכות השירות והאחריות של נייד.

כי החנות גם ככה לא תדבר איתך אם יש בעיה בנייד, אלא תפנה אותך לנותן השירות - היבואן.

אל תצמד לחנויות יקרות כי בניידים זה באמת לא משנה (בניגוד לחומרת מחשב אחרת)

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח? איך אני מוודא ש-KSP עובדת מול היבואן הרשמי?

פורסם

KSP עפים מהר מאוד מהתמונה

אחרי שבועיים יש לך עסק רק עם מרכז התמיכה של היצרן ועם האחריות הבינלאומית אתה מכוסה.

פורסם
  • מחבר

עדכון יתרונות\חסרונות:

לנובו:

איכות בניה טובה יותר

כפתורי בקרת ווליום ונורות חיווי (כמו במקלדת רגילה)

שקט וקריר יותר

HP:

זמן סוללה מעט טוב יותר

ביצועים טובים יותר גם באפליקציות שלא עושות שימוש בהאצה גראפית

Bluetooth

הכי "מטריד" אותי הוא עניין ה-Bluetooth וה-HDMI. אפשר איכשהו להתגבר על המחסור ב-HDMI כי יש מתאמי USB-DVI שעולים פחות מההפרש בין שני הדגמים, אבל מה בעניין ה-Bluetooth? נורא רציתי לקנות עכבר אלחוטי מבלי שאצטרך USB dongle עבורו...

בנוסף, בגלל ההבדלים בערכת השבבים, האודיו בשניהם כנראה שונה. למישהו יש מושג, אפילו קלוש, על ההבדל בביצועי האודיו בין שתי הערכות האלו?

פורסם

אז ככה:

1. לגבי הסאונד:

להערכתי, הCompaq 311 (המחשב מתוייג כקומפק ולא HP), בגזרת האודיו יהיה טוב יותר. כל מחשבי HP או קומפק מגיעים עם רמקולים של Altec Lansing בעוד הלנובו מגיעים עם רמקולים פשוטים.

2. לגבי מה שאמרת על הHDMI והבלוטות':

אתה צריך להבין שלא סתם ב311 יש ION. זה בעצם מה שמאפשר למחשב הזה להפעיל סרטי HD. הלנובו לא יפעיל סרטי HD בכלל, כך שזה לא נכון שאפשר להתגבר על הHDMI.

לעומת זאת, הבלוטות' לדעתי הרבה פחות חשוב, היום יש מיני דונגלים בלוטות ממש קטנים שאתה מכניס לאחד מכניסות הUSB ושוכח מהם לגמרי כי הם לא בולטים בכלל. עלות של כזה דבר הוא 30-50 שקל. נכון שזה פחות אופטימלי מאחד מובנה במחשב, אבל עדיין הרבה אנשים משתמשים בזה.

כך שמבחינת HDMI-Bluetooth היתרון הוא בבירור ל311.

אם יש לך איזושהי כוונה להריץ סרטי 720P, הלנובו לא יעשה את זה בצורה סבירה להערכתי לעומת הקומפק.

אם זה לא כ"כ רלוונטי לגביך, אז באמת יכול להיות שהלנובו יהיה בחירה טובה יותר.

עריכה: היה לי איזשהו ספק ובדקתי - בשניהם יש בלוטות' מובנה.

עריכה 2: לגבי KSP, אני יכול להגיד לך שלפחות בניידי LG, הם עובדים עם יבואן רשמי - ח.י אלקטרוניקה. קניתי מחשב מהם וגם הרחבתי אחריות דרכם, וזה אושר ע"י ח.י. לגבי שאר המחשבים אני לא בטוח, אבל אני מאמין שבHP האחריות היא אכן מול HP ישראל.

אתה צריך להבין שהרבה פעמים ההבדל במחיר בין קיאספי ואייבורי לקרביץ, באג, וOD נובעים מכך שהאחרונים משלמים הרבה מאוד על השכירות של הקניונים בהם הם נמצאים בעוד KSP בדר"כ תהיה במקומות פחות מרכזיים.

פורסם
  • מחבר

לגבי הסאונד - התכוונתי ליציאה האנאלוגית (יציאת אוזניות).

לגבי ה-HDMI - התכוונתי לחיבור לצג דיגיטלי. ברור לי שהלנובו לא יעבוד ב-HD שלא לדבר על FHD.

גם אני הייתי בטוח בהתחלה שבשניהם יש Bluetooth אבל לאחר בדיקה מדוקדקת, ללנובו אין. יכול להיות שלארץ מגיעה גרסא שונה?

פורסם

אז ככה, לדגם המרכזי שנמכר בארץ יש, כך לפי אתר לנובו (ותסמוך עליהם הרבה יותר מאשר על הנתונים שמפורסמים בארץ).

הדגם הוא 2959-JWG, הנה הלינק לZAP.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=735980

והנה המידע מאתר לנובו:

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/quickPath.do?quickPathEntry=2959JWG

פורסם
  • מחבר

הלינק של היצרן שצרפת מעלה תוכן לא רלוונטי. תראה כאן:

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:category.details?current-catalog-id=12F0696583E04D86B9B79B0FEC01C087&current-category-id=8EE56652C33D4452A778393130C14F42

הטבלה השניה ושלישית מתייחסת לדגם המדובר (ההבדל הוא רק בצבע); כפי שאתה רואה, אין Bluetooth.

עריכה: עכשיו הלינק שלך תקין, אבל בהסתמך על כך שרשום שהרזולוציה היא 1024x576 לא הייתי סומך על ה-Original description הזה..

פורסם

אתה יכול לקרוא מביקורת בזאפ של אחד המשתמשים שיש בלוטות' מובנה - יותר מזה לא צריך.

ודבר שני אתה צריך להבין שיש כלכך הרבה דגמים ללנובו לסדרה מסויימת שזה פשוט לא ייאמן. גם אני נדהמתי. כך שהכי בטוח הוא ללכת לאתר של לנובו ולבדוק בדיוק לפי דגם.

אני אומר את זה על סמך הG550 החדשים שמגיעים עם WIN7 ובארץ מציינים כל האתרים שהם מגיעים עם כרטיס מסך G105M בעוד בפועל זה G210M, וכך גם רשום באתר של לנובו. במקום בו אני עובד יש מחשב כזה ואני יכול לאשר שיש שם את הG210M.

לגבי הרזולוציה באמת שזה נראה מוזר, אבל אני הייתי בודק את זה עם מישהו שיש לו את המחשב, כי לך תדע..

פורסם
  • מחבר

יש כאן מישהו עם המחשב ויכול לאשר לחיוב או לשלילה? למען האמת, אני כנראה אלך על הלנובו, כי עניין ה-Bluetooth לא יהיה deal breaker מבחינתי, אבל יהיה נחמד לברר כבר עכשיו את הסוגייה.

אגב, ראיתי שהוא גם מקבל כרטיס SIM. זה מאפשר אינטרנט סלולרי בארץ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים