עבור לתוכן

כניסה לעולם הטיסנים-בבקשה בלי הערות מיותרות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,שבוע טוב

הייתי היום באיזשהו טיול עם המשפחה באיזור רמת הגולן וראיתי טיסנים שם,וזה ממש משך אותי

הייתי גם בתערוכה הזאת שהייתה לפני כחצי שנה בים המלח של הטיסנים ומאוד נהניתי,אבל אז זה לא כל כך משך אותי

מבחינת זמן יש לי המון זמן להטיס כי אני חייל,ולכן כל סוף שבוע אם אין גשם או רוחות חזקות מידי אני יכול ללכת ולהטיס,גר באיזור חיפה ומכיר את ה"מנחת" בכפר חסידים,ממש לא רחוק מהבית שלי...

השאלה היא כזו:איך נכנסים לתחום?מה צריך בתור טיסן ראשון?איך בעצם לומדים את כל עיניין ההטסה וההכנות לקראת ההטסה?האם צריך ללכת עם בן אדם מבוגר בתור הטסה ראשונה?איך שומרים על הטיסן,מה קורה מבחינת הדלק,ואיך בעצם אני יודע לקחת שלט ביד ולהחזיק את הטיסן באוויר כמובן עד שנגמר לו הדלק וכו'?

מה העלות של התחביב הזה?

שבוע טוב,תודה לעונים!

• תגובות 30
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מציע לך קודם להשתלט על הנוקיה שלך , לפני שתרסק איזה מטוס לתוך ראש של מישהו ... :kopfpatsch:

פורסם

קראתי את הת'רד שלך בפורום השני (זה שנגרר כבר 3 עמודים), אני לא חושב שקיימת שאלה שלא ענו לך עליה, איך בשם הנעל הקדושה שלי נשאר לך עוד מה לשאול?

פורסם

ארמגדון מגיע (המבין יבין)

חן... in the name of god!

google.jpg

פורסם

עזוב יעקב, גם זה קשה מדי, ניתן לבחור את התשובות על מגש מכסף-

תחביב יקר, מצריך הרבה כסף מהצד, צריך ללמוד קצת חוקי פיזיקה ואווירודינמיקה ובקרה. אתה תזדקק לעבור הכשרה עם מדריך כדי שתלמד להטיס בצורה נורמאלית ולא לרסק את המטוס שלך שמחירו מתחיל מ-2K לדגם "פשוט"/ יד"ש ועד אין סוף.. (ישנם טיסנים "נדירים" בעליי מנוע סילון לעומת בוכנה-פרופלור רגיל)

בקיצור, אין לך מה להיכנס לתחום עם פחות מ-5K (אוי סליחה, זה הכסף שלא הספיק לך לקניית האייפון שלך, מצטער.. :'().

אם אתה מעוניין אתה יכול לבנות טיסן דאון מבלזה לפי שרטוטים מהרשת או לעצב בעצמך או מוכנים מהחנות, זה יעלה כמה גרושים.. :smile1:

בהצלחה ותהיה בריא! :xyxthumbs:

נ.ב-

תעשה טובה ותתקשר לחנות הטובה ביותר של התחום באזור חיפה, "טיסן חיפה" (את הטלפון תמצא כבר לבד באתר של דפי זהב).

המשך נ.ב-

החנות קצת יקרה.. ;)

פורסם

כמו שאמר האיש שמעליי לא טיסן, דאון. דאונים נבנים מעץ בלזה ועולים גרושים. אם אתה רוצה לך לחוג של טיסנות ותעשה כמה דאונים ותלמד את המלאכה.

פורסם

למה שלא תשאל את אותה השאלה בדיוק בפורום אחר, לדוגמא (ואני סתם שולף מהכובע קסמים שלי) פורום טיסנים... ?

קיימים שני פורומים גדולים בנושא, תוכל למצוא שם את המידע ולשאול שאלות מתאימות.

ואתה יכול להיכנס לתחום בעלות של סוללה לאיפון שאין לך, בניגוד למה שנאמר פה.

אם אתה זקוק לקישורים אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי.

פורסם

אני לא יודע על מה מדובר בפורום השני אז אני יענה לך קצר לעניין כי אני לא יודע עד כמה אתה רציני

אבל אם אתה באמת רוצה להתחיל גש לחנות ... אם אתה בחיפה יש את טיסן חיפה מול לב המפרץ ותשאל בדיוק את השאלות ששאלת פה יש שם צוות רציני שידע לתת לך תשובות מדוייקות...

פורסם

למה שלא תשאל את אותה השאלה בדיוק בפורום אחר, לדוגמא (ואני סתם שולף מהכובע קסמים שלי) פורום טיסנים... ?

עשית לי את הבוקר :lol:

פורסם

עזוב יעקב, גם זה קשה מדי, ניתן לבחור את התשובות על מגש מכסף-

תחביב יקר, מצריך הרבה כסף מהצד, צריך ללמוד קצת חוקי פיזיקה ואווירודינמיקה ובקרה. אתה תזדקק לעבור הכשרה עם מדריך כדי שתלמד להטיס בצורה נורמאלית ולא לרסק את המטוס שלך שמחירו מתחיל מ-2K לדגם "פשוט"/ יד"ש ועד אין סוף.. (ישנם טיסנים "נדירים" בעליי מנוע סילון לעומת בוכנה-פרופלור רגיל)

בקיצור, אין לך מה להיכנס לתחום עם פחות מ-5K (אוי סליחה, זה הכסף שלא הספיק לך לקניית האייפון שלך, מצטער.. :'().

אם אתה מעוניין אתה יכול לבנות טיסן דאון מבלזה לפי שרטוטים מהרשת או לעצב בעצמך או מוכנים מהחנות, זה יעלה כמה גרושים.. :smile1:

איזה שטויות אלוהים! זה תחום ממש לא יקר וחוץ מקניה ראשונית של משדר (שלט) שאכן עולה לא מעט כסף אם אתה רוצה משהו איכותי התחום הוא לא כזה יקר ואפשר להכנס אליו כמעט עם כל סכום כסף, אני אישית ממליץ על דאונים אבל זה כבר לפי החשק שלך זה תחום שונה לגמרי וכיף שונה לגמרי.

ללמוד להטיס זה ממש לא מסובך (ואפילו יש סימולטורים שיעזרו לך לפני שאתה באמת מסכן טיסן) אבל אכן דורש מישהו שיודע להטיס... להגיד "מבוגר" זה בעייתי כי אני מכיר הרבה אנשים שממש לא עונים לבוגרים ומטיסים ממש טוב (ע"ע אלוף ישראל במסוקים - ילד שהיום הוא בן 7 ניראה לי)

בכל מיקרה תכנס! תתחיל ותאמין לי שזה כיף.

פורסם

אל תכניס את הבנאדם לעולם שכולו ורוד, הוא עלול בטעות להאמין לך.

בטח שזה עסק יקר, טיסן טריינר ראשון עם מערכת שלט וכל הסיפור זה 2500 שקל לאחד טוב, תקציב תחזוקה וריסוקים (ואתה יודע שאין מנוס מלהתרסק, במיוחד בתהליך הלימוד) זה עוד 1000 שקל, והדרכה של כמה פעמים/סימולטור/כבל לחבר שלט למחשב בשביל הסימולטור ומה שלא תרצה מביא את הסכום ל 4000 שקל.

בנוסף, אתה לוקח דוגמה קיצונית של אנשים עם נטיה טבעית לעניין שלומדים מהר מאוד כי יש להם קואורדינציה טבעית גבוהה.

מצד שני, יש לך את הקיצוניות השניה, אנשים חסרי קואורדינציה שלוקח להם מליון שנה ללמוד, אם הם בכלל מצחיקים. הכרתי פעם בחור שהיה בן 23 באותו הזמן, ופקד כל יום שישי את המנחת בדברת (לפני שחיסלו אותו....) למשך חצי שנה, ופשוט לא הצליח ללמוד להטיס. בסוף הבנאדם ויתר.

גם מקרים כאלו קיימים.

פורסם

5K ?? זה לא שהוא מקצוען.. אני הייתי מציע לך לקנות טיסן כאשר הוא מפורק ולבנות אותו לבד. יוצא הכי זול

(אלא אם אתה חושב שאין לך כישורים מוטוריים להרכיב לבד - לוקח זמן, סבלנות, קצת חשיבה...)

תנסה אולי לקנות בebay ואני מציע לך לא לרקנות יקרים בהתחלה כי 99.999% שהוא מתנפץ לך

פורסם

אף אחד לא אומר לו לקנות טיסן ב 5K.

אומרים לו לשים סכום דומה בצד בשביל טיסן, תחזוקה, תקציב חלפים, הדרכה, ואביזרים.

מי שלא עסק בתחביב לא יודע כמה הוצאות נגררות יש בנוסף לעלות הראשונית.

פורסם

*Scorn* צודק, התחביב הזה מצריך קצת כסף.

פורסם

הוא שאל את השאלה הזו במקום אחר, הפוסט כבר הגיע ל 54 תגובה!

כשתמוכם 19 תגובה היא שלו, שבממוצע כל אחת כללה 5 שאלות חדשות! ורובם נענו!!

מיצו את הנושא שמה מכל כיוון אפשרי.

ועכשיו הוא בא לפה ופותח אותו פוסט שוב!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים